Zoek in alle tips

Op deze pagina kunt u zoeken in alle onderwerpen in de tips.
Dat kan door het klikken op een van de onderwerpen in de linker rij.
Of door een eigen zoekwoord in het onderstaand zoekveld in te vullen.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Voor het zoeken naar een onderwerp kunt u hierboven een woord naar keuze intypen. Bijvoorbeeld over 'mantelzorg' - 'dementie' - 'rolstoel' - 'bewegen' enz.


Helaas is het zoeken op de mobiel door het kleine scherm beperkt. Daarom bevelen wij het werken op een computer of tablet aan voor een betere zoekervaring.
Activiteiten voor ouderen

De ANSV organiseert voor ouderen activiteiten zoals kaarten, gymnastiek, sjoelen, bingo enz. De activiteiten die wij organiseren, veel in samenwerking met de andere ouderenbonden in de gemeente, zijn bedoeld om senioren actief te houden en eenzaamheid te bestrijden. Meedoen in de maatschappij.

Beweegprogramma Lekker in je Lijf

Beweegprogramma waarin deelnemers onder begeleiding van een fysiotherapeut gedurende 18 weken in een groep bewegen. Aanvullend geeft een diëtist voorlichting over gezonde voeding.

Bewegen bij Reuring onder leiding van de Buurtsportcoach.

Iedereen kan mee sporten en bewegen jong en ouder onder leiding van de Buurtsportcoach. Tijdens het sporten is er ook een professional van Reuring aanwezig. Het sporten en bewegen wordt gegeven op alle locaties van Reuring in de diverse dorpskernen van de gemeente Noordwijk. Het is gratis, er zijn geen kledingvoorschriften. Als je meesport met Reuring in de zaal van het sportpark Duinwetering dan graag wel zaalschoenen aan. Deze kan je ook lenen bij Reuring. De sfeer is prettig de muziek staat aan, je bent van harte welkom!

Culturele wandelingen van KunstKlank & RouteMaps

(Wandel)routes in Noordwijk met cultuurhistorische achtergrondinformatie

Friends United Sportclub

Friends United is een unieke sportclub voor kinderen en jongeren die geen aansluiting vinden bij een reguliere sportvereniging. Kinderen en jongeren (6 tm 30 jaar) maken kennis met diverse sporten d.m.v. verschillende sportclinics. Het is een veilige plek waar ze kunnen sporten onder deskundige begeleiding. De thuisbasis voor Friends United is het sportpark Duinwetering in Noordwijk.

Goed bezig leefstijl

Goed Bezig Noordwijk staat voor: Samen naar een gezonde en actieve leefstijl. Daarmee wordt de Noordwijker bewuster van zijn leefstijl en is de mogelijkheid om een gezonde keuze te maken.

Hardlopen en bewegen met NSL

De NSL biedt door hardlopen in groepsverband inspanning en ontspanning. Onder deskundige begeleiding in de bossen, duinen, strand en in de winter ook interval op de baan. Ons doel is het bevorderen van het hardlopen op lange afstanden. Zowel recreatief als wedstrijdgericht, maar altijd met gezelligheid voorop!

Jeugdfonds Sport en cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de sport- of cultuuractiviteit voor kinderen uit gezinnen met weinig geld. Hierdoor kunnen deze kinderen toch meedoen met sport, muziek-, zwemles of andere sportieve of creatieve activiteit.

Lichamelijk functioneren

Begeleiden in fysieke gesteldheid en de zelfzorg. Handen en voeten geven om prettiger in je vel te zitten.

Magazine Leef!

Magazine Leef! is een informatie magazine voor alle inwoners van de gemeente Noordwijk. Het wordt vier keer per jaar uitgegeven en verspreid in de gehele gemeente Noordwijk. Dit wordt gratis aangeboden wat kan door deelname van participanten uit het maatschappelijk en sociaal domein in Noordwijk. Het vertelt verhalen van mensen in de meest brede zin, maar altijd met een inspirerend verhaal voor aderen.

Marente Danst

senioren

Blijf fit met Marente Danst, waarin een mix van verschillende dansstijlen wordt aangeboden, waaronder salsa, samba, chachacha, hiphop, jazz en moderne dans. De cursus wordt gegeven door dansdocent Jorien Boot in Noordwijk.

Meer bewegen voor ouderen en senioren!

Wat de beweeg les u oplevert? Gezondheidswinst en conditieverbetering! Want u werkt aan uw uithoudingsvermogen, lenigheid, coördinatievermogen, spierkracht en evenwichtsgevoel. U bent actief in een ongedwongen groep u leert nieuwe mensen kennen.

Met maatje fietsen

Fietsmaatjes Noordwijk richt zich op mensen die graag nog willen fietsen, maar dat zelfstandig niet meer kunnen of durven. De stichting heeft zes duofietsen. Naast elkaar zittend fietst de cliënt samen met een maatje door Noordwijk en omgeving.

Noordwijk Actief

Hét sport, beweeg en culturele platform van de gemeente Noordwijk. Het sport- en culturele aanbod voor jong en oud zal overzichtelijk weergegeven worden op deze site. Ben je op zoek naar een leuke activiteit die bij jou past? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Reuring in het zwembad

Bewegen in water met muziek voor mensen met beginnende dementie en niet aangeboren hersenletsel. De activiteit bestaat uit ontmoeten onder het genot van koffie/thee, de beweegactiviteit in het doelgroepenbad (warm water) onder begeleiding van een instructeur gericht op ontspanning en spierversteviging, aansluitend voortzetting van de ontmoeting, ervaring uitwisselen met koffie/thee en een kopje soep.

De activiteit is gericht op bewegen, positieve gezondheid en ook op ontmoeten, sociale contacten. Locatie BinnenZee: In de even week op de woensdag. Openingstijd van 10.00 uur tot 13.00 uur.

Start vanaf februari. (Uitgesteld ivm huidige COVID-19 maatregelen). Neem contact op om op de hoogte te blijven.

Running Blind Leiden

Hardlopen en wandelen voor mensen met een visuele beperking samen met een buddy. In clubverband sporten om zo de sociale contacten in stand te houden. De trainingen starten op donderdagen om 9.30 uur.

Samen groepsactiviteiten

Door een lichamelijke beperking is het minder makkelijk deel te nemen aan groepsactiviteiten. Wil je graag vaker de deur uit en in contact komen met andere mensen, dan bieden wij hiervoor de uitkomst. Op onze agenda staan jaarlijks meerdere uitjes.

Sport- en Cultuurloket

Men kan voor alle individuele vragen over, waar men sport en cultuur kan beoefenen bij het Sport- en cultuurloket terecht.

Sportief meedoen in de samenleving

Bewegen is de basis voor een goede gezondheid. Sport en bewegen stimuleert de vitaliteit, weerbaarheid. Het is een belangrijk medicijn in het voorkomen van overgewicht, hart- en vaatziekten, kanker, diabetes, gewrichtsaandoeningen en alzheimer.

Sportief wandelen met NSL

De NSL biedt met sportief wandelen in groepsverband inspanning en ontspanning. Onder deskundige begeleiding in de bossen, duinen, strand en in de winter ook interval op de baan. Ons doel is het bevorderen van het sportief wandelen op lange afstanden. Zowel recreatief als wedstrijdgericht, maar altijd met gezelligheid voorop!

Verhuur van rolschaatsen

Rollerz heeft een grote voorraad rolschaatsen, variërend in de maten 27 t/m 47 welke ook verhuurd kunnen worden.

Welzijn op recept

Wil je wat doen, ondernemen of meer mensen leren kennen? Wil je ontdekken waar je goed in bent, waar je plezier aan beleeft of heb je na een moeilijke periode behoefte aan afleiding? Samen met de welzijnsmedewerker zoek je naar iets dat aansluit bij jouw welzijnsvraag. Je gaat in gesprek over wat je graag wilt en waar je goed in bent. De welzijnsmedewerker heeft verschillende tips die bij kunnen dragen aan je geluk en welbevinden. In de praktijk blijkt dat iets ondernemen, sociale contacten of iets doen voor een ander, een positief effect hebben op hoe iemand zich voelt. We zoeken graag naar iets passends.

Workshops Rolschaatsen

Het verzorgen voor workshops voor bijvoorbeeld BSO's, maar ook een wat oudere meidengroep (of jongensgroep) of eventueel volwassenen.

organiseren van Rollerdisco's

Rollerz organiseert geregeld kinder rolschaatsfeestjes, ook wel Rollerdisco's genoemd. (vanwege de corona nu helaas even niet mogelijk). 2 uur lang een super leuke disco voor kinderen.

Administratie ondersteuning

Organisatie die ouderen bijstaat met ouderenadviseurs voor en belastinginvullers.

Ga naar de website van de aanbieder
Algemeen Maatschappelijk Werk

Wij streven ernaar dat mensen zich in wisselwerking met hun sociale omgeving zo goed mogelijk kunnen ontplooien, naar hun eigen aard, behoeften en opvattingen en dat ze rekening houden met anderen met wie zij samenleven.

Ga naar de website van de aanbieder
Belangenbehartiging voor senioren

De vereniging Oud en Jong Actief, KBO Noordwijkerhout is een open bond voor 50-plussers en stelt zich ten doel de belangen van de ouderen en van haar leden in het bijzonder te behartigen op het gebied van wonen, zorg, welzijn, koopkracht, digitalisering, mobiliteit, veiligheid en zingeving. Daarnaast wil zij gestalte geven aan de gelijkwaardigheid van ouderen aan de overige leden van de samenleving.

Ga naar de website van de aanbieder
Belastinghulp aan huis

In uw vertrouwde omgeving, waar u alles bij de hand heeft, worden uw belastingzaken snel en deskundig geregeld door de belastingadviseur. Vooral mensen met een laag inkomen zoals ouderen, gehandicapten en chronisch zieken krijgen vaak geld terug.

Ga naar de website van de aanbieder
Budgetcoach

Weet je niet meer hoe je je administratie op orde moet krijgen of heb je achterstanden met betalingen? Ik kan je hierin helpen zodat je je financiële zaken weer op orde krijgt.

Ga naar de website van de aanbieder
Financiële coaching

Wij coachen mensen (met of zonder schulden) die minder goed met geld om kunnen gaan waardoor financiële problemen, geldstress en/of schulden kunnen ontstaan. Dit kan ontstaan door bv een scheiding, arbeidsongeschiktheid, ontslag of overlijden.

Ga naar de website van de aanbieder
Financiële ondersteuning om mensen verder te helpen

Samen brengen we de financiële situatie en het bestedingspatroon in kaart.

Ga naar de website van de aanbieder
Gratis juridisch advies

Bij de Leidse Rechtswinkel kunt u terecht voor kosteloos juridisch advies bij onze afdelingen: arbeidsrecht, belastingrecht, consumentenrecht, immigratierecht, personen- en familierecht, strafrecht & burgerlijk proces recht en wonen en overheid.

Ga naar de website van de aanbieder
Magazine Leef!

Magazine Leef! is een informatie magazine voor alle inwoners van de gemeente Noordwijk. Het wordt vier keer per jaar uitgegeven en verspreid in de gehele gemeente Noordwijk. Dit wordt gratis aangeboden wat kan door deelname van participanten uit het maatschappelijk en sociaal domein in Noordwijk. Het vertelt verhalen van mensen in de meest brede zin, maar altijd met een inspirerend verhaal voor aderen.

Ga naar de website van de aanbieder
Ondersteuning bij vragen rondom administratie en geldzaken

Heb je vragen over je administratie, post van instanties of hulp nodig bij hetinvullen van formulieren? Welzijn Noordwijk heeft vrijwilligers beschikbaarvoor kleine vragen, zoals het opzeggen van een telefoonabonnement, het meelezenvan brieven van (financiële) instanties en invullen van (online) formulieren.Ze kunnen je ook helpen met vragen over o.a. toeslagen, verzekeringen envoorzieningen.; Het geven van tips bij het ordenen van je administratie ombeter inzicht te krijgen in je financiën kan natuurlijk ook. Neem contact opmet Welzijn Noordwijk om een afspraak te maken.

Ga naar de website van de aanbieder
Reset - Thuisbegleiding voor gezinnen

Reset is een methodiek waarbij begeleiding geboden wordt aan gezinnen die tijdelijk extra ondersteuning nodig hebben. Bijvoorbeeld doordat de opvoeding van de kinderen in de knel dreigt te komen vanwege achterliggende problematiek bij de ouders en/of de kinderen.

De begeleiding is daarbij gericht op het vergroten van de draagkracht van het gezin, met als doel dat het gezin zelf de opvoeding en het huishouden weer aankan.

Ga naar de website van de aanbieder
SchuldHulpMaatje

SchuldHulpMaatjes helpen mensen die administratieve of financiële problemen hebben. Zij ondersteunen de hulpvrager om inkomsten en uitgaven op elkaar af te stemmen en weer de baas te worden over de eigen financiële situatie.

Ga naar de website van de aanbieder
Thuisadministratie

Heeft u problemen met uw administratie of financiën? Een vrijwilliger van Humanitas Thuisadministratie helpt u graag. Met een steuntje in de rug, kunt je na een tijd weer zelfstandig de administratie doen.

Ga naar de website van de aanbieder
Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO)

De gemeente Noordwijk heeft de uitvoering van de Wmo uitbesteed aan de ISD Bollenstreek. Hier vindt je alles over; gehandicapten parkeerkaart, hulp bij huishouden, rolstoel voorzieningen, vervoer op maat, woonvoorziening ondersteuning zoals een traplift of andere aanpassingen zodat men langer zelfstandig kan blijven wonen. Het persoonsgebonden budget, Pgb. Ook voor schulden, inkomen, bijstand, werk en ToZo kunt u bij de ISD terecht.

Ga naar de website van de aanbieder
Alarmering Groot Hoogwaak

Bij een spoedeisende situatie kunt u Groot Hoogwaak alarmeren met één druk op de alarmknop. Binnen 30 minuten komt er hulp van de verzorging. De verzorging blijft bij u totdat de situatie onder controle is.

Ga naar de website van de aanbieder
Alzheimer Café

Een trefpunt voor mensen met dementie, hun mantelzorgers, familieleden, buren, hulpverleners en overige belangstellenden. Het biedt hen ondersteuning, voorlichting en lotgenoten-contact en daardoor hun kwaliteit van leven  te verbeteren.

Ga naar de website van de aanbieder
Fleur de Dag; ouderen begeleiding en gezelschap op maat

Wij bieden ouderen begeleiding en gezelschap op maat. Fleur de Dag geeft één op één aandacht, ontzorgt en is aanvullend op familie, mantelzorger en beroepskracht.

Ga naar de website van de aanbieder
Het Breinhuis

Het BREINHUIS fungeert als Informatiepunt Dementie. Men kan bij ons terecht met vragen rondom dementie. Het is de bedoeling om laagdrempelig met elkaar in gesprek te komen en opties te onderzoeken, waardoor iemand langer en comfortabeler thuis kan blijven wonen.

Ga naar de website van de aanbieder
Kortdurend verblijf Groot Hoogwaak

Wij bieden u de mogelijkheid tijdelijk te verblijven met alle zorg- & dienstverlening die nodig is in een veilige omgeving. De tijdelijkheid varieert van 1 dag én nacht per week tot maximaal 3 maanden bij herstelzorg (met een optie op verlening van maximaal 3 maanden).

Wenst u bij Groot Hoogwaak te herstellen na een ziekenhuisopname? Wilt u er even tussenuit om tijdelijk de zorg voor uw naaste(n) te ontlasten? Of wilt u op vakantie of bezoek gaan in Noordwijk en heeft u overnachting met zorg nodig?

Ga naar de website van de aanbieder
Magazine Leef!

Magazine Leef! is een informatie magazine voor alle inwoners van de gemeente Noordwijk. Het wordt vier keer per jaar uitgegeven en verspreid in de gehele gemeente Noordwijk. Dit wordt gratis aangeboden wat kan door deelname van participanten uit het maatschappelijk en sociaal domein in Noordwijk. Het vertelt verhalen van mensen in de meest brede zin, maar altijd met een inspirerend verhaal voor aderen.

Ga naar de website van de aanbieder
Mantelzorg ondersteuning van ZorgMies Bollenstreek

U wilt natuurlijk het liefst zo lang mogelijk prettig thuis wonen. ZorgMies biedt een vaste thuishulp die u ondersteunt in het dagelijks leven. Dit doen wij als (mantelzorg) ondersteuning, maar ook 24 uur per dag als aanvulling op de reguliere thuiszorg.
Zorgmies geeft u als mantelzorger extra ondersteuning bij zorg van uw ouder of kind of u kunt hierdoor langer, prettig thuis blijven wonen.

Ga naar de website van de aanbieder
Particuliere diensten van Groot Hoogwaak

Bij onze particuliere diensten bieden wij u graag persoonlijk maatwerk: uw wensen staan centraal. Bijvoorbeeld: extra verpleegkundige zorg en persoonlijke verzorging of het in van persoonlijke begeleiding. We maken afspraken op maandbasis

Ga naar de website van de aanbieder
Thuiszorg Marente

Verzorging en (wijk)verpleging bij u thuis. Kleinschalige wijkteams met jarenlange ervaring. Ze zijn bekend in het dorp en werken nauw samen met met andere zorgverleners zoals uw huisarts.

Ga naar de website van de aanbieder
Thuiszorg van ThuisSupport Groot Hoogwaak

Onder de naam ThuisSupport biedt Groot Hoogwaak thuiszorg aan in geheel Noordwijk. We hebben de thuiszorg kleinschalig georganiseerd. Doordat we uitsluitend actief zijn in Noordwijk kunnen we extra aandacht geven aan onze cliënten.

Ga naar de website van de aanbieder
Verpleging en verzorging bij Munnekeweij

Het aanbod aan zorg- en dienstverlening van Munnekeweij is breed en loopt van ondersteuning thuis voor cliënt en mantelzorger, verzorgd wonen in het woonzorgcentrum tot intensieve verzorging op een verpleegunit.

Ga naar de website van de aanbieder
Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO)

De gemeente Noordwijk heeft de uitvoering van de Wmo uitbesteed aan de ISD Bollenstreek. Hier vindt je alles over; gehandicapten parkeerkaart, hulp bij huishouden, rolstoel voorzieningen, vervoer op maat, woonvoorziening ondersteuning zoals een traplift of andere aanpassingen zodat men langer zelfstandig kan blijven wonen. Het persoonsgebonden budget, Pgb. Ook voor schulden, inkomen, bijstand, werk en ToZo kunt u bij de ISD terecht.

Ga naar de website van de aanbieder
Woonbegeleiding

Raamwerk ondersteunt mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking in de Duin- en Bollenstreek. We dragen zorg voor de kwaliteit van leven van onze cliënten. We doen ons best om onze cliënten een zo gewoon mogelijk leven te bieden.

Ga naar de website van de aanbieder
ZorgMies maakt het leven leuker!

ZorgMies Bollenstreek biedt mantelzorgondersteuning aan mensen die hulp nodig hebben en helpt de eenzaamheid onder ouderen te verkleinen. Dit doen wij met persoonlijke zorg en aandacht, op de momenten die de cliënt wenst.

Ga naar de website van de aanbieder
Administratie ondersteuning

Organisatie die ouderen bijstaat met ouderenadviseurs voor en belastinginvullers.

Ga naar de website van de aanbieder
Algemeen Maatschappelijk Werk

Wij streven ernaar dat mensen zich in wisselwerking met hun sociale omgeving zo goed mogelijk kunnen ontplooien, naar hun eigen aard, behoeften en opvattingen en dat ze rekening houden met anderen met wie zij samenleven.

Ga naar de website van de aanbieder
Budgetcoach

Weet je niet meer hoe je je administratie op orde moet krijgen of heb je achterstanden met betalingen? Ik kan je hierin helpen zodat je je financiële zaken weer op orde krijgt.

Ga naar de website van de aanbieder
Cursus, Trainingen en Ontmoetingsgroepen

"MEE organiseert regelmatig gratis cursussen, trainingen en ontmoetingsgroepen in verschillende woonplaatsen. Ook voor ouders, broers, zussen, partners en mantelzorgers.  O.a. Opvoeden & Zo; Weerbaarheidstraining; Ontmoetingsplek autisme; Zwanger; Omgaan met geld; sociale vaardigheid kinderen.

