Uurtje gymmen - goed voor lijf en leden

De Noordwijkerhoutse Corrie van Stein (75) is haar hele leven al sportief. Met pijn in haar hart heeft ze afscheid moeten nemen van tennissen, hardlopen en skiën. Gelukkig zijn er prima alternatieven in de Gemeente Noordwijk te vinden. Zo traint ze wekelijks met veel plezier bij het gymuurtje voor 55+’ers van de Katholieke Bond van Ouderen (KBO).

“Bewegen is voor iedereen goed, óók voor mensen die al wat op leeftijd zijn. Ik voel me fit, sterk en vitaal”.
Hele dag in trainingspak

“Mijn man Kees en ik zijn altijd sportief geweest. We hebben samen ook veel getennist. Ik liep vroeger soms de hele dag in mijn trainingspak. Ik wilde elke dag wel tennissen. Ik tenniste ’s winters in de tennishal hier in Noordwijkerhout. Daar trainde Tom Okker ook. Het was de eerste bollenschuur die werd omgebouwd tot tennishal. Tegenwoordig doen we het iets rustiger aan, we wandelen en fietsen veel. Kees golft daarnaast en heeft laatst weer een sportieve fiets gekocht.”

Elke week een uurtje gymmen

“Met mijn vriendin Riet ben ik al veertig jaar elke week aan het sporten. Vroeger gingen we twee keer in de week hardlopen, tegenwoordig wandelen we. En niet kinderachtig hoor, we lopen flink door, anderhalf uur. Ook gaan we samen naar het gymuurtje. Dat is voor 55+’ers, maar ik ben met mijn 75 jaar een van de jongsten. Er doet zelfs iemand van 92 jaar mee. Het geeft maar aan dat leeftijd er niet toe doet: bewegen is voor iedereen goed. We oefenen in een groep van maximaal 16 mensen en iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen.”

Lichamelijk en geestelijk

“We doen altijd eerst een warming-up van ongeveer tien minuten. Daarna krijgen we allerlei oefeningen. We trainen op kracht, lenigheid, evenwicht, coördinatie en conditie. Ook zitten er concentratieoefeningen bij, goed voor de geest is het dus ook. We doen de oefeningen op hele leuke muziek. Mij doet het lichamelijk en geestelijk heel goed. Bewegen is altijd goed, vooral op onze leeftijd. Je voelt je fitter, sterker en vitaler. Ik kan het iedereen aanraden, want het is ook nog eens heel gezellig.”