Met open armen ontvangen

Francisca Ferdinandusse (66) kwam november 2019 in Noordwijk wonen. Als zeemens had ze zich geen betere plek kunnen wensen. Toch ontbrak er iets: ze kende helemaal niemand in haar nieuwe woonplaats. Totdat Francisca van een kassière bij de supermarkt de gouden tip kreeg.

“Als nieuwkomer in Noordwijk wilde ik nieuwe mensen te ontmoeten. Bij Palliam werd ik met open armen ontvangen.”
Warm bad

“De kassière wist dat ik net in Noordwijk woonde en vroeg me of ik al wat mensen kende. Toen ik ‘nee’ antwoordde, vertelde ze me over Palliam. Thuis heb ik op internet meer informatie opgezocht. Ik zag dat ze een ‘Breek de week’ organiseerden. Een bijeenkomst waar je gewoon binnen kan lopen. Dus ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben er naartoe gegaan. Het klikte meteen, ik ontmoette aardige mensen die voor mij open stonden. Toen ze hoorden dat ik van wandelen houd, werd ik uitgenodigd mee te gaan met de wandelclub. Het was een heerlijk begin, het voelde als een warm bad.”

Hartelijk en gastvrij

“Ik ga nog steeds naar Breek de week. Het is elke keer een interessante ochtend. De ene keer spreken we over een bepaald onderwerp, een andere keer doen we iets creatiefs. Niks moet, alles mag. Het is heerlijk ontspannend en je ontmoet elke keer nieuwe mensen. Het is een hartelijk, gastvrij gebeuren met mensen die oprecht geïnteresseerd in je zijn. Ik voel me er altijd thuis. Toen ik geveld was door corona, kreeg ik van diverse kanten hulp aangeboden. De mensen bij Palliam zijn zo attent, zo lief.”

Verrijking van je leven

“Bij Palliam hebben ze allerlei interessante activiteiten. En alles zo goed opgezet, zo goed doordacht. Ik ben begonnen met mindful mediteren en volg ook andere programmaonderdelen. Ik vind het heel waardevol en een enorme verrijking van je leven. Ook hierbij ontmoette ik weer nieuwe mensen. Het mooie is dat alles bij Palliam laagdrempelig is. Iedereen is welkom en vindt wel iets wat bij hem of haar past.”

Dankbaar

“Ik ben de kassière nog steeds dankbaar voor de tip. Zonder haar had ik misschien nooit zo’n mooie ingang gevonden om meer mensen te ontmoeten. Ik ben dan met pensioen, maar ik ben bijna nooit meer thuis, zoveel contacten heb ik tegenwoordig. Allemaal dankzij deze kassière én Palliam”.