Wordt een training niet aangeboden in uw gemeente? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken."

Ga naar de website van de aanbieder
Diagnostiek, consultatie, advies en informatie

De Specialistenpool van MEE bestaat uit een team van ervaren psychologen en orthopedagogen die gespecialiseerd zijn in mensen die leven met een beperking. De expertise is gericht op kinderen en volwassenen met een (vermoeden van een) verstandelijke beperking/ ontwikkelingsachterstand, autismespectrumstoornis en/of niet-aangeboren hersenletsel. Wij verrichten onderzoek naar cliënten in interactie met hun omgeving. Op basis daarvan geven wij advies op maat op verschillende levensgebieden zoals werk, wonen, vrije tijd, financiën, onderwijs en ontwikkeling. Neem vrijblijvend contact op voor informatie.

Ga naar de website van de aanbieder
Financiëel beheer en coaching

Door middel van financiële coaching en/of financieel beheer dragen wij graag bij om mensen weer financiëel op het goede pad te krijgen en te houden! Wij leveren maatwerk en werken met een persoonlijke aanpak.

Ga naar de website van de aanbieder
Financiële coaching

Wij coachen mensen (met of zonder schulden) die minder goed met geld om kunnen gaan waardoor financiële problemen, geldstress en/of schulden kunnen ontstaan. Dit kan ontstaan door bv een scheiding, arbeidsongeschiktheid, ontslag of overlijden.

Ga naar de website van de aanbieder
Financiële ondersteuning om mensen verder te helpen

Samen brengen we de financiële situatie en het bestedingspatroon in kaart.

Ga naar de website van de aanbieder
Gratis juridisch advies

Bij de Leidse Rechtswinkel kunt u terecht voor kosteloos juridisch advies bij onze afdelingen: arbeidsrecht, belastingrecht, consumentenrecht, immigratierecht, personen- en familierecht, strafrecht & burgerlijk proces recht en wonen en overheid.

Ga naar de website van de aanbieder
Lokaal Loket Noordwijk / Voor Ieder1

"Iedereen kan in de problemen raken. Dan is het belangrijk om snel hulp te zoeken zodat het niet erger wordt.

Of je nu een eenvoudige vraag hebt, of meerdere lastige problemen. Bij ons werken mensen met kennis op een speciaal vlak. Zo zijn er hulpverleners die veel weten van opvoeden en opgroeien, relatieproblemen, ouderenzorg, Wmo, financiële problemen en het leven met een beperking. Maar ook mensen die weten welke voorzieningen en activiteiten er zijn in jouw wijk waar je gebruik van kunt maken."

Ga naar de website van de aanbieder
Lokaal Loket Noordwijkerhout / Voor Ieder1

"Iedereen kan in de problemen raken. Dan is het belangrijk om snel hulp te zoeken zodat het niet erger wordt.

Of je nu een eenvoudige vraag hebt, of meerdere lastige problemen. Bij ons werken mensen met kennis op een speciaal vlak. Zo zijn er hulpverleners die veel weten van opvoeden en opgroeien, relatieproblemen, ouderenzorg, Wmo, financiële problemen en het leven met een beperking. Maar ook mensen die weten welke voorzieningen en activiteiten er zijn in jouw wijk waar je gebruik van kunt maken."

Ga naar de website van de aanbieder
Magazine Leef!

Magazine Leef! is een informatie magazine voor alle inwoners van de gemeente Noordwijk. Het wordt vier keer per jaar uitgegeven en verspreid in de gehele gemeente Noordwijk. Dit wordt gratis aangeboden wat kan door deelname van participanten uit het maatschappelijk en sociaal domein in Noordwijk. Het vertelt verhalen van mensen in de meest brede zin, maar altijd met een inspirerend verhaal voor aderen.

Ga naar de website van de aanbieder
Ondersteuning bij vragen rondom administratie en geldzaken

Heb je vragen over je administratie, post van instanties of hulp nodig bij hetinvullen van formulieren? Welzijn Noordwijk heeft vrijwilligers beschikbaarvoor kleine vragen, zoals het opzeggen van een telefoonabonnement, het meelezenvan brieven van (financiële) instanties en invullen van (online) formulieren.Ze kunnen je ook helpen met vragen over o.a. toeslagen, verzekeringen envoorzieningen.; Het geven van tips bij het ordenen van je administratie ombeter inzicht te krijgen in je financiën kan natuurlijk ook. Neem contact opmet Welzijn Noordwijk om een afspraak te maken.

Ga naar de website van de aanbieder
Opgenomen op de werkvloer

De campagne 'Opgenomen op de Werkvloer' ontwikkelt en biedt tools die zorgen voor open werkvloeren waar zowel werkgever als werknemer de ondersteuning krijgen die zij nodig hebben. De campagne richt zich vooral op het wegnemen van vooroordelen en biedt ruimte voor mensen met een psychische aandoening. We hebben de beschikking tot een expert team dat u in 2021 nog kosteloos kan ondersteunen met informatie, advies en voorlichting.

Ga naar de website van de aanbieder
Reset - Thuisbegleiding voor gezinnen

Reset is een methodiek waarbij begeleiding geboden wordt aan gezinnen die tijdelijk extra ondersteuning nodig hebben. Bijvoorbeeld doordat de opvoeding van de kinderen in de knel dreigt te komen vanwege achterliggende problematiek bij de ouders en/of de kinderen.

De begeleiding is daarbij gericht op het vergroten van de draagkracht van het gezin, met als doel dat het gezin zelf de opvoeding en het huishouden weer aankan.

Ga naar de website van de aanbieder
SchuldHulpMaatje

SchuldHulpMaatjes helpen mensen die administratieve of financiële problemen hebben. Zij ondersteunen de hulpvrager om inkomsten en uitgaven op elkaar af te stemmen en weer de baas te worden over de eigen financiële situatie.

Ga naar de website van de aanbieder
Voedselbank Noordwijk/Noordwijkerhout

St. Voedselbank Noordwijk/Noordwijkerhout richt zich op het ondersteunen van mensen in financiele nood en rond de armoede grens leven. Ook helpen wij verspilling van voedsel tegen te gaan.

Ga naar de website van de aanbieder
Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO)

De gemeente Noordwijk heeft de uitvoering van de Wmo uitbesteed aan de ISD Bollenstreek. Hier vindt je alles over; gehandicapten parkeerkaart, hulp bij huishouden, rolstoel voorzieningen, vervoer op maat, woonvoorziening ondersteuning zoals een traplift of andere aanpassingen zodat men langer zelfstandig kan blijven wonen. Het persoonsgebonden budget, Pgb. Ook voor schulden, inkomen, bijstand, werk en ToZo kunt u bij de ISD terecht.

Ga naar de website van de aanbieder
Advies en ondersteuning opvoeden en opgroeien kinderen

Ieder kind in Noordwijk gezond, veilig en kansrijk laten opgroeien. Gratis advies over het opvoeden en opgroeien van kinderen in alle leeftijden, voor kinderen, ouders/verzorgers en professionals. Wij staan voor je klaar met een luisterend oor, hulp en ondersteuning. Diensten: Jeugdgezondheidszorg, Pedagogisch advies, CJG Cursussen. Werkwijze: De medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin werken met Triple P. Deze methode gaat uit van positief opvoeden.

Ga naar de website van de aanbieder
Cursus, Trainingen en Ontmoetingsgroepen

"MEE organiseert regelmatig gratis cursussen, trainingen en ontmoetingsgroepen in verschillende woonplaatsen. Ook voor ouders, broers, zussen, partners en mantelzorgers.  O.a. Opvoeden & Zo; Weerbaarheidstraining; Ontmoetingsplek autisme; Zwanger; Omgaan met geld; sociale vaardigheid kinderen.

Wordt een training niet aangeboden in uw gemeente? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken."

Ga naar de website van de aanbieder
Friends United Sportclub

Friends United is een unieke sportclub voor kinderen en jongeren die geen aansluiting vinden bij een reguliere sportvereniging. Kinderen en jongeren (6 tm 30 jaar) maken kennis met diverse sporten d.m.v. verschillende sportclinics. Het is een veilige plek waar ze kunnen sporten onder deskundige begeleiding. De thuisbasis voor Friends United is het sportpark Duinwetering in Noordwijk.

Ga naar de website van de aanbieder
Jongeren begeleiding en training

De Krachttuin verzorgt op het terrein van De Dierenhoeve begeleiding en training aan kinderen en jongeren t/m 18 jaar. Het doel is de kinderen en jongeren weer hun eigen, natuurlijke kracht te laten ervaren waardoor zij zich beter staande kunnen houden in de buitenwereld. De therapeutische sessies op De Dierenhoeve brengen je in je eigen energie waardoor je meer lichaamsbewustzijn ervaart. Daarmee krijg je meer vertrouwen in jezelf en de wereld om je heen en wordt je weerbaarheid vergroot.

Ga naar de website van de aanbieder
LVB ondersteuning

Ondersteuning aan mensen met een licht verstandelijke beperking en zijn/haar verzorgers.

Ga naar de website van de aanbieder
Lokaal Loket Noordwijk / Voor Ieder1

"Iedereen kan in de problemen raken. Dan is het belangrijk om snel hulp te zoeken zodat het niet erger wordt.

Of je nu een eenvoudige vraag hebt, of meerdere lastige problemen. Bij ons werken mensen met kennis op een speciaal vlak. Zo zijn er hulpverleners die veel weten van opvoeden en opgroeien, relatieproblemen, ouderenzorg, Wmo, financiële problemen en het leven met een beperking. Maar ook mensen die weten welke voorzieningen en activiteiten er zijn in jouw wijk waar je gebruik van kunt maken."

Ga naar de website van de aanbieder
Lokaal Loket Noordwijkerhout / Voor Ieder1

"Iedereen kan in de problemen raken. Dan is het belangrijk om snel hulp te zoeken zodat het niet erger wordt.

Of je nu een eenvoudige vraag hebt, of meerdere lastige problemen. Bij ons werken mensen met kennis op een speciaal vlak. Zo zijn er hulpverleners die veel weten van opvoeden en opgroeien, relatieproblemen, ouderenzorg, Wmo, financiële problemen en het leven met een beperking. Maar ook mensen die weten welke voorzieningen en activiteiten er zijn in jouw wijk waar je gebruik van kunt maken."

Ga naar de website van de aanbieder
Magazine Leef!

Magazine Leef! is een informatie magazine voor alle inwoners van de gemeente Noordwijk. Het wordt vier keer per jaar uitgegeven en verspreid in de gehele gemeente Noordwijk. Dit wordt gratis aangeboden wat kan door deelname van participanten uit het maatschappelijk en sociaal domein in Noordwijk. Het vertelt verhalen van mensen in de meest brede zin, maar altijd met een inspirerend verhaal voor aderen.

Ga naar de website van de aanbieder
Moti-4 gesprekken

Je hebt vier gesprekken met een deskundige die ook veel weet over middelengebruik of gamen. Geen drammerige adviezen en lastige vragen. Een gesprek over wat het voor jou betekent en wat je er verder mee zou willen. Het uiteindelijke doel is om het verder ontwikkelen van problematisch gebruik te voorkomen en waar mogelijk terug te dringen. Het vier gesprekken traject is een preventief aanbod en geen hulpverleningsaanbod.

Informatie of aanmelden: preventie@brijder.nl / 088 - 358 22 60"

Ga naar de website van de aanbieder
Ouderbegeleiding

Opvoedvragen bij complexe gedragsproblematiek bij kinderen, complexe echtscheidingen waarbij het ouderschap weer vorm moet krijgen.

Ga naar de website van de aanbieder
Ouderbegeleiding Prodeba

Ambulante begeleiding die gericht is op de verbetering van de relatie tussen ouder en kind, en/of de pedagogische vaardigheden. Deze begeleiding draagt bij aan het opvoedvertrouwen, ouderschapsbeleving, hechting en welzijn van ouders en kind.

Ga naar de website van de aanbieder
Reset - Thuisbegleiding voor gezinnen

Reset is een methodiek waarbij begeleiding geboden wordt aan gezinnen die tijdelijk extra ondersteuning nodig hebben. Bijvoorbeeld doordat de opvoeding van de kinderen in de knel dreigt te komen vanwege achterliggende problematiek bij de ouders en/of de kinderen.

De begeleiding is daarbij gericht op het vergroten van de draagkracht van het gezin, met als doel dat het gezin zelf de opvoeding en het huishouden weer aankan.

Ga naar de website van de aanbieder
Veilig Thuis

Veilig Thuis adviseert bij meldingen en neemt meldingen aan over (vermoedens van) huiselijk geweld, kindermishandeling en/of ouderenmishandeling. Met een veiligheidsbeoordeling zorgen wij dat de juiste hulp wordt ingezet door melder en/of samenwerkingspartners.

Daarnaast heeft Veilig Thuis een belangrijke taak in de Wet meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling: beroepskrachten hebben meldrecht bij Veilig Thuis, om zo, ook zonder toestemming van directbetrokkene(n), hun zorgen te kunnen delen. Het uiteindelijke doel is duurzame veiligheid te creëren.

Ga naar de website van de aanbieder
Advies en ondersteuning opvoeden en opgroeien kinderen

Ieder kind in Noordwijk gezond, veilig en kansrijk laten opgroeien. Gratis advies over het opvoeden en opgroeien van kinderen in alle leeftijden, voor kinderen, ouders/verzorgers en professionals. Wij staan voor je klaar met een luisterend oor, hulp en ondersteuning. Diensten: Jeugdgezondheidszorg, Pedagogisch advies, CJG Cursussen. Werkwijze: De medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin werken met Triple P. Deze methode gaat uit van positief opvoeden.

Ga naar de website van de aanbieder
Beschermd Wonen

Het bieden van Beschermde Woonplekken aan mensen met een psychiatrische ziekte in een van onze beschermde woonvormen.

Ga naar de website van de aanbieder
Bewegen bij Reuring onder leiding van de Buurtsportcoach.

Iedereen kan mee sporten en bewegen jong en ouder onder leiding van de Buurtsportcoach. Tijdens het sporten is er ook een professional van Reuring aanwezig. Het sporten en bewegen wordt gegeven op alle locaties van Reuring in de diverse dorpskernen van de gemeente Noordwijk. Het is gratis, er zijn geen kledingvoorschriften. Als je meesport met Reuring in de zaal van het sportpark Duinwetering dan graag wel zaalschoenen aan. Deze kan je ook lenen bij Reuring. De sfeer is prettig de muziek staat aan, je bent van harte welkom!

Ga naar de website van de aanbieder
Cursus Vrienden Maken

Thuis komen te zitten vanwege arbeidsongeschiktheid? Ben je net moeder geworden? Of ben je verhuisd? Een levensveranderende gebeurtenis kan ervoor zorgen dat je veel alleen bent. Dit kan een eenzaam gevoel geven. In de cursus 'Vrienden Maken' leer je hoe je vriendschappen kunt opbouwen en behouden. Vrienden hebben is fijn en bovendien kan een vriend je steunen in moeilijke tijden.

In de cursus 'Vrienden Maken' leer je hoe je vriendschappen kunt opbouwen en behouden. Het hebben van Vrienden is fijn en ze kunnen je steunen in moeilijke tijden. Aantal deelnemers: 6 - 8, er een gesprek vooraf om jouw situatie te bekijken. Kosten: 30 euro voor de gehele cursus.

Ga naar de website van de aanbieder
Een tegen eenzaamheid

Eenzaamheid komt vaker voor dan je denkt. Vaak wordt hierbij aan ouderen gedacht, maar ook in andere leeftijdsgroepen komt eenzaamheid voor. Eenzaam zijn betekent het gevoel van niet of weinig contact met andere mensen hebben. Soms is er wel contact, maar dit is kort en zakelijk en dus niet persoonlijk. Als er niemand is om een persoonlijk gesprek mee te voeren of gevoelens mee te delen, dan kan diegene zich steeds eenzamer gaan voelen. Ken je iemand die eenzaam is en maak je je zorgen?

Geef dan een seintje.

Voel je je zelf eenzaam? Dan kun je contact opnemen met een welzijnsconsulent van Welzijn Noordwijk. zie website

Ga naar de website van de aanbieder
GeZZond Check

De GeZZond Check kan eventuele gezondheidsrisico’s aan het licht brengen zodat u hier tijdig iets aan kunt doen. Een verpleegkundige checkt uw lengte en gewicht, bloeddruk, longcapaciteit, cholesterolgehalte en bloedsuikerspiegel en geeft u advies.

Ga naar de website van de aanbieder
Goed bezig leefstijl

Goed Bezig Noordwijk staat voor: Samen naar een gezonde en actieve leefstijl. Daarmee wordt de Noordwijker bewuster van zijn leefstijl en is de mogelijkheid om een gezonde keuze te maken.

Ga naar de website van de aanbieder
Grip & Glans

Grip & Glans is een groepscursus waar we ons richten op positiever in het leven staan, je zelfvertrouwen te vergroten, iets gaan doen wat belangrijk voor jou is en leren om meer initiatief te nemen.

Ga naar de website van de aanbieder
Hardlopen en bewegen met NSL

De NSL biedt door hardlopen in groepsverband inspanning en ontspanning. Onder deskundige begeleiding in de bossen, duinen, strand en in de winter ook interval op de baan. Ons doel is het bevorderen van het hardlopen op lange afstanden. Zowel recreatief als wedstrijdgericht, maar altijd met gezelligheid voorop!

Ga naar de website van de aanbieder
Heilzame Zeebadplaats

In Noordwijk komen gezond leven, gezond recreëren en gezond blijven samen. Waarvan de oorsprong ligt in de heilzame elementen die van nature aanwezig zijn: in het zeewater, de lucht, het klimaat en de omgeving.

Ga naar de website van de aanbieder
Jeugd specialistische begeleiding thuis

Eleos kan je een steun in de rug geven door thuisbegeleiding. Met deze begeleiding helpen we je bij jou thuis, in je eigen omgeving, zodat je weer grip op je leven krijgt.

Ga naar de website van de aanbieder
Jeugdfonds Sport en cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de sport- of cultuuractiviteit voor kinderen uit gezinnen met weinig geld. Hierdoor kunnen deze kinderen toch meedoen met sport, muziek-, zwemles of andere sportieve of creatieve activiteit.

Ga naar de website van de aanbieder
Lichamelijk functioneren

Begeleiden in fysieke gesteldheid en de zelfzorg. Handen en voeten geven om prettiger in je vel te zitten.

Ga naar de website van de aanbieder
Maaltijden aan huis van Marente

U kunt kiezen uit een uitgebreid assortiment vries- en koelverse maaltijden (ook dieetmaaltijden). Smaakvol, gemakkelijk en gezond. Ook kunt u een warme maaltijd geleverd krijgen. Vers en met natuurlijke ingrediënten bereid door ervaren koks.

Ga naar de website van de aanbieder
Magazine Leef!

Magazine Leef! is een informatie magazine voor alle inwoners van de gemeente Noordwijk. Het wordt vier keer per jaar uitgegeven en verspreid in de gehele gemeente Noordwijk. Dit wordt gratis aangeboden wat kan door deelname van participanten uit het maatschappelijk en sociaal domein in Noordwijk. Het vertelt verhalen van mensen in de meest brede zin, maar altijd met een inspirerend verhaal voor aderen.

Ga naar de website van de aanbieder
Moti-4 gesprekken

Je hebt vier gesprekken met een deskundige die ook veel weet over middelengebruik of gamen. Geen drammerige adviezen en lastige vragen. Een gesprek over wat het voor jou betekent en wat je er verder mee zou willen. Het uiteindelijke doel is om het verder ontwikkelen van problematisch gebruik te voorkomen en waar mogelijk terug te dringen. Het vier gesprekken traject is een preventief aanbod en geen hulpverleningsaanbod.

