Met een beetje hulp toch zelfstandig kunnen wonen

Omdat Iet Verkade-De Lincel (84) al langere tijd problemen met lopen had, hielp haar man met de huishoudelijke taken. Toen hij vier jaar geleden kwam te overlijden, stond ze er opeens alleen voor. De huisarts adviseerde haar huishoudelijke ondersteuning via Groenoord zorgtin te schakelen. Die hulp kwam en is er nog steeds, naar volle tevredenheid van de geboren en getogen Noordwijkse Iet.

“Met een beetje hulp in de huishouding kan ik fijn zelfstandig blijven wonen.”
Elke week vaste hulp

“Helaas gaat het niet meer zo goed met mijn benen. Ik loop moeilijk en heb altijd steun nodig. Het is daarom heel fijn dat mijn vaste hulp elke week langskomt om te helpen met huishoudelijke klussen die ik zelf haast niet meer kan doen zoals stofzuigen, vegen, dweilen en het sanitair schoonmaken. Dat waardeer ik enorm. Ik ben dolblij met haar. Wat ik ook fijn vind, is dat ik al vier jaar dezelfde hulp heb, dat voelt vertrouwd.”

Zelfstandig wonen

“Met de hulp van Groenoord Zorgt en de familie red ik het prima alleen. Ik wil zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen en dat kan, met een beetje hulp. Voor de rest red ik me prima. Ik kook mijn eigen potje, doe zelf de was en kan nog zelfstandig de trap op komen. Als ik me maar ergens aan vast kan houden, gaat het goed. Ik teken ervoor als ik op deze manier kan blijven wonen waar ik al 61 jaar woon.”

Sociaal contact

“Ik ben heel tevreden over de hulp van Groenoord Zorgt, ook vanwege de gezelligheid die het met zich meebrengt. Er is altijd even tijd voor een praatje. Sociaal contact is belangrijk, helemaal in deze tijden. Mijn hulp is ook nog eens heel aardig en ze verricht goed werk. Ik kan het iedereen aanraden die wat ouder is en graag zelfstandig wil blijven wonen. Als ik de hulp van Groenoord Zorgt een cijfer zou moeten geven, dan is dat een dikke 9.”