Mijn boekhouding is weer helemaal op orde

Omdat hij al een BKR-registratie had, kon Martijn van der Wal (38) geen lening bij de bank krijgen. Om toch uit de acute financiële problemen te komen, klopte hij in 2016 bij zijn werkgever aan. Die wilde hem wel geld lenen, maar wel onder de voorwaarde dat hij professionele hulp van Budgetcoach West uit Noordwijk in de arm nam. Tegenwoordig gaat Martijn veel bewuster met zijn geld om en heeft hij zijn financiën op orde.

"Tegenwoordig ga ik bewuster met mijn geld om en heb ik mijn financiën op orde."
Structurele hulp

“Het is al druk genoeg om het vaderschap van twee kinderen met een fulltime baan te combineren. Het lukte me niet om daarnaast ook mijn financiën op orde te krijgen, het schoot er steeds vaker bij in en rekeningen bleven ongeopend liggen. Ik kwam in de financiële problemen maar gelukkig kon mijn werkgever mij helpen. Die regelde naast een lening ook een financiële coach, zodat ik ook structureel geholpen zou worden.”

Alles overgedragen

“Ik had meteen een goed gevoel bij budgetcoach Corine. Ze is professioneel, transparant, eerlijk en betrouwbaar. Dat is natuurlijk heel belangrijk, want ik heb mijn hele administratie aan haar overdragen en sindsdien beheert ze mijn financiën. Dat is zo fijn! Ze regelt van alles voor me en zorgt ervoor dat rekeningen betaald worden en dat er een buffer wordt opgebouwd. Ook heeft ze ervoor gezorgd dat ik uit de schulden ben gekomen.”

Bewuster met geld omgaan

“Corine is echt een perfecte partij als je, net als ik, geen overzicht hebt over je financiële situatie of er eenvoudigweg geen tijd voor hebt. Ook mensen die genoeg verdienen of geen schulden hebben, kunnen in de problemen komen. Zij coacht mij voortdurend, staat altijd voor me klaar, houdt me scherp op uitgaven, geeft advies en heeft contact met bedrijven als het nodig is. Ik heb geleerd bewuster met geld om te gaan.”

Geen stress meer

“De wetenschap dat alles geregeld is, zorgt ervoor dat ik geen stress meer heb. Nu ik geen zorgen meer heb over mijn financiën, kan ik me focussen op mijn werk en gezin. Dankzij Corine ben ik de BKR-registratie kwijt, heb ik drie jaar schuldsanering overleefd en heb ik inzicht in mijn financiële situatie. Daar betaal ik Corine natuurlijk voor, maar het is het geld dubbel en dwars waard.”