Informatie of aanmelden: preventie@brijder.nl / 088 - 358 22 60"

Ga naar de website van de aanbieder
Noordwijk Actief

Hét sport, beweeg en culturele platform van de gemeente Noordwijk. Het sport- en culturele aanbod voor jong en oud zal overzichtelijk weergegeven worden op deze site. Ben je op zoek naar een leuke activiteit die bij jou past? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Ga naar de website van de aanbieder
OntmoEten

OntmoEten is een project tegen eenzaamheid waarbij met elkaar een maaltijd wordt bereid en genuttigd. Er zijn verschillende groepen, die zich van elkaar onderscheiden door wel/niet de inzet van begeleiding, vrijwilligers en de mate van zelfstandigheid van de groep. De projectgroepen maken gebruik van de locaties Het Trefpunt en De Wieken, van Welzijn Noordwijk en vinden eens in de 2 weken plaats. Je meldt je aan en met een medewerker OntmoEten bekijk je welke activiteit en groep van past bij jou. Bepalend is het wel/niet hebben van een sociaal vangnet. Project OntmoEten wordt gerealiseerd door Reuring i.s.m. Welzijn Noordwijk en de inzet van een coach.

Ga naar de website van de aanbieder
Praktisch functioneren

Begeleiding in de technische,  huishoudelijke en taalvaardigheden.

Ga naar de website van de aanbieder
Reset - Thuisbegleiding voor gezinnen

Reset is een methodiek waarbij begeleiding geboden wordt aan gezinnen die tijdelijk extra ondersteuning nodig hebben. Bijvoorbeeld doordat de opvoeding van de kinderen in de knel dreigt te komen vanwege achterliggende problematiek bij de ouders en/of de kinderen.

De begeleiding is daarbij gericht op het vergroten van de draagkracht van het gezin, met als doel dat het gezin zelf de opvoeding en het huishouden weer aankan.

Ga naar de website van de aanbieder
Running Blind Leiden

Hardlopen en wandelen voor mensen met een visuele beperking samen met een buddy. In clubverband sporten om zo de sociale contacten in stand te houden. De trainingen starten op donderdagen om 9.30 uur.

Ga naar de website van de aanbieder
Sportief wandelen met NSL

De NSL biedt met sportief wandelen in groepsverband inspanning en ontspanning. Onder deskundige begeleiding in de bossen, duinen, strand en in de winter ook interval op de baan. Ons doel is het bevorderen van het sportief wandelen op lange afstanden. Zowel recreatief als wedstrijdgericht, maar altijd met gezelligheid voorop!

Ga naar de website van de aanbieder
Veilig Thuis

Veilig Thuis adviseert bij meldingen en neemt meldingen aan over (vermoedens van) huiselijk geweld, kindermishandeling en/of ouderenmishandeling. Met een veiligheidsbeoordeling zorgen wij dat de juiste hulp wordt ingezet door melder en/of samenwerkingspartners.

Daarnaast heeft Veilig Thuis een belangrijke taak in de Wet meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling: beroepskrachten hebben meldrecht bij Veilig Thuis, om zo, ook zonder toestemming van directbetrokkene(n), hun zorgen te kunnen delen. Het uiteindelijke doel is duurzame veiligheid te creëren.

Ga naar de website van de aanbieder
Voedselbank Noordwijk/Noordwijkerhout

St. Voedselbank Noordwijk/Noordwijkerhout richt zich op het ondersteunen van mensen in financiele nood en rond de armoede grens leven. Ook helpen wij verspilling van voedsel tegen te gaan.

Ga naar de website van de aanbieder
Volwassenen specialistische begeleiding thuis

Eleos kan je een steun in de rug geven door thuisbegeleiding. Met deze begeleiding helpen we je bij jou thuis, in je eigen omgeving, zodat je weer grip op je leven krijgt.

Ga naar de website van de aanbieder
Magazine Leef!

Magazine Leef! is een informatie magazine voor alle inwoners van de gemeente Noordwijk. Het wordt vier keer per jaar uitgegeven en verspreid in de gehele gemeente Noordwijk. Dit wordt gratis aangeboden wat kan door deelname van participanten uit het maatschappelijk en sociaal domein in Noordwijk. Het vertelt verhalen van mensen in de meest brede zin, maar altijd met een inspirerend verhaal voor aderen.

Ga naar de website van de aanbieder
Cultuurcoach

De Cultuurcoaches binnen de Gemeente Noordwijk verbinden mensen en culturele organisaties in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk met elkaar. Doel van de coaches is het toegankelijk maken van cultuur door activiteiten te organiseren en het bestaande aanbod te promoten. Ze maken deel uit van het Sport-en cultuurloket van de gemeente dat weer onder Sportbedrijf Noordwijk valt. Dit loket biedt hulp, advies en begeleiding bij het vinden van passend aanbod.

Onze werkwijze is om mensen binnen de gemeente Noordwijk te verbinden met het culturele vlak. Door ze in aanmerking te laten komen met verschillende organisaties, krijgen deze organisaties meer draagvlak en naamsbekendheid.

Ga naar de website van de aanbieder
Eropuit met Marente

Gezellig eropuit, samen met andere Marente-leden. Speciaal voor u organiseren wij regelmatig activiteiten en uitjes in de omgeving. U kunt exclusief genieten van culturele en muzikale uitstapjes en deelnemen aan creatieve en smaakvolle activiteiten.

Ga naar de website van de aanbieder
Jeugdfonds Sport en cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de sport- of cultuuractiviteit voor kinderen uit gezinnen met weinig geld. Hierdoor kunnen deze kinderen toch meedoen met sport, muziek-, zwemles of andere sportieve of creatieve activiteit.

Ga naar de website van de aanbieder
Magazine Leef!

Magazine Leef! is een informatie magazine voor alle inwoners van de gemeente Noordwijk. Het wordt vier keer per jaar uitgegeven en verspreid in de gehele gemeente Noordwijk. Dit wordt gratis aangeboden wat kan door deelname van participanten uit het maatschappelijk en sociaal domein in Noordwijk. Het vertelt verhalen van mensen in de meest brede zin, maar altijd met een inspirerend verhaal voor aderen.

Ga naar de website van de aanbieder
Sport- en Cultuurloket

Men kan voor alle individuele vragen over, waar men sport en cultuur kan beoefenen bij het Sport- en cultuurloket terecht.

Ga naar de website van de aanbieder
Streekmuseum Veldzicht suppoost

Bezoekers ontvangen, informeren, rondleiden in het museum

Ga naar de website van de aanbieder
Windkracht3pt0

Diverse activiteiten voor alle onze doelgroep in Noordwijk vanuit pioniersvisie PKN Noordwijk

Ga naar de website van de aanbieder
Alzheimer Café

Een trefpunt voor mensen met dementie, hun mantelzorgers, familieleden, buren, hulpverleners en overige belangstellenden. Het biedt hen ondersteuning, voorlichting en lotgenoten-contact en daardoor hun kwaliteit van leven  te verbeteren.

Ga naar de website van de aanbieder
Belastinghulp aan huis

In uw vertrouwde omgeving, waar u alles bij de hand heeft, worden uw belastingzaken snel en deskundig geregeld door de belastingadviseur. Vooral mensen met een laag inkomen zoals ouderen, gehandicapten en chronisch zieken krijgen vaak geld terug.

Ga naar de website van de aanbieder
Fleur de Dag; ouderen begeleiding en gezelschap op maat

Wij bieden ouderen begeleiding en gezelschap op maat. Fleur de Dag geeft één op één aandacht, ontzorgt en is aanvullend op familie, mantelzorger en beroepskracht.

Ga naar de website van de aanbieder
Fundagen voor jonge mantelzorgers

Speciaal voor jonge mantelzorgers in de leeftijd van 6 tot 16 jaar bieden wij fundagen. Deze zijn overal in Nederland en hebben verschillende thema's: Muziek, Survival, Crea, etc. Ook online waar de kinderen veel gebruik van maken.

Ga naar de website van de aanbieder
Het Breinhuis

Het BREINHUIS fungeert als Informatiepunt Dementie. Men kan bij ons terecht met vragen rondom dementie. Het is de bedoeling om laagdrempelig met elkaar in gesprek te komen en opties te onderzoeken, waardoor iemand langer en comfortabeler thuis kan blijven wonen.

Ga naar de website van de aanbieder
Kortdurend verblijf Groot Hoogwaak

Wij bieden u de mogelijkheid tijdelijk te verblijven met alle zorg- & dienstverlening die nodig is in een veilige omgeving. De tijdelijkheid varieert van 1 dag én nacht per week tot maximaal 3 maanden bij herstelzorg (met een optie op verlening van maximaal 3 maanden).

Wenst u bij Groot Hoogwaak te herstellen na een ziekenhuisopname? Wilt u er even tussenuit om tijdelijk de zorg voor uw naaste(n) te ontlasten? Of wilt u op vakantie of bezoek gaan in Noordwijk en heeft u overnachting met zorg nodig?

Ga naar de website van de aanbieder
Maaltijden aan huis van Marente

U kunt kiezen uit een uitgebreid assortiment vries- en koelverse maaltijden (ook dieetmaaltijden). Smaakvol, gemakkelijk en gezond. Ook kunt u een warme maaltijd geleverd krijgen. Vers en met natuurlijke ingrediënten bereid door ervaren koks.

Ga naar de website van de aanbieder
Magazine Leef!

Magazine Leef! is een informatie magazine voor alle inwoners van de gemeente Noordwijk. Het wordt vier keer per jaar uitgegeven en verspreid in de gehele gemeente Noordwijk. Dit wordt gratis aangeboden wat kan door deelname van participanten uit het maatschappelijk en sociaal domein in Noordwijk. Het vertelt verhalen van mensen in de meest brede zin, maar altijd met een inspirerend verhaal voor aderen.

Ga naar de website van de aanbieder
Mantelzorg ondersteuning Welzijn Noordwijk

Mantelzorgers zorgen vanuit een persoonlijke relatie voor een partner, ouder, kind of vriend die hulpbehoevend, (chronisch) ziek of gehandicapt is. Wij hebben ondersteuningsmogelijkheden samengesteld, waarmee wij mantelzorgers graag verder helpen. Wij denken met je mee, kunnen je adviseren, informeren en begeleiden bij praktische en emotionele ondersteuning. De mantelzorgconsulenten begrijpen wat je als mantelzorger tegen kan komen en wat je kan doen om dingen op een rijtje te zetten. Daarnaast kijken ze of er middelen zijn die je kunnen ondersteunen.

Ga naar de website van de aanbieder
Mantelzorg ondersteuning van ZorgMies Bollenstreek

U wilt natuurlijk het liefst zo lang mogelijk prettig thuis wonen. ZorgMies biedt een vaste thuishulp die u ondersteunt in het dagelijks leven. Dit doen wij als (mantelzorg) ondersteuning, maar ook 24 uur per dag als aanvulling op de reguliere thuiszorg.
Zorgmies geeft u als mantelzorger extra ondersteuning bij zorg van uw ouder of kind of u kunt hierdoor langer, prettig thuis blijven wonen.

Ga naar de website van de aanbieder
Particuliere diensten van Groot Hoogwaak

Bij onze particuliere diensten bieden wij u graag persoonlijk maatwerk: uw wensen staan centraal. Bijvoorbeeld: extra verpleegkundige zorg en persoonlijke verzorging of het in van persoonlijke begeleiding. We maken afspraken op maandbasis

Ga naar de website van de aanbieder
Respijtzorg Groenoord Zorgt

Het organiseren van een uitstapje, het bieden van gezelschap aan diegene voor wie u zorgt. Of overnemen van de huishoudelijke taken van de mantelzorger.

Ga naar de website van de aanbieder
Verpleeghuiszorg, thuiszorg, hulp bij hethuishouden en particuliere gemaksdiensten

ActiVite staat voor de beste zorg in elke fase. Van het moment dat u nog zelfstandig thuis woont en wat huishoudelijke ondersteuning kunt gebruiken tot verpleeghuiszorg of gespecialiseerde thuiszorg.

Ga naar de website van de aanbieder
Verpleging en verzorging bij Munnekeweij

Het aanbod aan zorg- en dienstverlening van Munnekeweij is breed en loopt van ondersteuning thuis voor cliënt en mantelzorger, verzorgd wonen in het woonzorgcentrum tot intensieve verzorging op een verpleegunit.

Ga naar de website van de aanbieder
Woonbegeleiding

Raamwerk ondersteunt mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking in de Duin- en Bollenstreek. We dragen zorg voor de kwaliteit van leven van onze cliënten. We doen ons best om onze cliënten een zo gewoon mogelijk leven te bieden.

Ga naar de website van de aanbieder
ZorgMies maakt het leven leuker!

ZorgMies Bollenstreek biedt mantelzorgondersteuning aan mensen die hulp nodig hebben en helpt de eenzaamheid onder ouderen te verkleinen. Dit doen wij met persoonlijke zorg en aandacht, op de momenten die de cliënt wenst.

Ga naar de website van de aanbieder
(Medisch) Pedicure aan huis

De pedicure kan u thuis van een ingegroeide nagel, likdoorn of overmatig eelt afhelpen. Ook geschikt voor mensen die door diabetes, reuma of vaatstoornissen behoefte hebben aan professionele voetverzorging.

Ga naar de website van de aanbieder
Alarmering Groot Hoogwaak

Bij een spoedeisende situatie kunt u Groot Hoogwaak alarmeren met één druk op de alarmknop. Binnen 30 minuten komt er hulp van de verzorging. De verzorging blijft bij u totdat de situatie onder controle is.

Ga naar de website van de aanbieder
GeZZond Check

De GeZZond Check kan eventuele gezondheidsrisico’s aan het licht brengen zodat u hier tijdig iets aan kunt doen. Een verpleegkundige checkt uw lengte en gewicht, bloeddruk, longcapaciteit, cholesterolgehalte en bloedsuikerspiegel en geeft u advies.

Ga naar de website van de aanbieder
Kortdurend verblijf Groot Hoogwaak

Wij bieden u de mogelijkheid tijdelijk te verblijven met alle zorg- & dienstverlening die nodig is in een veilige omgeving. De tijdelijkheid varieert van 1 dag én nacht per week tot maximaal 3 maanden bij herstelzorg (met een optie op verlening van maximaal 3 maanden).

Wenst u bij Groot Hoogwaak te herstellen na een ziekenhuisopname? Wilt u er even tussenuit om tijdelijk de zorg voor uw naaste(n) te ontlasten? Of wilt u op vakantie of bezoek gaan in Noordwijk en heeft u overnachting met zorg nodig?

Ga naar de website van de aanbieder
Magazine Leef!

Magazine Leef! is een informatie magazine voor alle inwoners van de gemeente Noordwijk. Het wordt vier keer per jaar uitgegeven en verspreid in de gehele gemeente Noordwijk. Dit wordt gratis aangeboden wat kan door deelname van participanten uit het maatschappelijk en sociaal domein in Noordwijk. Het vertelt verhalen van mensen in de meest brede zin, maar altijd met een inspirerend verhaal voor aderen.

Ga naar de website van de aanbieder
Opticien aan huis

De opticien komt voor u aan huis met professioneel apparatuur. Hij kan een oogmeting uitvoeren, uw bril bijstellen en repareren. Voor zeer slechtzienden heeft de opticien speciale hulpmiddelen.

Ga naar de website van de aanbieder
Rijbewijskeuring

Mensen van 75 jaar en ouder en beroepschauffeurs kunnen zich via Marente voordelig laten keuren om het rijbewijs te behouden. Er wordt vastgesteld of u lichamelijk en geestelijk voldoende gezond bent om veilig een voertuig te besturen.

Ga naar de website van de aanbieder
Thuiszorg Marente

Verzorging en (wijk)verpleging bij u thuis. Kleinschalige wijkteams met jarenlange ervaring. Ze zijn bekend in het dorp en werken nauw samen met met andere zorgverleners zoals uw huisarts.

Ga naar de website van de aanbieder
Thuiszorg van ThuisSupport Groot Hoogwaak

Onder de naam ThuisSupport biedt Groot Hoogwaak thuiszorg aan in geheel Noordwijk. We hebben de thuiszorg kleinschalig georganiseerd. Doordat we uitsluitend actief zijn in Noordwijk kunnen we extra aandacht geven aan onze cliënten.

Ga naar de website van de aanbieder
Verpleeghuiszorg, thuiszorg, hulp bij hethuishouden en particuliere gemaksdiensten

ActiVite staat voor de beste zorg in elke fase. Van het moment dat u nog zelfstandig thuis woont en wat huishoudelijke ondersteuning kunt gebruiken tot verpleeghuiszorg of gespecialiseerde thuiszorg.

Ga naar de website van de aanbieder
Verpleging en verzorging bij Munnekeweij

Het aanbod aan zorg- en dienstverlening van Munnekeweij is breed en loopt van ondersteuning thuis voor cliënt en mantelzorger, verzorgd wonen in het woonzorgcentrum tot intensieve verzorging op een verpleegunit.

Ga naar de website van de aanbieder
Woonbegeleiding

Raamwerk ondersteunt mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking in de Duin- en Bollenstreek. We dragen zorg voor de kwaliteit van leven van onze cliënten. We doen ons best om onze cliënten een zo gewoon mogelijk leven te bieden.

Ga naar de website van de aanbieder
Zorg zoals u die wenst

Thuiszorg Matilda helpt u in uw zelfredzaamheid door begeleiding en wijkverpleging aan te bieden, zodat u met behulp van flexibele zorg zelfstandig in uw vertrouwde omgeving kunt blijven wonen.

Ga naar de website van de aanbieder
ANWB AutoMaatje Noordwijk

Ben je zelf minder mobiel en voor vervoer afhankelijk van anderen? Moet je daardoor te veel thuisblijven en is het lastig om ergens te komen? Met ANWB Automaatje kan je weer gemakkelijker iets ondernemen en kom je weer onder de mensen. Je hebt een maatje en de activiteiten die je samen onderneemt.

Ga naar de website van de aanbieder
Belangenbehartiging voor senioren

De vereniging Oud en Jong Actief, KBO Noordwijkerhout is een open bond voor 50-plussers en stelt zich ten doel de belangen van de ouderen en van haar leden in het bijzonder te behartigen op het gebied van wonen, zorg, welzijn, koopkracht, digitalisering, mobiliteit, veiligheid en zingeving. Daarnaast wil zij gestalte geven aan de gelijkwaardigheid van ouderen aan de overige leden van de samenleving.

Ga naar de website van de aanbieder
Maatje of persoonlijke begeleiding

Uw maatje is er voor de gezelligheid en kan u begeleiden bij zeer uiteenlopende activiteiten.

Ga naar de website van de aanbieder
Magazine Leef!

Magazine Leef! is een informatie magazine voor alle inwoners van de gemeente Noordwijk. Het wordt vier keer per jaar uitgegeven en verspreid in de gehele gemeente Noordwijk. Dit wordt gratis aangeboden wat kan door deelname van participanten uit het maatschappelijk en sociaal domein in Noordwijk. Het vertelt verhalen van mensen in de meest brede zin, maar altijd met een inspirerend verhaal voor aderen.

Ga naar de website van de aanbieder
Mantelzorg ondersteuning van ZorgMies Bollenstreek

U wilt natuurlijk het liefst zo lang mogelijk prettig thuis wonen. ZorgMies biedt een vaste thuishulp die u ondersteunt in het dagelijks leven. Dit doen wij als (mantelzorg) ondersteuning, maar ook 24 uur per dag als aanvulling op de reguliere thuiszorg.
Zorgmies geeft u als mantelzorger extra ondersteuning bij zorg van uw ouder of kind of u kunt hierdoor langer, prettig thuis blijven wonen.

Ga naar de website van de aanbieder
Ondersteuning van een vrijwilliger

Als je een vrijwilliger zoekt om een kopje koffie mee te drinken, een wandeling te maken, voor een klusje thuis of voor een ritje naar het ziekenhuis, kun je terecht bij Welzijn Noordwijk. Wij helpen je graag verder.

