Na 16 jaar uit de misère

Het leven van zanger Danny Ferdinandus veranderde zestien jaar geleden. De in Rotterdam geboren Noordwijker vormde tot die tijd een succesvol artiestenduo met zijn toenmalige vrouw. Na de scheiding volgde tegenslag op tegenslag. Hij raakte dakloos en de schulden stapelden zich op. Toen hij eindelijk zijn schaamte en trots opzij kon zetten, durfde hij hulp te vragen. Schuldhulpmaatje Bertine Krewinkel helpt hem na jarenlange financiële ellende zijn leven weer op de rails te krijgen.

“Dankzij Schuldhulpmaatjes Noordwijk weer zicht op een schuldenvrij leven. Ik vluchtte altijd voor problemen en kreeg ik steeds grotere schulden.”
Verstoppertje

“Sinds ik weet dat ik in 2023 van al mijn schulden ben, dankzij schuldsanering en de inzet van Bertine, is er echt een last van mijn schouders gevallen. Dat zou me alleen nooit gelukt zijn, want ik was steeds aan het verstoppertje spelen. Ik wilde alles zelf oplossen, maar dat kon ik niet. In plaats van schoon schip te maken, stapelden de problemen alleen maar op. Als ik geen hulp had gezocht dan was ik nog verder in de misère beland. Bertine gaf me telkens het juiste duwtje in de rug dat ik nodig had en zorgde ervoor dat ik niet weer in mijn oude vluchtgedrag terugviel. En dat op een vriendelijke, sociale manier, precies wat ik nodig heb.”

Vooruit kijken

“Nu denk ik wel eens: Danny, had dat nou eerder gedaan, dat had me veel ellende gescheeld. Maar ik ben zo blij dat ik uiteindelijk toch die stap gezet heb. Ik hoop dat ik andere mensen die in dezelfde situatie zitten kan laten inzien dat dit iedereen kan overkomen. Als je nog nooit in je leven hiermee te maken hebt gehad, dan heb je ook geen idee hoe je zaken moet aanpakken. En ja, het is lastig om aan de bel te trekken, ik schaamde me rot. Maar ik heb mijn trots opzij gezet. Nu kan ik weer vooruit kijken in plaats van achteruit. En dat geeft zoveel energie.”

Topjaar

“Ik heb de schulden aan mezelf te danken, ik geef niemand de schuld. Maar ik was naïef en impulsief. Ik had de pech om met mensen in aanraking te komen waarvan ik dacht dat ze me konden helpen, maar wat niet zo bleek te zijn. Ik kwam alleen maar meer in de problemen. Dankzij Schuldhulpmaatje gaat het nu echt de goede kant op. Het geluk is eindelijk met me. Ik beleef dan ook echt een topjaar. Ik was twee keer op landelijke tv, heb net een platencontract in Londen getekend, bij een producer die ook met Bonnie Tyler werkt. Er komt echt een droom voor mij uit. En als klap voor de vuurpijl verschijnt deze maand mijn nieuwe cd met kerstliedje. Mijn jaar kan niet meer stuk. Helemaal met het vooruitzicht dan ik in 2023 schuldenvrij ben.”