Mijn administratie is weer in orde

Als je door omstandigheden je baan kwijtraakt, kun je in geldproblemen komen. De Noordwijkse Simone weet er alles van. Ze zocht hulp bij Administratie met Koffie en kreeg haar administratie weer op orde. Met deze ervaring helpt Simone nu anderen hoe ze met hun financiën moeten omgaan.

"Ik was een tijdje het zicht op mijn financiële situatie kwijt en het kon me ook niet veel meer schelen. Ik vond hulp en nu is mijn administratie weer in orde."
Rondkomen van klein budget

“Een paar jaar geleden verloor ik tijdens de crisis mijn baan. Onder meer vanwege mijnleeftijd was het lastig nieuw werkte vinden. Na verloop van tijd stopte mijn uitkering en belandde ik in de bijstand. Mijn inkomen viel flink terug, waar ik veel stress van had. Ik moest als alleenstaande met een klein budget toch rond zien te komen en leefde heel zuinig. Verschillende instanties oefenden druk op me uit om vooral weer aan de slag te gaan, terwijl dat gewoonweg niet lukte.”

Steeds slechter

“Op een gegeven moment werd het me teveel, de hele tijd met geld bezig zijn. Ik ondernam niks meeren had minder sociale contacten. Ook gunde ik het mezelf niet om iets voor mezelf te kopen. Ik ging in overlevingstand en kwam in een vicieuze cirkel terecht. Ik werd onzekeren durfde nietsmeer te ondernemen. Het kon me op dat moment niet zoveel schelen en ik maakte zelfs mijn post niet meer open.”

Last van de schouders

“Via via hoorde ik van de vrijwillige ondersteuning voor administratie bij Welzijn Noordwijk, omdat ik weer overzicht in mijn administratie wilde hebben en ook omdat ik er niet meer alleen voor wilde staan. Samen met een vrijwilliger hebben we mijn maandelijkse uitgaven en inkomsten op een rijtje gezet. Ook hielp ze me met het instellen van internetbankieren en samen bepaalden we welke post belangrijk was. Ik heb ervaren dat het heel fijn is dat iemand met je meekijkt en je helpt. Er viel een last van mijn schouders af.”

Schaam niet om hulp te vragen

“Stap voor stap kreeg ik weer meer zelfvertrouwen en pakte mijn eigen administratie weer zelfstandig op. Nu adviseer ik anderen hoe ze met hun financiën moeten omgaan. Wat mij is overkomen, kan iedereen overkomen, door ziekte of werkloosheid bijvoorbeeld. Schaam je er niet voor om hulp te vragen. Er zijn genoeg mensen die je graag willen helpen. Je moet alleen de weg naar de juiste hulp kennen.”