Ga naar de website van de aanbieder
Particuliere diensten van Groot Hoogwaak

Bij onze particuliere diensten bieden wij u graag persoonlijk maatwerk: uw wensen staan centraal. Bijvoorbeeld: extra verpleegkundige zorg en persoonlijke verzorging of het in van persoonlijke begeleiding. We maken afspraken op maandbasis

Ga naar de website van de aanbieder
Rijbewijskeuring

Mensen van 75 jaar en ouder en beroepschauffeurs kunnen zich via Marente voordelig laten keuren om het rijbewijs te behouden. Er wordt vastgesteld of u lichamelijk en geestelijk voldoende gezond bent om veilig een voertuig te besturen.

Ga naar de website van de aanbieder
Samen erop uit

Door een lichamelijke beperking ga je er minder makkelijk alleen op uit. Dan is het handig en gezellig als één van onze vrijwilliger samen met jou op pad gaat. Wil je het duin in of een keer naar de stad? Dit en nog veel meer kan met de Zonnebloem.

Ga naar de website van de aanbieder
Verbinding van eenzame en kwetsbare mensen.

Het verbinden van eenzame, kwetsbare mensen door ontmoetingen te organiseren. Wij organiseren ontmoetingen zodat kwetsbare mensen met elkaar in contact kunnen komen. Denk hierbij aan koffietafels, maar ook organiseren we bingo's, komen er koren optreden, bezoeken bloembollen bedrijven, musea etc. De gasten die slecht ter been zijn en niet zelf naar een ontmoeting kunnen komen worden door onze vrijwilligers thuis opgehaald en na afloop ook weer thuisgebracht.

Ga naar de website van de aanbieder
Vrijwilligerswerk Groot Hoogwaak

Er zijn allerlei werkzaamheden die je als vrijwilliger kunt doen: van het begeleiden van activiteiten zoals een spel, rolstoelwandelen en uitstappen met de rolstoelbus tot het inschenken van een kopje koffie of uitserveren van maaltijden in het restaurant.

Vrijwilligers spelen een grote rol in de dienstverlening van Groot Hoogwaak. Samen met de professionele zorg van Groot Hoogwaak verhogen we met de bijdrage van de vrijwilligers het welzijn van onze cliënten.

Ga naar de website van de aanbieder
Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO)

De gemeente Noordwijk heeft de uitvoering van de Wmo uitbesteed aan de ISD Bollenstreek. Hier vindt je alles over; gehandicapten parkeerkaart, hulp bij huishouden, rolstoel voorzieningen, vervoer op maat, woonvoorziening ondersteuning zoals een traplift of andere aanpassingen zodat men langer zelfstandig kan blijven wonen. Het persoonsgebonden budget, Pgb. Ook voor schulden, inkomen, bijstand, werk en ToZo kunt u bij de ISD terecht.

Ga naar de website van de aanbieder
Begeleiding naar werk

Wij begeleiden mensen met een WGA-, WAO-, Wajong-, WAZ- en ZW-uitkering om hun positie op de arbeidsmarkt te verstevigen om ze uiteindelijk naar een baan, vrijwilligerswerk of dagbesteding toe te leiden.

Ga naar de website van de aanbieder
Collegereeks verzorgd door Oud geleerd Jong Gedaan

Een interactief college aan ouderen.

Ga naar de website van de aanbieder
Computer- en tablet curus

Laagdrempelige computer- en tablet cursussen in Noordwijk of Noordwijkerhout

Ga naar de website van de aanbieder
Cursus Vrienden Maken

Thuis komen te zitten vanwege arbeidsongeschiktheid? Ben je net moeder geworden? Of ben je verhuisd? Een levensveranderende gebeurtenis kan ervoor zorgen dat je veel alleen bent. Dit kan een eenzaam gevoel geven. In de cursus 'Vrienden Maken' leer je hoe je vriendschappen kunt opbouwen en behouden. Vrienden hebben is fijn en bovendien kan een vriend je steunen in moeilijke tijden.

In de cursus 'Vrienden Maken' leer je hoe je vriendschappen kunt opbouwen en behouden. Het hebben van Vrienden is fijn en ze kunnen je steunen in moeilijke tijden. Aantal deelnemers: 6 - 8, er een gesprek vooraf om jouw situatie te bekijken. Kosten: 30 euro voor de gehele cursus.

Ga naar de website van de aanbieder
Cursus, Trainingen en Ontmoetingsgroepen

"MEE organiseert regelmatig gratis cursussen, trainingen en ontmoetingsgroepen in verschillende woonplaatsen. Ook voor ouders, broers, zussen, partners en mantelzorgers.  O.a. Opvoeden & Zo; Weerbaarheidstraining; Ontmoetingsplek autisme; Zwanger; Omgaan met geld; sociale vaardigheid kinderen.

Wordt een training niet aangeboden in uw gemeente? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken."

Ga naar de website van de aanbieder
Diagnostiek, consultatie, advies en informatie

De Specialistenpool van MEE bestaat uit een team van ervaren psychologen en orthopedagogen die gespecialiseerd zijn in mensen die leven met een beperking. De expertise is gericht op kinderen en volwassenen met een (vermoeden van een) verstandelijke beperking/ ontwikkelingsachterstand, autismespectrumstoornis en/of niet-aangeboren hersenletsel. Wij verrichten onderzoek naar cliënten in interactie met hun omgeving. Op basis daarvan geven wij advies op maat op verschillende levensgebieden zoals werk, wonen, vrije tijd, financiën, onderwijs en ontwikkeling. Neem vrijblijvend contact op voor informatie.

Ga naar de website van de aanbieder
Financiële ondersteuning om mensen verder te helpen

Samen brengen we de financiële situatie en het bestedingspatroon in kaart.

Ga naar de website van de aanbieder
Goed bezig leefstijl

Goed Bezig Noordwijk staat voor: Samen naar een gezonde en actieve leefstijl. Daarmee wordt de Noordwijker bewuster van zijn leefstijl en is de mogelijkheid om een gezonde keuze te maken.

Ga naar de website van de aanbieder
Grip & Glans

Grip & Glans is een groepscursus waar we ons richten op positiever in het leven staan, je zelfvertrouwen te vergroten, iets gaan doen wat belangrijk voor jou is en leren om meer initiatief te nemen.

Ga naar de website van de aanbieder
Groepsbegeleiding 'boerderij'

Als aanvulling op de individuele ambulante begeleiding kunnen jeugdcliënten in de leeftijdscategorie 5 tot 18 jaar gebruik maken van de individuele groepsbegeleiding op de boerderij in Zoeterwoude.

Ga naar de website van de aanbieder
Het Breinhuis

Het BREINHUIS fungeert als Informatiepunt Dementie. Men kan bij ons terecht met vragen rondom dementie. Het is de bedoeling om laagdrempelig met elkaar in gesprek te komen en opties te onderzoeken, waardoor iemand langer en comfortabeler thuis kan blijven wonen.

Ga naar de website van de aanbieder
Jeugdfonds Sport en cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de sport- of cultuuractiviteit voor kinderen uit gezinnen met weinig geld. Hierdoor kunnen deze kinderen toch meedoen met sport, muziek-, zwemles of andere sportieve of creatieve activiteit.

Ga naar de website van de aanbieder
Jeugdhulpverlening

Individuele kindcoaching, sociale vaardigheids- en weerbaarheidstraining 'De Coole Kikker' (groepstraining), KIES (groepstraining voor kinderen in echtscheiding situaties).

Ga naar de website van de aanbieder
Jongeren begeleiding en training

De Krachttuin verzorgt op het terrein van De Dierenhoeve begeleiding en training aan kinderen en jongeren t/m 18 jaar. Het doel is de kinderen en jongeren weer hun eigen, natuurlijke kracht te laten ervaren waardoor zij zich beter staande kunnen houden in de buitenwereld. De therapeutische sessies op De Dierenhoeve brengen je in je eigen energie waardoor je meer lichaamsbewustzijn ervaart. Daarmee krijg je meer vertrouwen in jezelf en de wereld om je heen en wordt je weerbaarheid vergroot.

Ga naar de website van de aanbieder
Koffie+ (plus)

Bij Koffie+ is iedereen welkom. Tijdens een gezellige online koffieochtend ontmoeten mensen elkaar en raken in gesprek aan de hand van een thema, workshop of andere activiteit.

Ga naar de website van de aanbieder
Leer- en werkbegeleiding vanaf 18 jaar

Naast dat De Dierenhoeve een plek biedt waar kinderen kennis kunnen maken met dieren, biedt zij ook dagbesteding en (opleidings-)trajecten aan gericht op toeleiding naar betaald werk. De Dierenhoeve werkt daarbij samen met Actor Consultancy en haar partner Bling begeleiding.

Op de boerderij bieden wij een veilige en vertrouwde leer- en werkomgeving. Begeleiding is gericht op samenwerking en persoonlijke ontwikkeling waarbij voor eenieder passend en uitdagend werk wordt aangeboden.

Heb je zin om mee te werken op De Dierenhoeve? Kijk dan voor meer informatie op de website van Actor Consultancy.

Ga naar de website van de aanbieder
Leeskring meedoen of opstarten

Leeskringen worden door de bibliotheek op aanvraag georganiseerd. Inwoners kunnen zelf aangeven waar ze belangstelling voor hebben.

Neem contact op met de leeskring via hun website of zie contactgegevens.

Ga naar de website van de aanbieder
Leeskringen

Leeskringen worden door de bibliotheek op aanvraag georganiseerd. Inwoners kunnen zelf aangeven waar ze belangstelling voor hebben.

Ga naar de website van de aanbieder
Magazine Leef!

Magazine Leef! is een informatie magazine voor alle inwoners van de gemeente Noordwijk. Het wordt vier keer per jaar uitgegeven en verspreid in de gehele gemeente Noordwijk. Dit wordt gratis aangeboden wat kan door deelname van participanten uit het maatschappelijk en sociaal domein in Noordwijk. Het vertelt verhalen van mensen in de meest brede zin, maar altijd met een inspirerend verhaal voor aderen.

Ga naar de website van de aanbieder
Nederlands leren met plezier

Wekelijkse gezellige bijeenkomst waarbij we op een leuke, laagdrempelige manier met de Nederlandse taal bezig zijn.

Ga naar de website van de aanbieder
Onderwijs zorgcombinatie

Door inzet van de intensieve gespecialiseerde begeleiding op school kan voorkomen worden dat een kind uitvalt of thuis komt te zitten.

Ga naar de website van de aanbieder
Oogcafé Sassenheim

Een oogcafé is een plek waar mensen met een oogaandoening elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Regelmatig staat het oogcafé in het teken van een bepaald thema.

Ga naar de website van de aanbieder
Praktisch functioneren

Begeleiding in de technische,  huishoudelijke en taalvaardigheden.

Ga naar de website van de aanbieder
Sport- en Cultuurloket

Men kan voor alle individuele vragen over, waar men sport en cultuur kan beoefenen bij het Sport- en cultuurloket terecht.

Ga naar de website van de aanbieder
Taalhuis Bibliotheek Bollenstreek

Het Taalhuis van de Bibliotheek Bollenstreek is bedoeld voor mensen die de Nederlandse taal (nog) niet goed spreken en voor mensen die Nederlands als moedertaal hebben en niet zo goed kunnen lezen en schrijven.

Ga naar de website van de aanbieder
Taalspreekuren Noordwijk

Taalspreekuur voor hulp en ondersteuning bij laaggeletterdheid. Spreekuur elke donderdag van 11:00 uur tot 12:30 uur in de bibliotheek Noordwijk, Akkerwinde 1a.

Ga naar de website van de aanbieder
Taalspreekuren Noordwijkerhout

Taalspreekuur voor hulp en ondersteuning bij laaggeletterdheid. Spreekuur elke woensdag van 18.30 uur tot 20.00 uur in de bibliotheek Noordwijkerhout, Herenweg 2.

Ga naar de website van de aanbieder
Tablet- en iPad cursus

Een ervaren docent leert u stap voor stap de mogelijkheden op het gebied van beeldbellen, internet, e-mail, foto’s en apps. Lessen kunnen ook thuis verzorgd worden. U wordt geholpen bij het gebruiksklaar maken van een nieuwe tablet of iPad.

Ga naar de website van de aanbieder
VoorleesExpress Bollenstreek

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang gaat een vrijwilliger met hen, en hun ouders, aan de slag met taal en (voor)lezen.

Ga naar de website van de aanbieder
Welzijn op recept

Wil je wat doen, ondernemen of meer mensen leren kennen? Wil je ontdekken waar je goed in bent, waar je plezier aan beleeft of heb je na een moeilijke periode behoefte aan afleiding? Samen met de welzijnsmedewerker zoek je naar iets dat aansluit bij jouw welzijnsvraag. Je gaat in gesprek over wat je graag wilt en waar je goed in bent. De welzijnsmedewerker heeft verschillende tips die bij kunnen dragen aan je geluk en welbevinden. In de praktijk blijkt dat iets ondernemen, sociale contacten of iets doen voor een ander, een positief effect hebben op hoe iemand zich voelt. We zoeken graag naar iets passends.

Ga naar de website van de aanbieder
Workshops Rolschaatsen

Het verzorgen voor workshops voor bijvoorbeeld BSO's, maar ook een wat oudere meidengroep (of jongensgroep) of eventueel volwassenen.

Ga naar de website van de aanbieder
Advies en ondersteuning opvoeden en opgroeien kinderen

Ieder kind in Noordwijk gezond, veilig en kansrijk laten opgroeien. Gratis advies over het opvoeden en opgroeien van kinderen in alle leeftijden, voor kinderen, ouders/verzorgers en professionals. Wij staan voor je klaar met een luisterend oor, hulp en ondersteuning. Diensten: Jeugdgezondheidszorg, Pedagogisch advies, CJG Cursussen. Werkwijze: De medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin werken met Triple P. Deze methode gaat uit van positief opvoeden.

Ga naar de website van de aanbieder
Algemeen Maatschappelijk Werk

Wij streven ernaar dat mensen zich in wisselwerking met hun sociale omgeving zo goed mogelijk kunnen ontplooien, naar hun eigen aard, behoeften en opvattingen en dat ze rekening houden met anderen met wie zij samenleven.

Ga naar de website van de aanbieder
Alzheimer Café

Een trefpunt voor mensen met dementie, hun mantelzorgers, familieleden, buren, hulpverleners en overige belangstellenden. Het biedt hen ondersteuning, voorlichting en lotgenoten-contact en daardoor hun kwaliteit van leven  te verbeteren.

Ga naar de website van de aanbieder
Ambulante GGZ begeleiding

Het bieden van begeleiding aan huis aan mensen met een psychiatrische stoornis of dubbele diagnose (GGZ en VG).

Ga naar de website van de aanbieder
Begeleiding voor zelfstandigheid en participatie

De ambulante begeleiding is gericht op het bevorderen van de zelfstandigheid en participatie in de samenleving en wordt geboden op alle levensgebieden van de cliënt en diens netwerk.

Ga naar de website van de aanbieder
Behandeling Infant Mental Health, ontwikkelingsstoornissen en transitiepsychiatrie

Behandeling met specifieke expertise op het gebied van Infant Mental Health, ontwikkelingsstoornissen en transitie psychiatrie.

Ga naar de website van de aanbieder
Behandeling na diagnose

Behandeling met specifieke expertise op het gebied van Infant Mental Health, ontwikkelingsstoornissen en transitiepsychiatrie.

Ga naar de website van de aanbieder
Beschermd Wonen

Het bieden van Beschermde Woonplekken aan mensen met een psychiatrische ziekte in een van onze beschermde woonvormen.

Ga naar de website van de aanbieder
Cursus, Trainingen en Ontmoetingsgroepen

"MEE organiseert regelmatig gratis cursussen, trainingen en ontmoetingsgroepen in verschillende woonplaatsen. Ook voor ouders, broers, zussen, partners en mantelzorgers.  O.a. Opvoeden & Zo; Weerbaarheidstraining; Ontmoetingsplek autisme; Zwanger; Omgaan met geld; sociale vaardigheid kinderen.

Wordt een training niet aangeboden in uw gemeente? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken."

Ga naar de website van de aanbieder
Dagliefkindje Miskraam Informatie Website

Deze website geeft antwoorden op vragen zoals; Wat is een miskraam? Wat kan ik verwachten? Wanneer moet ik een dokter bellen? Mag je een foetus begraven of cremeren? Hoe kan ik het verlies van mijn kindje een plekje geven?

Ga naar de website van de aanbieder
Diagnose stelling

Diagnostiek van algemene psychiatrie

Ga naar de website van de aanbieder
Diagnostiek, consultatie, advies en informatie

De Specialistenpool van MEE bestaat uit een team van ervaren psychologen en orthopedagogen die gespecialiseerd zijn in mensen die leven met een beperking. De expertise is gericht op kinderen en volwassenen met een (vermoeden van een) verstandelijke beperking/ ontwikkelingsachterstand, autismespectrumstoornis en/of niet-aangeboren hersenletsel. Wij verrichten onderzoek naar cliënten in interactie met hun omgeving. Op basis daarvan geven wij advies op maat op verschillende levensgebieden zoals werk, wonen, vrije tijd, financiën, onderwijs en ontwikkeling. Neem vrijblijvend contact op voor informatie.

Ga naar de website van de aanbieder
Een tegen eenzaamheid

Eenzaamheid komt vaker voor dan je denkt. Vaak wordt hierbij aan ouderen gedacht, maar ook in andere leeftijdsgroepen komt eenzaamheid voor. Eenzaam zijn betekent het gevoel van niet of weinig contact met andere mensen hebben. Soms is er wel contact, maar dit is kort en zakelijk en dus niet persoonlijk. Als er niemand is om een persoonlijk gesprek mee te voeren of gevoelens mee te delen, dan kan diegene zich steeds eenzamer gaan voelen. Ken je iemand die eenzaam is en maak je je zorgen?

Geef dan een seintje.

Voel je je zelf eenzaam? Dan kun je contact opnemen met een welzijnsconsulent van Welzijn Noordwijk. zie website

Ga naar de website van de aanbieder
Financiële coaching

Wij coachen mensen (met of zonder schulden) die minder goed met geld om kunnen gaan waardoor financiële problemen, geldstress en/of schulden kunnen ontstaan. Dit kan ontstaan door bv een scheiding, arbeidsongeschiktheid, ontslag of overlijden.

Ga naar de website van de aanbieder
Grip & Glans

Grip & Glans is een groepscursus waar we ons richten op positiever in het leven staan, je zelfvertrouwen te vergroten, iets gaan doen wat belangrijk voor jou is en leren om meer initiatief te nemen.

Ga naar de website van de aanbieder
Groepsbegeleiding 'boerderij'

Als aanvulling op de individuele ambulante begeleiding kunnen jeugdcliënten in de leeftijdscategorie 5 tot 18 jaar gebruik maken van de individuele groepsbegeleiding op de boerderij in Zoeterwoude.

Ga naar de website van de aanbieder
Hulp voor mensen met slechthorendheid en doofheid

Geestelijke gezondheidszorg en hulp bij het dagelijks functioneren. Onze hulpverlening is bedoeld voor doven, slechthorenden en mensen met andere hoorproblemen.

Ga naar de website van de aanbieder
Humanitas Steun bij Verlies

Een luisterend oor bieden aan mensen die te maken hebben met rouw en verlies. Naast steun bij verlies van een dierbare naaste, bieden we ook steun bij het rouwen om verlies van gezondheid, werk of verlies door echtscheiding.

Ga naar de website van de aanbieder
Inloophuis Scarabee Leiden

Wij bieden (psychosociale) ondersteuning voor mensen die geraakt zijn door kanker. Niet alleen voor mensen die zelf geraakt zijn door kanker, ook voor naasten, familie en anderen. Dat kan door een-op-een een luisterend oor te bieden en te ondersteunen of met lotgenoten in gesprek te gaan. Tevens worden er diverse activiteiten georganiseerd, zoals yoga, schilderen, fotografie, mindfulness, wandelen, heart pillows maken, voetzoolreflexmassage, en de Kids groep. Hierbij staat de activiteit op de voorgrond en ben je samen met anderen bezig.

Ga naar de website van de aanbieder
Jeugd GGZ

Eleos biedt jeugd-GGZ aan kinderen en jongeren met psychische, psychiatrische of psychosociale klachten of problemen.

