Alle lof voor BeweegFijn

Therese is sinds een jaar een enthousiaste deelneemster van BeweegFijn. Op woensdagochtend is ze van 10 tot 11 uur met zo’n 10 tot 15 andere deelnemers te vinden op het sportcomplex aan de Duinwetering, de thuisbasis van onder meer voetbalvereniging Noordwijk.

“Eén uur op woensdagmorgen bij BeweegFijn is voor mij meer dan voldoende om weer voor een week opgeladen te zijn.”
Lekker bewegen

Het liefst wordt er buiten gesport, maar als het weer het niet toelaat, biedt de sporthal uitkomst. “Wij krijgen iedere week weer iets anders voorgeschoteld. Dat vind ik zo leuk. Naast vaste ingrediënten als een warming up bij het begin en aan het einde een cooling down, weet vaste sportcoach Remco Broekman mij elke keer weer te verrassen.” In het afgelopen jaar blijkt Therese een goede band te hebben opgebouwd met Remco. “Hij is er altijd en op de paar dagen dat hij door verlof of om een andere reden verhinderd is, zorgt het Sportbedrijf voor een goede vervanger.”

Veelzijdigheid troef

“De ene week worden wij ingewijd in de technieken van handbal, dan is het weer basketbal of hockey. Voor de cooling down spelen wij dan een wedstrijdje. Daarnaast hebben wij ook wel eens een bootcamp of een dag dat wij cognitieve oefeningen doen, want zeg nou zelf, ook je bovenkamer moet gezond blijven.”  

‘Dat ga ik doen’

Therese kwam op het spoor van BeweegFijn door een aankondiging van de gemeente in een lokale krant. “Ik dacht meteen, dat is wat voor mij. Ik heb jaren in de verpleging gewerkt, vooral met ouderen. Daaronder ook senioren die te maken hebben gekregen met dementie, maar ik heb in die jaren altijd van sport gehouden. Actief en passief. Toen ik dus die oproep zag, heb ik gelijk gedacht, dat is wat voor mij. Tot op de dag van vandaag heb ik daar geen spijt van. Ik waardeer het zeer dat de gemeente via Sportbedrijf Noordwijk dit soort initiatieven onderneemt, want ook ik heb best wel te maken gehad met de negatieve gevolgen van corona. Door BeweegFijn en andere initiatieven wordt de eenzaamheid tegen gegaan.” 

Meer dan sporten

“Naast het sporten met elkaar, zijn de sociale contacten ook van groot belang. Dat gebeurt dus bij BeweegFijn. Wij gaan een groepsapp maken om met elkaar in contact te blijven staan en waarmee wij kunnen aangeven wie op de aanstaande woensdag aanwezig zal zijn. Mijn enthousiasme is zo groot dat ik anderen in mijn omgeving stimuleer om mee te gaan doen, want iedereen is welkom.”

De oproep van Therese

“Even geen prikkels als gevolg van het huishouden of het staren op computerschermen. Buiten wordt  tijdens het bewegen je lichaam en geest geheeld. Je humeur en slaapkwaliteit verbeteren en het gelukshormoon serotonine maakt je botten en spieren sterker. Dat geldt ook voor de conditie van hart en bloedvaten. Dus kom van de bank of uit je bed en doe lekker mee op je eigen niveau. Hopelijk tot één van de komende woensdagen!”