APK voor de voeten

Aan de voeten van Bep Beentjes (72) uit Hillegom zie je niet dat je te maken hebt met een diabetespatiënt. Voeten en nagels zien er keurig verzorgd uit in de teenslippers. Toch zijn voeten vaak een zorgenkind bij mensen met suikerziekte - en moeten ze goed in de gaten worden gehouden. Daarom is de Hillegomse blij met de medisch pedicure die regelmatig bij haar thuiskomt voor de ‘voeten-APK’.

“Zelf kan ik er niet zo goed meer bij, daarom is het zo fijn dat de medisch-pedicure-aan-huis mijn voeten goed in de gaten houdt.”
Service aan huis

“Ik maak al jaren dankbaar gebruik van de pedicure-aan-huisservice van Marente. Omdat ik diabetes heb, is het belangrijk dat dit een medisch pedicure is. Zij is opgeleid om mensen met diabetes te verzorgen. Kleine wondjes aan de voeten zijn gevaarlijk en kunnen grote gevolgen hebben. Ze genezen namelijk heel slecht en als het mis gaat, loop je het risico op amputatie.”

Check wondjes

“Gelukkig is mijn suiker niet zo hoog, dus ik heb nauwelijks last van mijn voeten, maar toch is het fijn dat ze goed in de gaten worden gehouden. De medisch pedicure checkt op wondjes, knipt en vijlt nagels, haalt eelt weg en geeft een voetmassage. Daarna kan ik weer hollen. En mocht er toch iets zijn, dan ga ik naar de huisarts. Daar ga ik sowieso elke drie maanden naar toe voor controle.”

Wijn of ijsje

“Door mijn diabetes moet ik goed op mezelf letten. Ik slik medicijnen en eet nauwelijks zoetigheid, let op koolhydraten en eet veel groente en bijna elke dag sla. Af en toe iets zoets mag wel. Maar dan is of een ijsje of een wijntje, niet beide op een dag. En als ik kan kiezen tussen zoet en hartig, dan kies ik voor hartig. Verder fietsen mijn man Theo en ik veel, heerlijk vind ik dat. Beweging is goed voor me.”

Dagje ouder

“Ik word een dagje ouder en ben niet meer zo soepel als vroeger. Ik kan zelf slecht bij mijn voeten. Ook daarom ben ik blij met mijn medisch pedicure aan huis. Ik hoef er zelf niet meer naar om te kijken. Zeker als je ouder wordt, wil je zelf niet meer aan je voeten moeten knoeien. Ik hoef het huis niet meer uit, zeker in de winter is dat ideaal. En voor het geld hoef ik het niet te laten: de 32 euro per keer wordt vergoed door mijn aanvullende ziektekostenverzekering. Maar zelfs als ik het niet vergoed zou krijgen, zou ik de pedicure houden. Ik ben er zo blij mee!”