Ga naar de website van de aanbieder
Jeugd specialistische begeleiding thuis

Eleos kan je een steun in de rug geven door thuisbegeleiding. Met deze begeleiding helpen we je bij jou thuis, in je eigen omgeving, zodat je weer grip op je leven krijgt.

Ga naar de website van de aanbieder
Jeugdhulpverlening

Individuele kindcoaching, sociale vaardigheids- en weerbaarheidstraining 'De Coole Kikker' (groepstraining), KIES (groepstraining voor kinderen in echtscheiding situaties).

Ga naar de website van de aanbieder
Krachtvangen

"Ga je mee krachtvangen?" Jozette de Kan geeft vanuit haar werk-en persoonlijke ervaring krachtgesprekken. Met een luisterend oor en tips bekijkt ze hoe jij je kracht terug zou kunnen vinden (en uit de donkere wolk van rouw kunt stappen).

Ga naar de website van de aanbieder
LVB ondersteuning

Ondersteuning aan mensen met een licht verstandelijke beperking en zijn/haar verzorgers.

Ga naar de website van de aanbieder
Lokaal Loket Noordwijk / Voor Ieder1

"Iedereen kan in de problemen raken. Dan is het belangrijk om snel hulp te zoeken zodat het niet erger wordt.

Of je nu een eenvoudige vraag hebt, of meerdere lastige problemen. Bij ons werken mensen met kennis op een speciaal vlak. Zo zijn er hulpverleners die veel weten van opvoeden en opgroeien, relatieproblemen, ouderenzorg, Wmo, financiële problemen en het leven met een beperking. Maar ook mensen die weten welke voorzieningen en activiteiten er zijn in jouw wijk waar je gebruik van kunt maken."

Ga naar de website van de aanbieder
Lokaal Loket Noordwijkerhout / Voor Ieder1

"Iedereen kan in de problemen raken. Dan is het belangrijk om snel hulp te zoeken zodat het niet erger wordt.

Of je nu een eenvoudige vraag hebt, of meerdere lastige problemen. Bij ons werken mensen met kennis op een speciaal vlak. Zo zijn er hulpverleners die veel weten van opvoeden en opgroeien, relatieproblemen, ouderenzorg, Wmo, financiële problemen en het leven met een beperking. Maar ook mensen die weten welke voorzieningen en activiteiten er zijn in jouw wijk waar je gebruik van kunt maken."

Ga naar de website van de aanbieder
Magazine Leef!

Magazine Leef! is een informatie magazine voor alle inwoners van de gemeente Noordwijk. Het wordt vier keer per jaar uitgegeven en verspreid in de gehele gemeente Noordwijk. Dit wordt gratis aangeboden wat kan door deelname van participanten uit het maatschappelijk en sociaal domein in Noordwijk. Het vertelt verhalen van mensen in de meest brede zin, maar altijd met een inspirerend verhaal voor aderen.

Ga naar de website van de aanbieder
Meedenkers voor sociale ondersteuning

Met een speciaal ontworpen methode kan jij geholpen worden om jouw situatie te verhelderen en te verbeteren. Als je vanuit huis wilt werken is een online sessie een goede oplossing. We hebben beeldcontact en stellen jouw kwestie(s) op.

Ga naar de website van de aanbieder
Moti-4 gesprekken

Je hebt vier gesprekken met een deskundige die ook veel weet over middelengebruik of gamen. Geen drammerige adviezen en lastige vragen. Een gesprek over wat het voor jou betekent en wat je er verder mee zou willen. Het uiteindelijke doel is om het verder ontwikkelen van problematisch gebruik te voorkomen en waar mogelijk terug te dringen. Het vier gesprekken traject is een preventief aanbod en geen hulpverleningsaanbod.

Informatie of aanmelden: preventie@brijder.nl / 088 - 358 22 60"

Ga naar de website van de aanbieder
Onderwijs zorgcombinatie

Door inzet van de intensieve gespecialiseerde begeleiding op school kan voorkomen worden dat een kind uitvalt of thuis komt te zitten.

Ga naar de website van de aanbieder
Online Psychosociale Ondersteuning en Coaching

Met een speciaal ontworpen tool kan ik jou helpen jouw situatie te verhelderen en te verbeteren. Als je vanuit huis wilt werken is een online sessie een goede oplossing. We hebben beeldcontact en stellen jouw kwestie(s) op.

Ga naar de website van de aanbieder
Ontmoeting en activiteiten, dagbesteding

Langeveldshof is een gezellig ontmoetingscentrum dat dagactiviteiten biedt in de Bollenstreek. We zijn er voor mensen die overdag niet alleen willen of kunnen zijn en structuur of hulp nodig hebben. Wij doen dat kleinschalig en laagdrempelig.

Ga naar de website van de aanbieder
Ouderbegeleiding Prodeba

Ambulante begeleiding die gericht is op de verbetering van de relatie tussen ouder en kind, en/of de pedagogische vaardigheden. Deze begeleiding draagt bij aan het opvoedvertrouwen, ouderschapsbeleving, hechting en welzijn van ouders en kind.

Ga naar de website van de aanbieder
Paardencoaching

Met behulp van de paarden help ik jou tot inzichten te komen. Door je bewust te worden van wat zich in jouw onderbewuste afspeelt, komen nieuwe inzichten op.Hierdoor kun je jouw leven beter vormgeven.

Ga naar de website van de aanbieder
Psychisch functioneren

Begeleiding in het welbevinden van de cliënt, meer grip en handvaten bieden, in samenwerking met de behandelaars.

Ga naar de website van de aanbieder
Psychologische en PMA coaching

Ieder mens doet in zijn leven, vanaf het moment dat ie wordt geboren, ervaringen op die plezierig of pijnlijk zijn. De pijnlijke ervaringen leren wat ons raakt en waar we dus voor moeten waken. PMA is een krachtige methode om (on)bewuste pijn op te sporen en zo dagelijkse klachten en ongewenst gedrag te verminderen. De kracht van PMA is het herkennen van de triggers en het aanpakken van de oorzaak, in plaats van het omgaan met de gevolgen.

Ga naar de website van de aanbieder
Psychosociale Therapie

Om veel denkbare redenen kan het zijn dat je vastloopt in je leven. Soms is het lastig om daar zelf uit te komen. Ik help je graag verder. Niet door lang te praten, maar door met mijn paarden aan het werk te gaan.

Ga naar de website van de aanbieder
Reset - Thuisbegleiding voor gezinnen

Reset is een methodiek waarbij begeleiding geboden wordt aan gezinnen die tijdelijk extra ondersteuning nodig hebben. Bijvoorbeeld doordat de opvoeding van de kinderen in de knel dreigt te komen vanwege achterliggende problematiek bij de ouders en/of de kinderen.

De begeleiding is daarbij gericht op het vergroten van de draagkracht van het gezin, met als doel dat het gezin zelf de opvoeding en het huishouden weer aankan.

Ga naar de website van de aanbieder
Volwassenen specialistische begeleiding thuis

Eleos kan je een steun in de rug geven door thuisbegeleiding. Met deze begeleiding helpen we je bij jou thuis, in je eigen omgeving, zodat je weer grip op je leven krijgt.

Ga naar de website van de aanbieder
Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO)

De gemeente Noordwijk heeft de uitvoering van de Wmo uitbesteed aan de ISD Bollenstreek. Hier vindt je alles over; gehandicapten parkeerkaart, hulp bij huishouden, rolstoel voorzieningen, vervoer op maat, woonvoorziening ondersteuning zoals een traplift of andere aanpassingen zodat men langer zelfstandig kan blijven wonen. Het persoonsgebonden budget, Pgb. Ook voor schulden, inkomen, bijstand, werk en ToZo kunt u bij de ISD terecht.

Ga naar de website van de aanbieder
Woonbegeleiding

Raamwerk ondersteunt mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking in de Duin- en Bollenstreek. We dragen zorg voor de kwaliteit van leven van onze cliënten. We doen ons best om onze cliënten een zo gewoon mogelijk leven te bieden.

Ga naar de website van de aanbieder
Activiteiten voor ouderen

KBO de Zilk heeft een wekelijks terugkerend programma, enkele activiteiten hebben een maandritme. Bovendien hebben we enkele jaarlijkse activiteiten voor zoveel mogelijk ouderen. De kern van onze inzet is het aanbieden van activiteiten voor ouderen. Daarbij proberen we de kosten voor de deelnemers zo gering mogelijk te laten zijn, zodat er zoveel mogelijk ouderen kunnen worden bereikt. Op die manier voorkomen wij sociale isolatie en stimuleren het bewegen van ouderen.

Ga naar de website van de aanbieder
Activiteiten voor ouderen

De ANSV organiseert voor ouderen activiteiten zoals kaarten, gymnastiek, sjoelen, bingo enz. De activiteiten die wij organiseren, veel in samenwerking met de andere ouderenbonden in de gemeente, zijn bedoeld om senioren actief te houden en eenzaamheid te bestrijden. Meedoen in de maatschappij.

Ga naar de website van de aanbieder
Alzheimer Café

Een trefpunt voor mensen met dementie, hun mantelzorgers, familieleden, buren, hulpverleners en overige belangstellenden. Het biedt hen ondersteuning, voorlichting en lotgenoten-contact en daardoor hun kwaliteit van leven  te verbeteren.

Ga naar de website van de aanbieder
Belangenbehartiging voor senioren

De vereniging Oud en Jong Actief, KBO Noordwijkerhout is een open bond voor 50-plussers en stelt zich ten doel de belangen van de ouderen en van haar leden in het bijzonder te behartigen op het gebied van wonen, zorg, welzijn, koopkracht, digitalisering, mobiliteit, veiligheid en zingeving. Daarnaast wil zij gestalte geven aan de gelijkwaardigheid van ouderen aan de overige leden van de samenleving.

Ga naar de website van de aanbieder
Buurtbemiddeling

Vind je het lastig om in gesprek te komen of loopt het gesprek op niets uit? Dan kan je Buurtbemiddeling inschakelen. Je kunt bij ons terecht voor advies of voor bemiddeling. De bemiddelaars zijn vrijwilligers van Kwadraad die getraind zijn in gespreksvoering.

Ga naar de website van de aanbieder
Buurtwerk

De sociaal makelaar denkt en helpt mee om ideeën en wensen in de buurt om te zetten in actie. Hij helpt met advies, inzet en daadwerkelijke steun bij het voor elkaar krijgen van buurtinitiatieven. Bij hem kun je terecht met vragen over: vergunningen, het zoeken naar een locatie, samenwerkingspartners, fondsaanvragen en tips voor sponsering. Wil jij de buurt een stukje mooier, aangenamer en socialer maken? Neem dan contact op. Het doel van buurtwerk is om de sociale cohesie binnen de buurt te vergroten. Door samen dingen op te pakken in buurt zorg je voor verbinding. Binnen een buurt heb je veel verschillende soorten buurtbewoners met verschillende talenten. Als we deze talenten aan elkaar verbinden dan kunnen we samen de buurt versterken.

Ga naar de website van de aanbieder
Cursus Vrienden Maken

Thuis komen te zitten vanwege arbeidsongeschiktheid? Ben je net moeder geworden? Of ben je verhuisd? Een levensveranderende gebeurtenis kan ervoor zorgen dat je veel alleen bent. Dit kan een eenzaam gevoel geven. In de cursus 'Vrienden Maken' leer je hoe je vriendschappen kunt opbouwen en behouden. Vrienden hebben is fijn en bovendien kan een vriend je steunen in moeilijke tijden.

In de cursus 'Vrienden Maken' leer je hoe je vriendschappen kunt opbouwen en behouden. Het hebben van Vrienden is fijn en ze kunnen je steunen in moeilijke tijden. Aantal deelnemers: 6 - 8, er een gesprek vooraf om jouw situatie te bekijken. Kosten: 30 euro voor de gehele cursus.

Ga naar de website van de aanbieder
Cursus, Trainingen en Ontmoetingsgroepen

"MEE organiseert regelmatig gratis cursussen, trainingen en ontmoetingsgroepen in verschillende woonplaatsen. Ook voor ouders, broers, zussen, partners en mantelzorgers.  O.a. Opvoeden & Zo; Weerbaarheidstraining; Ontmoetingsplek autisme; Zwanger; Omgaan met geld; sociale vaardigheid kinderen.

Wordt een training niet aangeboden in uw gemeente? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken."

Ga naar de website van de aanbieder
Dagbesteding 'Eb en Vloed' in Jeroen

U brengt een of meer dagdelen van de week door in Jeroen in een gezellige ontmoetingsruimte. U wordt gastvrij ontvangen en kunt deelnemen aan activiteiten die u aanspreken.

Ga naar de website van de aanbieder
Een tegen eenzaamheid

Eenzaamheid komt vaker voor dan je denkt. Vaak wordt hierbij aan ouderen gedacht, maar ook in andere leeftijdsgroepen komt eenzaamheid voor. Eenzaam zijn betekent het gevoel van niet of weinig contact met andere mensen hebben. Soms is er wel contact, maar dit is kort en zakelijk en dus niet persoonlijk. Als er niemand is om een persoonlijk gesprek mee te voeren of gevoelens mee te delen, dan kan diegene zich steeds eenzamer gaan voelen. Ken je iemand die eenzaam is en maak je je zorgen?

Geef dan een seintje.

Voel je je zelf eenzaam? Dan kun je contact opnemen met een welzijnsconsulent van Welzijn Noordwijk. zie website

Ga naar de website van de aanbieder
Facebookgroep Noordwijk International

Naast de Nederlandse mensen, heeft Noordwijk een brede internationale mensenkring. Mensen uit diverse landen komen hier werken of voor prive redenen en verblijven in dit prachtige dorp voor meerdere jaren of zelfs voor altijd. Hiervoor is er een facebookpagina aangemaakt om internationale mensen te helpen en ondersteunen.

Ga naar de website van de aanbieder
Fleur de Dag; ouderen begeleiding en gezelschap op maat

Wij bieden ouderen begeleiding en gezelschap op maat. Fleur de Dag geeft één op één aandacht, ontzorgt en is aanvullend op familie, mantelzorger en beroepskracht.

Ga naar de website van de aanbieder
Friends United Sportclub

Friends United is een unieke sportclub voor kinderen en jongeren die geen aansluiting vinden bij een reguliere sportvereniging. Kinderen en jongeren (6 tm 30 jaar) maken kennis met diverse sporten d.m.v. verschillende sportclinics. Het is een veilige plek waar ze kunnen sporten onder deskundige begeleiding. De thuisbasis voor Friends United is het sportpark Duinwetering in Noordwijk.

Ga naar de website van de aanbieder
Help mee als vrijwilliger bij de Zonnebloem

Er zijn veel mensen die door een lichamelijk beperking minder makkelijk erop uit trekken, hierdoor ontstaat eenzaamheid. Wij van de Zonnebloem doorbreken dit door heel uiteenlopende activiteiten. Help jij mee?

Ga naar de website van de aanbieder
Iedere zaterdag avontuur bij Scouting Norvicus

Scouting Norvicus is een waterscoutinggroep die iedere zaterdag op en rond het water te vinden zijn. Naast het zeilen, kanoën en roeien leren de jeugdleden ook koken, samenwerken en zelfstandig worden. Vanaf 6 jaar ben je welkom.

Ga naar de website van de aanbieder
Iets betekenen als vrijwilliger

We houden van onze vrije tijd, maar willen het wel betekenis geven. We maken herinneringen met mensen. Als vrijwilliger draag je daar zeker een steentje aan bij. Je doet iets voor een ander en leert zelf ook weer nieuwe mensen kennen.

Ga naar de website van de aanbieder
Inloophuis Scarabee Leiden

Wij bieden (psychosociale) ondersteuning voor mensen die geraakt zijn door kanker. Niet alleen voor mensen die zelf geraakt zijn door kanker, ook voor naasten, familie en anderen. Dat kan door een-op-een een luisterend oor te bieden en te ondersteunen of met lotgenoten in gesprek te gaan. Tevens worden er diverse activiteiten georganiseerd, zoals yoga, schilderen, fotografie, mindfulness, wandelen, heart pillows maken, voetzoolreflexmassage, en de Kids groep. Hierbij staat de activiteit op de voorgrond en ben je samen met anderen bezig.

Ga naar de website van de aanbieder
Katholieke Bond van Ouderen

Wij bieden de ouderen van Noordwijk activiteiten en op sommige terreinen educatie, alsmede het behartigen van de belangen van ouderen met name tegenover de Gemeente.

Ga naar de website van de aanbieder
Koffie+ (plus)

Bij Koffie+ is iedereen welkom. Tijdens een gezellige online koffieochtend ontmoeten mensen elkaar en raken in gesprek aan de hand van een thema, workshop of andere activiteit.

Ga naar de website van de aanbieder
Leeskring meedoen of opstarten

Leeskringen worden door de bibliotheek op aanvraag georganiseerd. Inwoners kunnen zelf aangeven waar ze belangstelling voor hebben.

Neem contact op met de leeskring via hun website of zie contactgegevens.

Ga naar de website van de aanbieder
Leeskringen

Leeskringen worden door de bibliotheek op aanvraag georganiseerd. Inwoners kunnen zelf aangeven waar ze belangstelling voor hebben.

Ga naar de website van de aanbieder
Maatje of persoonlijke begeleiding

Uw maatje is er voor de gezelligheid en kan u begeleiden bij zeer uiteenlopende activiteiten.

Ga naar de website van de aanbieder
Magazine Leef!

Magazine Leef! is een informatie magazine voor alle inwoners van de gemeente Noordwijk. Het wordt vier keer per jaar uitgegeven en verspreid in de gehele gemeente Noordwijk. Dit wordt gratis aangeboden wat kan door deelname van participanten uit het maatschappelijk en sociaal domein in Noordwijk. Het vertelt verhalen van mensen in de meest brede zin, maar altijd met een inspirerend verhaal voor aderen.

Ga naar de website van de aanbieder
Mantelzorg ondersteuning van ZorgMies Bollenstreek

U wilt natuurlijk het liefst zo lang mogelijk prettig thuis wonen. ZorgMies biedt een vaste thuishulp die u ondersteunt in het dagelijks leven. Dit doen wij als (mantelzorg) ondersteuning, maar ook 24 uur per dag als aanvulling op de reguliere thuiszorg.
Zorgmies geeft u als mantelzorger extra ondersteuning bij zorg van uw ouder of kind of u kunt hierdoor langer, prettig thuis blijven wonen.

Ga naar de website van de aanbieder
Marente Danst

senioren

Blijf fit met Marente Danst, waarin een mix van verschillende dansstijlen wordt aangeboden, waaronder salsa, samba, chachacha, hiphop, jazz en moderne dans. De cursus wordt gegeven door dansdocent Jorien Boot in Noordwijk.

Ga naar de website van de aanbieder
Meer bewegen voor ouderen en senioren!

Wat de beweeg les u oplevert? Gezondheidswinst en conditieverbetering! Want u werkt aan uw uithoudingsvermogen, lenigheid, coördinatievermogen, spierkracht en evenwichtsgevoel. U bent actief in een ongedwongen groep u leert nieuwe mensen kennen.

Ga naar de website van de aanbieder
Met maatje fietsen

Fietsmaatjes Noordwijk richt zich op mensen die graag nog willen fietsen, maar dat zelfstandig niet meer kunnen of durven. De stichting heeft zes duofietsen. Naast elkaar zittend fietst de cliënt samen met een maatje door Noordwijk en omgeving.

Ga naar de website van de aanbieder
Nederlands leren met plezier

Wekelijkse gezellige bijeenkomst waarbij we op een leuke, laagdrempelige manier met de Nederlandse taal bezig zijn.

Ga naar de website van de aanbieder
Ondersteuning van een vrijwilliger

Als je een vrijwilliger zoekt om een kopje koffie mee te drinken, een wandeling te maken, voor een klusje thuis of voor een ritje naar het ziekenhuis, kun je terecht bij Welzijn Noordwijk. Wij helpen je graag verder.

Ga naar de website van de aanbieder
OntmoEten

OntmoEten is een project tegen eenzaamheid waarbij met elkaar een maaltijd wordt bereid en genuttigd. Er zijn verschillende groepen, die zich van elkaar onderscheiden door wel/niet de inzet van begeleiding, vrijwilligers en de mate van zelfstandigheid van de groep. De projectgroepen maken gebruik van de locaties Het Trefpunt en De Wieken, van Welzijn Noordwijk en vinden eens in de 2 weken plaats. Je meldt je aan en met een medewerker OntmoEten bekijk je welke activiteit en groep van past bij jou. Bepalend is het wel/niet hebben van een sociaal vangnet. Project OntmoEten wordt gerealiseerd door Reuring i.s.m. Welzijn Noordwijk en de inzet van een coach.

Ga naar de website van de aanbieder
Ontmoeting en activiteiten, dagbesteding

Langeveldshof is een gezellig ontmoetingscentrum dat dagactiviteiten biedt in de Bollenstreek. We zijn er voor mensen die overdag niet alleen willen of kunnen zijn en structuur of hulp nodig hebben. Wij doen dat kleinschalig en laagdrempelig.

Ga naar de website van de aanbieder
Oogcafé Sassenheim

Een oogcafé is een plek waar mensen met een oogaandoening elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Regelmatig staat het oogcafé in het teken van een bepaald thema.

Ga naar de website van de aanbieder
Op bezoek aan huis

Wanneer je door een lichamelijke beperking minder makkelijk erop uittrekt, dan is het extra leuk als je bezoek aan huis krijgt. Een vrijwilliger van De Zonnebloem komt graag bij je langs.

Ga naar de website van de aanbieder
Particuliere diensten van Groot Hoogwaak

Bij onze particuliere diensten bieden wij u graag persoonlijk maatwerk: uw wensen staan centraal. Bijvoorbeeld: extra verpleegkundige zorg en persoonlijke verzorging of het in van persoonlijke begeleiding. We maken afspraken op maandbasis

Ga naar de website van de aanbieder
Reset - Thuisbegleiding voor gezinnen

Reset is een methodiek waarbij begeleiding geboden wordt aan gezinnen die tijdelijk extra ondersteuning nodig hebben. Bijvoorbeeld doordat de opvoeding van de kinderen in de knel dreigt te komen vanwege achterliggende problematiek bij de ouders en/of de kinderen.

De begeleiding is daarbij gericht op het vergroten van de draagkracht van het gezin, met als doel dat het gezin zelf de opvoeding en het huishouden weer aankan.

Ga naar de website van de aanbieder
Reuring in de Samenleving

Reuring brengt mensen en samenleving in beweging! Reuring is een plek waar burgers elkaar kunnen ontmoeten. Er is een warme creatieve, lerende, sportieve, sociaal activerende sfeer en we streven naar onderlinge verbinding. We organiseren hippe en sportieve activiteiten, je kan mee eten en je kan doorstromen als vrijwilliger. Wij maken je leven leuker!

Ga naar de website van de aanbieder
Running Blind Leiden

Hardlopen en wandelen voor mensen met een visuele beperking samen met een buddy. In clubverband sporten om zo de sociale contacten in stand te houden. De trainingen starten op donderdagen om 9.30 uur.

Ga naar de website van de aanbieder
Samen erop uit

Door een lichamelijke beperking ga je er minder makkelijk alleen op uit. Dan is het handig en gezellig als één van onze vrijwilliger samen met jou op pad gaat. Wil je het duin in of een keer naar de stad? Dit en nog veel meer kan met de Zonnebloem.

Ga naar de website van de aanbieder
Samen groepsactiviteiten

Door een lichamelijke beperking is het minder makkelijk deel te nemen aan groepsactiviteiten. Wil je graag vaker de deur uit en in contact komen met andere mensen, dan bieden wij hiervoor de uitkomst. Op onze agenda staan jaarlijks meerdere uitjes.

Ga naar de website van de aanbieder
Sociale en praktische activiteiten bij Present

Present wil een brug slaan tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. We willen een beweging op gang brengen in de Bollenstreek waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien.

Ga naar de website van de aanbieder
Sportief meedoen in de samenleving

Bewegen is de basis voor een goede gezondheid. Sport en bewegen stimuleert de vitaliteit, weerbaarheid. Het is een belangrijk medicijn in het voorkomen van overgewicht, hart- en vaatziekten, kanker, diabetes, gewrichtsaandoeningen en alzheimer.

Ga naar de website van de aanbieder
Sportief wandelen met NSL

De NSL biedt met sportief wandelen in groepsverband inspanning en ontspanning. Onder deskundige begeleiding in de bossen, duinen, strand en in de winter ook interval op de baan. Ons doel is het bevorderen van het sportief wandelen op lange afstanden. Zowel recreatief als wedstrijdgericht, maar altijd met gezelligheid voorop!

Ga naar de website van de aanbieder
Streekmuseum Veldzicht suppoost

Bezoekers ontvangen, informeren, rondleiden in het museum

Ga naar de website van de aanbieder
Taalhuis Bibliotheek Bollenstreek

Het Taalhuis van de Bibliotheek Bollenstreek is bedoeld voor mensen die de Nederlandse taal (nog) niet goed spreken en voor mensen die Nederlands als moedertaal hebben en niet zo goed kunnen lezen en schrijven.

Ga naar de website van de aanbieder
Taalspreekuren Noordwijk

Taalspreekuur voor hulp en ondersteuning bij laaggeletterdheid. Spreekuur elke donderdag van 11:00 uur tot 12:30 uur in de bibliotheek Noordwijk, Akkerwinde 1a.

Ga naar de website van de aanbieder
Taalspreekuren Noordwijkerhout

Taalspreekuur voor hulp en ondersteuning bij laaggeletterdheid. Spreekuur elke woensdag van 18.30 uur tot 20.00 uur in de bibliotheek Noordwijkerhout, Herenweg 2.

Ga naar de website van de aanbieder
Tablet- en iPad cursus

Een ervaren docent leert u stap voor stap de mogelijkheden op het gebied van beeldbellen, internet, e-mail, foto’s en apps. Lessen kunnen ook thuis verzorgd worden. U wordt geholpen bij het gebruiksklaar maken van een nieuwe tablet of iPad.

Ga naar de website van de aanbieder
Tuinieren bij Veldzicht

Vrijwilligers zorgen ervoor dat de historische tuinen er mooi bijstaan door te zaaien, stekken, wieden, snoeien en oogsten. Goed voor het welzijn van bezoekers én voor jezelf: actief in de buitenlucht en gezellig sociaal contact. Doe je mee?

Ga naar de website van de aanbieder
Verbinding van eenzame en kwetsbare mensen.

Het verbinden van eenzame, kwetsbare mensen door ontmoetingen te organiseren. Wij organiseren ontmoetingen zodat kwetsbare mensen met elkaar in contact kunnen komen. Denk hierbij aan koffietafels, maar ook organiseren we bingo's, komen er koren optreden, bezoeken bloembollen bedrijven, musea etc. De gasten die slecht ter been zijn en niet zelf naar een ontmoeting kunnen komen worden door onze vrijwilligers thuis opgehaald en na afloop ook weer thuisgebracht.

Ga naar de website van de aanbieder
Vitalis Maatjes begeleiding

Vitalis begeleidt kinderen tussen die om de een of andere reden wat extra aandacht kunnen gebruiken. Voor deze kinderen proberen we de professionele jeugdhulpverlening te voorkomen.

Ga naar de website van de aanbieder
Vrije tijd activiteiten bij de Zevensprong

Stichting De Zevensprong organiseert circa 20 groepsactiviteiten voor kinderen en volwassenen met een beperking. Dat doen we op verschillende plaatsen in de Bollenstreek. Voor meer info kijk op de website onder activiteiten. Vrijetijd activiteiten in groepsverband voor kinderen en volwassenen met een beperking.

Ga naar de website van de aanbieder
Vrijwilliger bij scouting Norvicus

Norvicus is een waterscoutinggroep. Samen met een grote groep vrijwilligers zetten wij ons in om iedere week leuke activiteiten en opkomsten te organiseren voor de jeugdleden.

Ga naar de website van de aanbieder
Vrijwilliger worden bij Stichting KunstKlank

KunstKlank, daar wil je bij zijn! Met zo'n 150 andere vrijwilligers help je iedere productie tot een succes te maken.

Ga naar de website van de aanbieder
Welzijn op recept

Wil je wat doen, ondernemen of meer mensen leren kennen? Wil je ontdekken waar je goed in bent, waar je plezier aan beleeft of heb je na een moeilijke periode behoefte aan afleiding? Samen met de welzijnsmedewerker zoek je naar iets dat aansluit bij jouw welzijnsvraag. Je gaat in gesprek over wat je graag wilt en waar je goed in bent. De welzijnsmedewerker heeft verschillende tips die bij kunnen dragen aan je geluk en welbevinden. In de praktijk blijkt dat iets ondernemen, sociale contacten of iets doen voor een ander, een positief effect hebben op hoe iemand zich voelt. We zoeken graag naar iets passends.

Ga naar de website van de aanbieder
Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO)

De gemeente Noordwijk heeft de uitvoering van de Wmo uitbesteed aan de ISD Bollenstreek. Hier vindt je alles over; gehandicapten parkeerkaart, hulp bij huishouden, rolstoel voorzieningen, vervoer op maat, woonvoorziening ondersteuning zoals een traplift of andere aanpassingen zodat men langer zelfstandig kan blijven wonen. Het persoonsgebonden budget, Pgb. Ook voor schulden, inkomen, bijstand, werk en ToZo kunt u bij de ISD terecht.

Ga naar de website van de aanbieder
Wie ben jij?

Effe wat doen na je pensioen
Het kan zijn dat je net met pensioen bent en denkt ‘goh, hoe ga ik mijn tijd indelen?’
Misschien ben je nog zoekende, heb je genoten van je eerste jaren en merk je dat je verder denkt. Dat het je leuk lijkt om te kijken wat bij je past.
Dat je wel weer klaar bent voor een nieuwe ervaring en misschien ook wel nieuwsgierig naar wat je nog zou willen doen.
Welzijn Noordwijk is, in samenwerking met de gemeente Noordwijk, met de campagne ‘Wie ben jij’ gestart om te ontdekken wat bij je past.
Neem dan contact op met Aleid Guijt, aleid.guijt@welzijnnoordwijk.nl of bel 06-40237165.

Ga naar de website van de aanbieder
Wijkvereniging Boerenburg

De wijkvereniging organiseert allerlei activiteiten voor jong en oud. Is contactpunt voor Gemeent en Woningstichting. Heeft een werkclubje op zaterdag, toga-avond op woensdag en jaarlijks diverse activiteiten, zoals Buitenspeeldag, Burendag, Eloween, Sinterklaas en nog veel meer! Aanmelden is 10,- p.j. via info@boerenburg-noordwijk.nl

Ook niet-leden kunnen meedoen met onze activiteiten en natuurlijk met het vrijwilligerswerk dat ervoor nodig is.

Ga naar de website van de aanbieder
Windkracht3pt0

Diverse activiteiten voor alle onze doelgroep in Noordwijk vanuit pioniersvisie PKN Noordwijk

Ga naar de website van de aanbieder
Workshops Rolschaatsen

Het verzorgen voor workshops voor bijvoorbeeld BSO's, maar ook een wat oudere meidengroep (of jongensgroep) of eventueel volwassenen.

Ga naar de website van de aanbieder
Zingeving en levenskunst

Palliam is een netwerk in de Duin- en Bollenstreek dat geregeld opmerkelijke evenementen organiseert. Iedereen die zijn of haar leven wil verrijken met inspiratie, bezinning & ontmoeting is van harte welkom. Vanwege het non-profit karakter zijn de kosten om deel te nemen relatief laag.

Ga naar de website van de aanbieder
ZorgMies maakt het leven leuker!

ZorgMies Bollenstreek biedt mantelzorgondersteuning aan mensen die hulp nodig hebben en helpt de eenzaamheid onder ouderen te verkleinen. Dit doen wij met persoonlijke zorg en aandacht, op de momenten die de cliënt wenst.

Ga naar de website van de aanbieder
(Medisch) Pedicure aan huis

De pedicure kan u thuis van een ingegroeide nagel, likdoorn of overmatig eelt afhelpen. Ook geschikt voor mensen die door diabetes, reuma of vaatstoornissen behoefte hebben aan professionele voetverzorging.

Ga naar de website van de aanbieder
Alarmering Groot Hoogwaak

Bij een spoedeisende situatie kunt u Groot Hoogwaak alarmeren met één druk op de alarmknop. Binnen 30 minuten komt er hulp van de verzorging. De verzorging blijft bij u totdat de situatie onder controle is.

Ga naar de website van de aanbieder
Beschermd Wonen

Het bieden van Beschermde Woonplekken aan mensen met een psychiatrische ziekte in een van onze beschermde woonvormen.

Ga naar de website van de aanbieder
Bibliotheek aan huis

Bent u niet in staat om de bibliotheek te bezoeken maar wilt u wel graag wat te lezen in huis hebben? Neem contact op met de dichtstbijzijnde bibliotheek en u ontvangt regelmatig nieuwe boeken thuis.

Ga naar de website van de aanbieder
Huishoudelijke Ondersteuning Matilda

Om mantelzorgers te ondersteunen biedt Thuiszorg Matilda huishoudelijke ondersteuning aan.

Ga naar de website van de aanbieder
Huishoudelijke hulp (particulier) Meerzorg

Hulp in de huishouding nodig? Bij Meerzorg bied u een vaste, betrouwbare hulp die bij u past.

Ga naar de website van de aanbieder
Huishoudelijke ondersteuning Alfa & Zorg

Alfa & Zorg Thuiszorg biedt u ondersteuning bij het huishouden. Zo kunt u zolang mogelijk zelfstandig in uw eigen vertrouwde omgeving blijven wonen.

Ga naar de website van de aanbieder
Huishoudelijke ondersteuning Groenoordzorgt

Wij nemen taken zoals opruimen, schoonmaak en de was uit handen. De gemeente speelt hierin een belangrijke rol, zij bespreken met u uw persoonlijke situatie en stellen een indicatie op. Samen met GroenoordZorgt stellen wij een zorgplan op met de taken naar aanleiding van de indicatie.

Ga naar de website van de aanbieder
Jeugd specialistische begeleiding thuis

Eleos kan je een steun in de rug geven door thuisbegeleiding. Met deze begeleiding helpen we je bij jou thuis, in je eigen omgeving, zodat je weer grip op je leven krijgt.

Ga naar de website van de aanbieder
Kapper aan huis

De kappers komen naar u toe en geven u een professionele kappersbehandeling in uw eigen omgeving. Ze knippen, föhnen, watergoven, permanenten en/of verven uw haar. Als u iets anders wenst, kunt u het altijd vragen.

Ga naar de website van de aanbieder
Maaltijden aan huis van Marente

U kunt kiezen uit een uitgebreid assortiment vries- en koelverse maaltijden (ook dieetmaaltijden). Smaakvol, gemakkelijk en gezond. Ook kunt u een warme maaltijd geleverd krijgen. Vers en met natuurlijke ingrediënten bereid door ervaren koks.

Ga naar de website van de aanbieder
Magazine Leef!

Magazine Leef! is een informatie magazine voor alle inwoners van de gemeente Noordwijk. Het wordt vier keer per jaar uitgegeven en verspreid in de gehele gemeente Noordwijk. Dit wordt gratis aangeboden wat kan door deelname van participanten uit het maatschappelijk en sociaal domein in Noordwijk. Het vertelt verhalen van mensen in de meest brede zin, maar altijd met een inspirerend verhaal voor aderen.

Ga naar de website van de aanbieder
Mantelzorg ondersteuning Welzijn Noordwijk

Mantelzorgers zorgen vanuit een persoonlijke relatie voor een partner, ouder, kind of vriend die hulpbehoevend, (chronisch) ziek of gehandicapt is. Wij hebben ondersteuningsmogelijkheden samengesteld, waarmee wij mantelzorgers graag verder helpen. Wij denken met je mee, kunnen je adviseren, informeren en begeleiden bij praktische en emotionele ondersteuning. De mantelzorgconsulenten begrijpen wat je als mantelzorger tegen kan komen en wat je kan doen om dingen op een rijtje te zetten. Daarnaast kijken ze of er middelen zijn die je kunnen ondersteunen.

Ga naar de website van de aanbieder
Mantelzorg ondersteuning van ZorgMies Bollenstreek

U wilt natuurlijk het liefst zo lang mogelijk prettig thuis wonen. ZorgMies biedt een vaste thuishulp die u ondersteunt in het dagelijks leven. Dit doen wij als (mantelzorg) ondersteuning, maar ook 24 uur per dag als aanvulling op de reguliere thuiszorg.
Zorgmies geeft u als mantelzorger extra ondersteuning bij zorg van uw ouder of kind of u kunt hierdoor langer, prettig thuis blijven wonen.

Ga naar de website van de aanbieder
Ondersteuning van een vrijwilliger

Als je een vrijwilliger zoekt om een kopje koffie mee te drinken, een wandeling te maken, voor een klusje thuis of voor een ritje naar het ziekenhuis, kun je terecht bij Welzijn Noordwijk. Wij helpen je graag verder.

Ga naar de website van de aanbieder
Op bezoek aan huis

Wanneer je door een lichamelijke beperking minder makkelijk erop uittrekt, dan is het extra leuk als je bezoek aan huis krijgt. Een vrijwilliger van De Zonnebloem komt graag bij je langs.

Ga naar de website van de aanbieder
Respijtzorg Groenoord Zorgt

Het organiseren van een uitstapje, het bieden van gezelschap aan diegene voor wie u zorgt. Of overnemen van de huishoudelijke taken van de mantelzorger.

Ga naar de website van de aanbieder
Thuiszorg Marente

Verzorging en (wijk)verpleging bij u thuis. Kleinschalige wijkteams met jarenlange ervaring. Ze zijn bekend in het dorp en werken nauw samen met met andere zorgverleners zoals uw huisarts.

Ga naar de website van de aanbieder
Thuiszorg van ThuisSupport Groot Hoogwaak

Onder de naam ThuisSupport biedt Groot Hoogwaak thuiszorg aan in geheel Noordwijk. We hebben de thuiszorg kleinschalig georganiseerd. Doordat we uitsluitend actief zijn in Noordwijk kunnen we extra aandacht geven aan onze cliënten.

Ga naar de website van de aanbieder
Verpleeghuiszorg, thuiszorg, hulp bij hethuishouden en particuliere gemaksdiensten

ActiVite staat voor de beste zorg in elke fase. Van het moment dat u nog zelfstandig thuis woont en wat huishoudelijke ondersteuning kunt gebruiken tot verpleeghuiszorg of gespecialiseerde thuiszorg.

Ga naar de website van de aanbieder
Vitalis Maatjes begeleiding

Vitalis begeleidt kinderen tussen die om de een of andere reden wat extra aandacht kunnen gebruiken. Voor deze kinderen proberen we de professionele jeugdhulpverlening te voorkomen.

Ga naar de website van de aanbieder
Volwassenen specialistische begeleiding thuis

Eleos kan je een steun in de rug geven door thuisbegeleiding. Met deze begeleiding helpen we je bij jou thuis, in je eigen omgeving, zodat je weer grip op je leven krijgt.

Ga naar de website van de aanbieder
Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO)

De gemeente Noordwijk heeft de uitvoering van de Wmo uitbesteed aan de ISD Bollenstreek. Hier vindt je alles over; gehandicapten parkeerkaart, hulp bij huishouden, rolstoel voorzieningen, vervoer op maat, woonvoorziening ondersteuning zoals een traplift of andere aanpassingen zodat men langer zelfstandig kan blijven wonen. Het persoonsgebonden budget, Pgb. Ook voor schulden, inkomen, bijstand, werk en ToZo kunt u bij de ISD terecht.

Ga naar de website van de aanbieder
Zorg zoals u die wenst

Thuiszorg Matilda helpt u in uw zelfredzaamheid door begeleiding en wijkverpleging aan te bieden, zodat u met behulp van flexibele zorg zelfstandig in uw vertrouwde omgeving kunt blijven wonen.

Ga naar de website van de aanbieder
ZorgMies maakt het leven leuker!

ZorgMies Bollenstreek biedt mantelzorgondersteuning aan mensen die hulp nodig hebben en helpt de eenzaamheid onder ouderen te verkleinen. Dit doen wij met persoonlijke zorg en aandacht, op de momenten die de cliënt wenst.

Ga naar de website van de aanbieder
Activiteiten voor ouderen

KBO de Zilk heeft een wekelijks terugkerend programma, enkele activiteiten hebben een maandritme. Bovendien hebben we enkele jaarlijkse activiteiten voor zoveel mogelijk ouderen. De kern van onze inzet is het aanbieden van activiteiten voor ouderen. Daarbij proberen we de kosten voor de deelnemers zo gering mogelijk te laten zijn, zodat er zoveel mogelijk ouderen kunnen worden bereikt. Op die manier voorkomen wij sociale isolatie en stimuleren het bewegen van ouderen.

Ga naar de website van de aanbieder
Activiteiten voor ouderen

De ANSV organiseert voor ouderen activiteiten zoals kaarten, gymnastiek, sjoelen, bingo enz. De activiteiten die wij organiseren, veel in samenwerking met de andere ouderenbonden in de gemeente, zijn bedoeld om senioren actief te houden en eenzaamheid te bestrijden. Meedoen in de maatschappij.

Ga naar de website van de aanbieder
Belangenbehartiging voor senioren

De vereniging Oud en Jong Actief, KBO Noordwijkerhout is een open bond voor 50-plussers en stelt zich ten doel de belangen van de ouderen en van haar leden in het bijzonder te behartigen op het gebied van wonen, zorg, welzijn, koopkracht, digitalisering, mobiliteit, veiligheid en zingeving. Daarnaast wil zij gestalte geven aan de gelijkwaardigheid van ouderen aan de overige leden van de samenleving.

Ga naar de website van de aanbieder
Beweegprogramma Lekker in je Lijf

Beweegprogramma waarin deelnemers onder begeleiding van een fysiotherapeut gedurende 18 weken in een groep bewegen. Aanvullend geeft een diëtist voorlichting over gezonde voeding.

Ga naar de website van de aanbieder
Bewegen bij Reuring onder leiding van de Buurtsportcoach.

Iedereen kan mee sporten en bewegen jong en ouder onder leiding van de Buurtsportcoach. Tijdens het sporten is er ook een professional van Reuring aanwezig. Het sporten en bewegen wordt gegeven op alle locaties van Reuring in de diverse dorpskernen van de gemeente Noordwijk. Het is gratis, er zijn geen kledingvoorschriften. Als je meesport met Reuring in de zaal van het sportpark Duinwetering dan graag wel zaalschoenen aan. Deze kan je ook lenen bij Reuring. De sfeer is prettig de muziek staat aan, je bent van harte welkom!

Ga naar de website van de aanbieder
Bibliotheek aan huis

Bent u niet in staat om de bibliotheek te bezoeken maar wilt u wel graag wat te lezen in huis hebben? Neem contact op met de dichtstbijzijnde bibliotheek en u ontvangt regelmatig nieuwe boeken thuis.

Ga naar de website van de aanbieder
Buurtwerk

De sociaal makelaar denkt en helpt mee om ideeën en wensen in de buurt om te zetten in actie. Hij helpt met advies, inzet en daadwerkelijke steun bij het voor elkaar krijgen van buurtinitiatieven. Bij hem kun je terecht met vragen over: vergunningen, het zoeken naar een locatie, samenwerkingspartners, fondsaanvragen en tips voor sponsering. Wil jij de buurt een stukje mooier, aangenamer en socialer maken? Neem dan contact op. Het doel van buurtwerk is om de sociale cohesie binnen de buurt te vergroten. Door samen dingen op te pakken in buurt zorg je voor verbinding. Binnen een buurt heb je veel verschillende soorten buurtbewoners met verschillende talenten. Als we deze talenten aan elkaar verbinden dan kunnen we samen de buurt versterken.

Ga naar de website van de aanbieder
Culturele wandelingen van KunstKlank & RouteMaps

(Wandel)routes in Noordwijk met cultuurhistorische achtergrondinformatie

Ga naar de website van de aanbieder
Cursus Vrienden Maken

Thuis komen te zitten vanwege arbeidsongeschiktheid? Ben je net moeder geworden? Of ben je verhuisd? Een levensveranderende gebeurtenis kan ervoor zorgen dat je veel alleen bent. Dit kan een eenzaam gevoel geven. In de cursus 'Vrienden Maken' leer je hoe je vriendschappen kunt opbouwen en behouden. Vrienden hebben is fijn en bovendien kan een vriend je steunen in moeilijke tijden.

In de cursus 'Vrienden Maken' leer je hoe je vriendschappen kunt opbouwen en behouden. Het hebben van Vrienden is fijn en ze kunnen je steunen in moeilijke tijden. Aantal deelnemers: 6 - 8, er een gesprek vooraf om jouw situatie te bekijken. Kosten: 30 euro voor de gehele cursus.

Ga naar de website van de aanbieder
Diagnostiek, consultatie, advies en informatie

De Specialistenpool van MEE bestaat uit een team van ervaren psychologen en orthopedagogen die gespecialiseerd zijn in mensen die leven met een beperking. De expertise is gericht op kinderen en volwassenen met een (vermoeden van een) verstandelijke beperking/ ontwikkelingsachterstand, autismespectrumstoornis en/of niet-aangeboren hersenletsel. Wij verrichten onderzoek naar cliënten in interactie met hun omgeving. Op basis daarvan geven wij advies op maat op verschillende levensgebieden zoals werk, wonen, vrije tijd, financiën, onderwijs en ontwikkeling. Neem vrijblijvend contact op voor informatie.

Ga naar de website van de aanbieder
Eropuit met Marente

Gezellig eropuit, samen met andere Marente-leden. Speciaal voor u organiseren wij regelmatig activiteiten en uitjes in de omgeving. U kunt exclusief genieten van culturele en muzikale uitstapjes en deelnemen aan creatieve en smaakvolle activiteiten.

Ga naar de website van de aanbieder
Facebookgroep Noordwijk International

Naast de Nederlandse mensen, heeft Noordwijk een brede internationale mensenkring. Mensen uit diverse landen komen hier werken of voor prive redenen en verblijven in dit prachtige dorp voor meerdere jaren of zelfs voor altijd. Hiervoor is er een facebookpagina aangemaakt om internationale mensen te helpen en ondersteunen.

Ga naar de website van de aanbieder
Fleur de Dag; ouderen begeleiding en gezelschap op maat

Wij bieden ouderen begeleiding en gezelschap op maat. Fleur de Dag geeft één op één aandacht, ontzorgt en is aanvullend op familie, mantelzorger en beroepskracht.

Ga naar de website van de aanbieder
Friends United Sportclub

Friends United is een unieke sportclub voor kinderen en jongeren die geen aansluiting vinden bij een reguliere sportvereniging. Kinderen en jongeren (6 tm 30 jaar) maken kennis met diverse sporten d.m.v. verschillende sportclinics. Het is een veilige plek waar ze kunnen sporten onder deskundige begeleiding. De thuisbasis voor Friends United is het sportpark Duinwetering in Noordwijk.

Ga naar de website van de aanbieder
Fundagen voor jonge mantelzorgers

Speciaal voor jonge mantelzorgers in de leeftijd van 6 tot 16 jaar bieden wij fundagen. Deze zijn overal in Nederland en hebben verschillende thema's: Muziek, Survival, Crea, etc. Ook online waar de kinderen veel gebruik van maken.

Ga naar de website van de aanbieder
Goed bezig leefstijl

Goed Bezig Noordwijk staat voor: Samen naar een gezonde en actieve leefstijl. Daarmee wordt de Noordwijker bewuster van zijn leefstijl en is de mogelijkheid om een gezonde keuze te maken.

Ga naar de website van de aanbieder
Grip & Glans

Grip & Glans is een groepscursus waar we ons richten op positiever in het leven staan, je zelfvertrouwen te vergroten, iets gaan doen wat belangrijk voor jou is en leren om meer initiatief te nemen.

Ga naar de website van de aanbieder
Hardlopen en bewegen met NSL

De NSL biedt door hardlopen in groepsverband inspanning en ontspanning. Onder deskundige begeleiding in de bossen, duinen, strand en in de winter ook interval op de baan. Ons doel is het bevorderen van het hardlopen op lange afstanden. Zowel recreatief als wedstrijdgericht, maar altijd met gezelligheid voorop!

Ga naar de website van de aanbieder
Help mee als vrijwilliger bij de Zonnebloem

Er zijn veel mensen die door een lichamelijk beperking minder makkelijk erop uit trekken, hierdoor ontstaat eenzaamheid. Wij van de Zonnebloem doorbreken dit door heel uiteenlopende activiteiten. Help jij mee?

Ga naar de website van de aanbieder
Iedere zaterdag avontuur bij Scouting Norvicus

Scouting Norvicus is een waterscoutinggroep die iedere zaterdag op en rond het water te vinden zijn. Naast het zeilen, kanoën en roeien leren de jeugdleden ook koken, samenwerken en zelfstandig worden. Vanaf 6 jaar ben je welkom.

Ga naar de website van de aanbieder
Iets betekenen als vrijwilliger

We houden van onze vrije tijd, maar willen het wel betekenis geven. We maken herinneringen met mensen. Als vrijwilliger draag je daar zeker een steentje aan bij. Je doet iets voor een ander en leert zelf ook weer nieuwe mensen kennen.

Ga naar de website van de aanbieder
Inloophuis Scarabee Leiden

Wij bieden (psychosociale) ondersteuning voor mensen die geraakt zijn door kanker. Niet alleen voor mensen die zelf geraakt zijn door kanker, ook voor naasten, familie en anderen. Dat kan door een-op-een een luisterend oor te bieden en te ondersteunen of met lotgenoten in gesprek te gaan. Tevens worden er diverse activiteiten georganiseerd, zoals yoga, schilderen, fotografie, mindfulness, wandelen, heart pillows maken, voetzoolreflexmassage, en de Kids groep. Hierbij staat de activiteit op de voorgrond en ben je samen met anderen bezig.

Ga naar de website van de aanbieder
Jeugdfonds Sport en cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de sport- of cultuuractiviteit voor kinderen uit gezinnen met weinig geld. Hierdoor kunnen deze kinderen toch meedoen met sport, muziek-, zwemles of andere sportieve of creatieve activiteit.

Ga naar de website van de aanbieder
Katholieke Bond van Ouderen

Wij bieden de ouderen van Noordwijk activiteiten en op sommige terreinen educatie, alsmede het behartigen van de belangen van ouderen met name tegenover de Gemeente.

Ga naar de website van de aanbieder
Koffie+ (plus)

Bij Koffie+ is iedereen welkom. Tijdens een gezellige online koffieochtend ontmoeten mensen elkaar en raken in gesprek aan de hand van een thema, workshop of andere activiteit.

Ga naar de website van de aanbieder
Leeskring meedoen of opstarten

Leeskringen worden door de bibliotheek op aanvraag georganiseerd. Inwoners kunnen zelf aangeven waar ze belangstelling voor hebben.

Neem contact op met de leeskring via hun website of zie contactgegevens.

Ga naar de website van de aanbieder
Leeskringen

Leeskringen worden door de bibliotheek op aanvraag georganiseerd. Inwoners kunnen zelf aangeven waar ze belangstelling voor hebben.

Ga naar de website van de aanbieder
Maatje of persoonlijke begeleiding

Uw maatje is er voor de gezelligheid en kan u begeleiden bij zeer uiteenlopende activiteiten.

Ga naar de website van de aanbieder
Magazine Leef!

Magazine Leef! is een informatie magazine voor alle inwoners van de gemeente Noordwijk. Het wordt vier keer per jaar uitgegeven en verspreid in de gehele gemeente Noordwijk. Dit wordt gratis aangeboden wat kan door deelname van participanten uit het maatschappelijk en sociaal domein in Noordwijk. Het vertelt verhalen van mensen in de meest brede zin, maar altijd met een inspirerend verhaal voor aderen.

Ga naar de website van de aanbieder
Marente Danst

senioren

Blijf fit met Marente Danst, waarin een mix van verschillende dansstijlen wordt aangeboden, waaronder salsa, samba, chachacha, hiphop, jazz en moderne dans. De cursus wordt gegeven door dansdocent Jorien Boot in Noordwijk.

Ga naar de website van de aanbieder
Met maatje fietsen

Fietsmaatjes Noordwijk richt zich op mensen die graag nog willen fietsen, maar dat zelfstandig niet meer kunnen of durven. De stichting heeft zes duofietsen. Naast elkaar zittend fietst de cliënt samen met een maatje door Noordwijk en omgeving.

Ga naar de website van de aanbieder
Nederlands leren met plezier

Wekelijkse gezellige bijeenkomst waarbij we op een leuke, laagdrempelige manier met de Nederlandse taal bezig zijn.

Ga naar de website van de aanbieder
Noordwijk Actief

Hét sport, beweeg en culturele platform van de gemeente Noordwijk. Het sport- en culturele aanbod voor jong en oud zal overzichtelijk weergegeven worden op deze site. Ben je op zoek naar een leuke activiteit die bij jou past? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Ga naar de website van de aanbieder
Ondersteuning van een vrijwilliger

Als je een vrijwilliger zoekt om een kopje koffie mee te drinken, een wandeling te maken, voor een klusje thuis of voor een ritje naar het ziekenhuis, kun je terecht bij Welzijn Noordwijk. Wij helpen je graag verder.

Ga naar de website van de aanbieder
OntmoEten

OntmoEten is een project tegen eenzaamheid waarbij met elkaar een maaltijd wordt bereid en genuttigd. Er zijn verschillende groepen, die zich van elkaar onderscheiden door wel/niet de inzet van begeleiding, vrijwilligers en de mate van zelfstandigheid van de groep. De projectgroepen maken gebruik van de locaties Het Trefpunt en De Wieken, van Welzijn Noordwijk en vinden eens in de 2 weken plaats. Je meldt je aan en met een medewerker OntmoEten bekijk je welke activiteit en groep van past bij jou. Bepalend is het wel/niet hebben van een sociaal vangnet. Project OntmoEten wordt gerealiseerd door Reuring i.s.m. Welzijn Noordwijk en de inzet van een coach.

Ga naar de website van de aanbieder
Ontmoeting en activiteiten, dagbesteding

Langeveldshof is een gezellig ontmoetingscentrum dat dagactiviteiten biedt in de Bollenstreek. We zijn er voor mensen die overdag niet alleen willen of kunnen zijn en structuur of hulp nodig hebben. Wij doen dat kleinschalig en laagdrempelig.

Ga naar de website van de aanbieder
Oogcafé Sassenheim

Een oogcafé is een plek waar mensen met een oogaandoening elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Regelmatig staat het oogcafé in het teken van een bepaald thema.

Ga naar de website van de aanbieder
Op bezoek aan huis

Wanneer je door een lichamelijke beperking minder makkelijk erop uittrekt, dan is het extra leuk als je bezoek aan huis krijgt. Een vrijwilliger van De Zonnebloem komt graag bij je langs.

Ga naar de website van de aanbieder
Particuliere diensten van Groot Hoogwaak

Bij onze particuliere diensten bieden wij u graag persoonlijk maatwerk: uw wensen staan centraal. Bijvoorbeeld: extra verpleegkundige zorg en persoonlijke verzorging of het in van persoonlijke begeleiding. We maken afspraken op maandbasis

Ga naar de website van de aanbieder
Reuring in de Samenleving

Reuring brengt mensen en samenleving in beweging! Reuring is een plek waar burgers elkaar kunnen ontmoeten. Er is een warme creatieve, lerende, sportieve, sociaal activerende sfeer en we streven naar onderlinge verbinding. We organiseren hippe en sportieve activiteiten, je kan mee eten en je kan doorstromen als vrijwilliger. Wij maken je leven leuker!

Ga naar de website van de aanbieder
Samen erop uit

Door een lichamelijke beperking ga je er minder makkelijk alleen op uit. Dan is het handig en gezellig als één van onze vrijwilliger samen met jou op pad gaat. Wil je het duin in of een keer naar de stad? Dit en nog veel meer kan met de Zonnebloem.

Ga naar de website van de aanbieder
Samen groepsactiviteiten

Door een lichamelijke beperking is het minder makkelijk deel te nemen aan groepsactiviteiten. Wil je graag vaker de deur uit en in contact komen met andere mensen, dan bieden wij hiervoor de uitkomst. Op onze agenda staan jaarlijks meerdere uitjes.

Ga naar de website van de aanbieder
Sociale en praktische activiteiten bij Present

Present wil een brug slaan tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. We willen een beweging op gang brengen in de Bollenstreek waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien.

Ga naar de website van de aanbieder
Sportief meedoen in de samenleving

Bewegen is de basis voor een goede gezondheid. Sport en bewegen stimuleert de vitaliteit, weerbaarheid. Het is een belangrijk medicijn in het voorkomen van overgewicht, hart- en vaatziekten, kanker, diabetes, gewrichtsaandoeningen en alzheimer.

Ga naar de website van de aanbieder
Sportief wandelen met NSL

De NSL biedt met sportief wandelen in groepsverband inspanning en ontspanning. Onder deskundige begeleiding in de bossen, duinen, strand en in de winter ook interval op de baan. Ons doel is het bevorderen van het sportief wandelen op lange afstanden. Zowel recreatief als wedstrijdgericht, maar altijd met gezelligheid voorop!

Ga naar de website van de aanbieder
Streekmuseum Veldzicht suppoost

Bezoekers ontvangen, informeren, rondleiden in het museum

Ga naar de website van de aanbieder
Tablet- en iPad cursus

Een ervaren docent leert u stap voor stap de mogelijkheden op het gebied van beeldbellen, internet, e-mail, foto’s en apps. Lessen kunnen ook thuis verzorgd worden. U wordt geholpen bij het gebruiksklaar maken van een nieuwe tablet of iPad.

Ga naar de website van de aanbieder
Tuinieren bij Veldzicht

Vrijwilligers zorgen ervoor dat de historische tuinen er mooi bijstaan door te zaaien, stekken, wieden, snoeien en oogsten. Goed voor het welzijn van bezoekers én voor jezelf: actief in de buitenlucht en gezellig sociaal contact. Doe je mee?

Ga naar de website van de aanbieder
Verbinding van eenzame en kwetsbare mensen.

Het verbinden van eenzame, kwetsbare mensen door ontmoetingen te organiseren. Wij organiseren ontmoetingen zodat kwetsbare mensen met elkaar in contact kunnen komen. Denk hierbij aan koffietafels, maar ook organiseren we bingo's, komen er koren optreden, bezoeken bloembollen bedrijven, musea etc. De gasten die slecht ter been zijn en niet zelf naar een ontmoeting kunnen komen worden door onze vrijwilligers thuis opgehaald en na afloop ook weer thuisgebracht.

Ga naar de website van de aanbieder
Verhuur van rolschaatsen

Rollerz heeft een grote voorraad rolschaatsen, variërend in de maten 27 t/m 47 welke ook verhuurd kunnen worden.

Ga naar de website van de aanbieder
Vitalis Maatjes begeleiding

Vitalis begeleidt kinderen tussen die om de een of andere reden wat extra aandacht kunnen gebruiken. Voor deze kinderen proberen we de professionele jeugdhulpverlening te voorkomen.

Ga naar de website van de aanbieder
VoorleesExpress Bollenstreek

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang gaat een vrijwilliger met hen, en hun ouders, aan de slag met taal en (voor)lezen.

Ga naar de website van de aanbieder
Vrije tijd activiteiten bij de Zevensprong

Stichting De Zevensprong organiseert circa 20 groepsactiviteiten voor kinderen en volwassenen met een beperking. Dat doen we op verschillende plaatsen in de Bollenstreek. Voor meer info kijk op de website onder activiteiten. Vrijetijd activiteiten in groepsverband voor kinderen en volwassenen met een beperking.

Ga naar de website van de aanbieder
Vrijwilliger worden bij Stichting KunstKlank

KunstKlank, daar wil je bij zijn! Met zo'n 150 andere vrijwilligers help je iedere productie tot een succes te maken.

Ga naar de website van de aanbieder
Welzijn op recept

Wil je wat doen, ondernemen of meer mensen leren kennen? Wil je ontdekken waar je goed in bent, waar je plezier aan beleeft of heb je na een moeilijke periode behoefte aan afleiding? Samen met de welzijnsmedewerker zoek je naar iets dat aansluit bij jouw welzijnsvraag. Je gaat in gesprek over wat je graag wilt en waar je goed in bent. De welzijnsmedewerker heeft verschillende tips die bij kunnen dragen aan je geluk en welbevinden. In de praktijk blijkt dat iets ondernemen, sociale contacten of iets doen voor een ander, een positief effect hebben op hoe iemand zich voelt. We zoeken graag naar iets passends.

Ga naar de website van de aanbieder
Wijkvereniging Boerenburg

De wijkvereniging organiseert allerlei activiteiten voor jong en oud. Is contactpunt voor Gemeent en Woningstichting. Heeft een werkclubje op zaterdag, toga-avond op woensdag en jaarlijks diverse activiteiten, zoals Buitenspeeldag, Burendag, Eloween, Sinterklaas en nog veel meer! Aanmelden is 10,- p.j. via info@boerenburg-noordwijk.nl

Ook niet-leden kunnen meedoen met onze activiteiten en natuurlijk met het vrijwilligerswerk dat ervoor nodig is.

Ga naar de website van de aanbieder
Windkracht3pt0

Diverse activiteiten voor alle onze doelgroep in Noordwijk vanuit pioniersvisie PKN Noordwijk

Ga naar de website van de aanbieder
Woonbegeleiding

Raamwerk ondersteunt mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking in de Duin- en Bollenstreek. We dragen zorg voor de kwaliteit van leven van onze cliënten. We doen ons best om onze cliënten een zo gewoon mogelijk leven te bieden.

Ga naar de website van de aanbieder
Workshops Rolschaatsen

Het verzorgen voor workshops voor bijvoorbeeld BSO's, maar ook een wat oudere meidengroep (of jongensgroep) of eventueel volwassenen.

Ga naar de website van de aanbieder
Zingeving en levenskunst

Palliam is een netwerk in de Duin- en Bollenstreek dat geregeld opmerkelijke evenementen organiseert. Iedereen die zijn of haar leven wil verrijken met inspiratie, bezinning & ontmoeting is van harte welkom. Vanwege het non-profit karakter zijn de kosten om deel te nemen relatief laag.

Ga naar de website van de aanbieder
organiseren van Rollerdisco's

Rollerz organiseert geregeld kinder rolschaatsfeestjes, ook wel Rollerdisco's genoemd. (vanwege de corona nu helaas even niet mogelijk). 2 uur lang een super leuke disco voor kinderen.

Ga naar de website van de aanbieder
Begeleiding naar werk

Wij begeleiden mensen met een WGA-, WAO-, Wajong-, WAZ- en ZW-uitkering om hun positie op de arbeidsmarkt te verstevigen om ze uiteindelijk naar een baan, vrijwilligerswerk of dagbesteding toe te leiden.

Ga naar de website van de aanbieder
Help mee als vrijwilliger bij de Zonnebloem

Er zijn veel mensen die door een lichamelijk beperking minder makkelijk erop uit trekken, hierdoor ontstaat eenzaamheid. Wij van de Zonnebloem doorbreken dit door heel uiteenlopende activiteiten. Help jij mee?

Ga naar de website van de aanbieder
Iets betekenen als vrijwilliger

We houden van onze vrije tijd, maar willen het wel betekenis geven. We maken herinneringen met mensen. Als vrijwilliger draag je daar zeker een steentje aan bij. Je doet iets voor een ander en leert zelf ook weer nieuwe mensen kennen.

Ga naar de website van de aanbieder
Magazine Leef!

Magazine Leef! is een informatie magazine voor alle inwoners van de gemeente Noordwijk. Het wordt vier keer per jaar uitgegeven en verspreid in de gehele gemeente Noordwijk. Dit wordt gratis aangeboden wat kan door deelname van participanten uit het maatschappelijk en sociaal domein in Noordwijk. Het vertelt verhalen van mensen in de meest brede zin, maar altijd met een inspirerend verhaal voor aderen.

Ga naar de website van de aanbieder
Sociale en praktische activiteiten bij Present

Present wil een brug slaan tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. We willen een beweging op gang brengen in de Bollenstreek waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien.

Ga naar de website van de aanbieder
Streekmuseum Veldzicht suppoost

Bezoekers ontvangen, informeren, rondleiden in het museum

Ga naar de website van de aanbieder
Tuinieren bij Veldzicht

Vrijwilligers zorgen ervoor dat de historische tuinen er mooi bijstaan door te zaaien, stekken, wieden, snoeien en oogsten. Goed voor het welzijn van bezoekers én voor jezelf: actief in de buitenlucht en gezellig sociaal contact. Doe je mee?

Ga naar de website van de aanbieder
Vrijwilliger bij Topaz Munnekeweij

Een arm om een schouder. Een praatje over de kleinkinderen. Een extra koekje bij de koffie. Kleine dingen hebben vaak groot effect. Als vrijwilliger bij Topaz ben je dichtbij de mensen die aan onze zorg zijn toevertrouwd. Je kunt net dat beetje extra’s bieden dat het leven kleur geeft. En dat doe je op de eerste plaats door gewoon jezelf te zijn. Door je eigen persoonlijkheid, vaardigheden en interesses mee te nemen en in te zetten, maak je het verschil.

Ga naar de website van de aanbieder
Vrijwilliger bij scouting Norvicus

Norvicus is een waterscoutinggroep. Samen met een grote groep vrijwilligers zetten wij ons in om iedere week leuke activiteiten en opkomsten te organiseren voor de jeugdleden.

Ga naar de website van de aanbieder
Vrijwilliger worden bij Stichting KunstKlank

KunstKlank, daar wil je bij zijn! Met zo'n 150 andere vrijwilligers help je iedere productie tot een succes te maken.

Ga naar de website van de aanbieder
Vrijwilligerswerk Groot Hoogwaak

Er zijn allerlei werkzaamheden die je als vrijwilliger kunt doen: van het begeleiden van activiteiten zoals een spel, rolstoelwandelen en uitstappen met de rolstoelbus tot het inschenken van een kopje koffie of uitserveren van maaltijden in het restaurant.

Vrijwilligers spelen een grote rol in de dienstverlening van Groot Hoogwaak. Samen met de professionele zorg van Groot Hoogwaak verhogen we met de bijdrage van de vrijwilligers het welzijn van onze cliënten.

Ga naar de website van de aanbieder
Wie ben jij?

Effe wat doen na je pensioen
Het kan zijn dat je net met pensioen bent en denkt ‘goh, hoe ga ik mijn tijd indelen?’
Misschien ben je nog zoekende, heb je genoten van je eerste jaren en merk je dat je verder denkt. Dat het je leuk lijkt om te kijken wat bij je past.
Dat je wel weer klaar bent voor een nieuwe ervaring en misschien ook wel nieuwsgierig naar wat je nog zou willen doen.
Welzijn Noordwijk is, in samenwerking met de gemeente Noordwijk, met de campagne ‘Wie ben jij’ gestart om te ontdekken wat bij je past.
Neem dan contact op met Aleid Guijt, aleid.guijt@welzijnnoordwijk.nl of bel 06-40237165.

Ga naar de website van de aanbieder
Wijkvereniging Boerenburg

De wijkvereniging organiseert allerlei activiteiten voor jong en oud. Is contactpunt voor Gemeent en Woningstichting. Heeft een werkclubje op zaterdag, toga-avond op woensdag en jaarlijks diverse activiteiten, zoals Buitenspeeldag, Burendag, Eloween, Sinterklaas en nog veel meer! Aanmelden is 10,- p.j. via info@boerenburg-noordwijk.nl

Ook niet-leden kunnen meedoen met onze activiteiten en natuurlijk met het vrijwilligerswerk dat ervoor nodig is.

Ga naar de website van de aanbieder
Algemeen Maatschappelijk Werk

Wij streven ernaar dat mensen zich in wisselwerking met hun sociale omgeving zo goed mogelijk kunnen ontplooien, naar hun eigen aard, behoeften en opvattingen en dat ze rekening houden met anderen met wie zij samenleven.

Ga naar de website van de aanbieder
Begeleiding naar werk

Wij begeleiden mensen met een WGA-, WAO-, Wajong-, WAZ- en ZW-uitkering om hun positie op de arbeidsmarkt te verstevigen om ze uiteindelijk naar een baan, vrijwilligerswerk of dagbesteding toe te leiden.

Ga naar de website van de aanbieder
Diagnostiek, consultatie, advies en informatie

De Specialistenpool van MEE bestaat uit een team van ervaren psychologen en orthopedagogen die gespecialiseerd zijn in mensen die leven met een beperking. De expertise is gericht op kinderen en volwassenen met een (vermoeden van een) verstandelijke beperking/ ontwikkelingsachterstand, autismespectrumstoornis en/of niet-aangeboren hersenletsel. Wij verrichten onderzoek naar cliënten in interactie met hun omgeving. Op basis daarvan geven wij advies op maat op verschillende levensgebieden zoals werk, wonen, vrije tijd, financiën, onderwijs en ontwikkeling. Neem vrijblijvend contact op voor informatie.

Ga naar de website van de aanbieder
Financiële ondersteuning om mensen verder te helpen

Samen brengen we de financiële situatie en het bestedingspatroon in kaart.

Ga naar de website van de aanbieder
Gratis juridisch advies

Bij de Leidse Rechtswinkel kunt u terecht voor kosteloos juridisch advies bij onze afdelingen: arbeidsrecht, belastingrecht, consumentenrecht, immigratierecht, personen- en familierecht, strafrecht & burgerlijk proces recht en wonen en overheid.

Ga naar de website van de aanbieder
Hulp voor mensen met slechthorendheid en doofheid

Geestelijke gezondheidszorg en hulp bij het dagelijks functioneren. Onze hulpverlening is bedoeld voor doven, slechthorenden en mensen met andere hoorproblemen.

Ga naar de website van de aanbieder
Leer- en werkbegeleiding vanaf 18 jaar

Naast dat De Dierenhoeve een plek biedt waar kinderen kennis kunnen maken met dieren, biedt zij ook dagbesteding en (opleidings-)trajecten aan gericht op toeleiding naar betaald werk. De Dierenhoeve werkt daarbij samen met Actor Consultancy en haar partner Bling begeleiding.

Op de boerderij bieden wij een veilige en vertrouwde leer- en werkomgeving. Begeleiding is gericht op samenwerking en persoonlijke ontwikkeling waarbij voor eenieder passend en uitdagend werk wordt aangeboden.

Heb je zin om mee te werken op De Dierenhoeve? Kijk dan voor meer informatie op de website van Actor Consultancy.

Ga naar de website van de aanbieder
Magazine Leef!

Magazine Leef! is een informatie magazine voor alle inwoners van de gemeente Noordwijk. Het wordt vier keer per jaar uitgegeven en verspreid in de gehele gemeente Noordwijk. Dit wordt gratis aangeboden wat kan door deelname van participanten uit het maatschappelijk en sociaal domein in Noordwijk. Het vertelt verhalen van mensen in de meest brede zin, maar altijd met een inspirerend verhaal voor aderen.

Ga naar de website van de aanbieder
Opgenomen op de werkvloer

De campagne 'Opgenomen op de Werkvloer' ontwikkelt en biedt tools die zorgen voor open werkvloeren waar zowel werkgever als werknemer de ondersteuning krijgen die zij nodig hebben. De campagne richt zich vooral op het wegnemen van vooroordelen en biedt ruimte voor mensen met een psychische aandoening. We hebben de beschikking tot een expert team dat u in 2021 nog kosteloos kan ondersteunen met informatie, advies en voorlichting.

Ga naar de website van de aanbieder
Voedselbank Noordwijk/Noordwijkerhout

St. Voedselbank Noordwijk/Noordwijkerhout richt zich op het ondersteunen van mensen in financiele nood en rond de armoede grens leven. Ook helpen wij verspilling van voedsel tegen te gaan.

Ga naar de website van de aanbieder
Walk en Talk-bijeenkomsten voor werkzoekenden

Kun jij wel wat hulp gebruiken tijdens je zoektocht naar een nieuwe baan? Kom dan naar onze Walk&Talk-bijeenkomsten. Wij nodigen een (ervarings)deskundige op het gebied van loopbaanbegeleiding en solliciteren uit. Deze geeft handige tips en trucs en beantwoordt al jouw vragen.

Ga naar de website van de aanbieder
Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO)

De gemeente Noordwijk heeft de uitvoering van de Wmo uitbesteed aan de ISD Bollenstreek. Hier vindt je alles over; gehandicapten parkeerkaart, hulp bij huishouden, rolstoel voorzieningen, vervoer op maat, woonvoorziening ondersteuning zoals een traplift of andere aanpassingen zodat men langer zelfstandig kan blijven wonen. Het persoonsgebonden budget, Pgb. Ook voor schulden, inkomen, bijstand, werk en ToZo kunt u bij de ISD terecht.

Ga naar de website van de aanbieder
Begeleiding voor zelfstandigheid en participatie

De ambulante begeleiding is gericht op het bevorderen van de zelfstandigheid en participatie in de samenleving en wordt geboden op alle levensgebieden van de cliënt en diens netwerk.

Ga naar de website van de aanbieder
Beschermd Wonen

Het bieden van Beschermde Woonplekken aan mensen met een psychiatrische ziekte in een van onze beschermde woonvormen.

Ga naar de website van de aanbieder
Buurtbemiddeling

Vind je het lastig om in gesprek te komen of loopt het gesprek op niets uit? Dan kan je Buurtbemiddeling inschakelen. Je kunt bij ons terecht voor advies of voor bemiddeling. De bemiddelaars zijn vrijwilligers van Kwadraad die getraind zijn in gespreksvoering.

Ga naar de website van de aanbieder
Buurtwerk

De sociaal makelaar denkt en helpt mee om ideeën en wensen in de buurt om te zetten in actie. Hij helpt met advies, inzet en daadwerkelijke steun bij het voor elkaar krijgen van buurtinitiatieven. Bij hem kun je terecht met vragen over: vergunningen, het zoeken naar een locatie, samenwerkingspartners, fondsaanvragen en tips voor sponsering. Wil jij de buurt een stukje mooier, aangenamer en socialer maken? Neem dan contact op. Het doel van buurtwerk is om de sociale cohesie binnen de buurt te vergroten. Door samen dingen op te pakken in buurt zorg je voor verbinding. Binnen een buurt heb je veel verschillende soorten buurtbewoners met verschillende talenten. Als we deze talenten aan elkaar verbinden dan kunnen we samen de buurt versterken.

Ga naar de website van de aanbieder
Diagnostiek, consultatie, advies en informatie

De Specialistenpool van MEE bestaat uit een team van ervaren psychologen en orthopedagogen die gespecialiseerd zijn in mensen die leven met een beperking. De expertise is gericht op kinderen en volwassenen met een (vermoeden van een) verstandelijke beperking/ ontwikkelingsachterstand, autismespectrumstoornis en/of niet-aangeboren hersenletsel. Wij verrichten onderzoek naar cliënten in interactie met hun omgeving. Op basis daarvan geven wij advies op maat op verschillende levensgebieden zoals werk, wonen, vrije tijd, financiën, onderwijs en ontwikkeling. Neem vrijblijvend contact op voor informatie.

Ga naar de website van de aanbieder
Gratis juridisch advies

Bij de Leidse Rechtswinkel kunt u terecht voor kosteloos juridisch advies bij onze afdelingen: arbeidsrecht, belastingrecht, consumentenrecht, immigratierecht, personen- en familierecht, strafrecht & burgerlijk proces recht en wonen en overheid.

Ga naar de website van de aanbieder
Hulp voor mensen met slechthorendheid en doofheid

Geestelijke gezondheidszorg en hulp bij het dagelijks functioneren. Onze hulpverlening is bedoeld voor doven, slechthorenden en mensen met andere hoorproblemen.

Ga naar de website van de aanbieder
Lokaal Loket Noordwijk / Voor Ieder1

"Iedereen kan in de problemen raken. Dan is het belangrijk om snel hulp te zoeken zodat het niet erger wordt.

Of je nu een eenvoudige vraag hebt, of meerdere lastige problemen. Bij ons werken mensen met kennis op een speciaal vlak. Zo zijn er hulpverleners die veel weten van opvoeden en opgroeien, relatieproblemen, ouderenzorg, Wmo, financiële problemen en het leven met een beperking. Maar ook mensen die weten welke voorzieningen en activiteiten er zijn in jouw wijk waar je gebruik van kunt maken."

Ga naar de website van de aanbieder
Lokaal Loket Noordwijkerhout / Voor Ieder1

"Iedereen kan in de problemen raken. Dan is het belangrijk om snel hulp te zoeken zodat het niet erger wordt.

Of je nu een eenvoudige vraag hebt, of meerdere lastige problemen. Bij ons werken mensen met kennis op een speciaal vlak. Zo zijn er hulpverleners die veel weten van opvoeden en opgroeien, relatieproblemen, ouderenzorg, Wmo, financiële problemen en het leven met een beperking. Maar ook mensen die weten welke voorzieningen en activiteiten er zijn in jouw wijk waar je gebruik van kunt maken."

Ga naar de website van de aanbieder
Magazine Leef!

Magazine Leef! is een informatie magazine voor alle inwoners van de gemeente Noordwijk. Het wordt vier keer per jaar uitgegeven en verspreid in de gehele gemeente Noordwijk. Dit wordt gratis aangeboden wat kan door deelname van participanten uit het maatschappelijk en sociaal domein in Noordwijk. Het vertelt verhalen van mensen in de meest brede zin, maar altijd met een inspirerend verhaal voor aderen.

Ga naar de website van de aanbieder
Mantelzorg ondersteuning van ZorgMies Bollenstreek

U wilt natuurlijk het liefst zo lang mogelijk prettig thuis wonen. ZorgMies biedt een vaste thuishulp die u ondersteunt in het dagelijks leven. Dit doen wij als (mantelzorg) ondersteuning, maar ook 24 uur per dag als aanvulling op de reguliere thuiszorg.
Zorgmies geeft u als mantelzorger extra ondersteuning bij zorg van uw ouder of kind of u kunt hierdoor langer, prettig thuis blijven wonen.

Ga naar de website van de aanbieder
Praktisch functioneren

Begeleiding in de technische,  huishoudelijke en taalvaardigheden.

Ga naar de website van de aanbieder
Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO)

De gemeente Noordwijk heeft de uitvoering van de Wmo uitbesteed aan de ISD Bollenstreek. Hier vindt je alles over; gehandicapten parkeerkaart, hulp bij huishouden, rolstoel voorzieningen, vervoer op maat, woonvoorziening ondersteuning zoals een traplift of andere aanpassingen zodat men langer zelfstandig kan blijven wonen. Het persoonsgebonden budget, Pgb. Ook voor schulden, inkomen, bijstand, werk en ToZo kunt u bij de ISD terecht.

Ga naar de website van de aanbieder
Wijkvereniging Boerenburg

De wijkvereniging organiseert allerlei activiteiten voor jong en oud. Is contactpunt voor Gemeent en Woningstichting. Heeft een werkclubje op zaterdag, toga-avond op woensdag en jaarlijks diverse activiteiten, zoals Buitenspeeldag, Burendag, Eloween, Sinterklaas en nog veel meer! Aanmelden is 10,- p.j. via info@boerenburg-noordwijk.nl

Ook niet-leden kunnen meedoen met onze activiteiten en natuurlijk met het vrijwilligerswerk dat ervoor nodig is.

Ga naar de website van de aanbieder
Woonbegeleiding

Raamwerk ondersteunt mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking in de Duin- en Bollenstreek. We dragen zorg voor de kwaliteit van leven van onze cliënten. We doen ons best om onze cliënten een zo gewoon mogelijk leven te bieden.

Ga naar de website van de aanbieder