Ik kan weer verder

Voor volwassenen die advies willen over hun eigen gebruik of gedrag, zijn er deze ABC-gesprekken. De gesprekken zijn ook aan te vragen door verwanten en professionals die zich zorgen maken over iemand in hun omgeving. Dit deed Gerard ook. Hij nam contact op om zijn zorgen over zijn situatie te bespreken, zodat hij weer meer grip kon krijgen.

"Door de uitleg zag ik in dat de verslaving veel invloed had op onze situatie"
Adviesgesprek

“Het was een zeer prettig gesprek waarin ik mijn verhaal heb kunnen doen, mijn zorgen heb uit kunnen spreken en handvatten heb gekregen waar ik mee verder kan.”

Het probleem bleek groter dan gedacht

“Ik had veel baat bij de informatie over verslaving, de kennis dat dit een veel breder probleem is en de factoren die hierin in onze situatie van invloed zijn. De preventie-deskundige nam de tijd om naar ons te luisteren en onze vragen te beantwoorden.”Persoonlijke informatie“Het totale gesprek, zowel de uitleg over drugs en verslaving, en hoe ermee om te gaan, als meer toegespitst op onze situatie en onderliggende problemen. Het heeft meer duidelijk gemaakt over de verslaving zelf en ook over het waarom. Heel belangrijk, dat haal je niet van internet.”

(Dit ervaringsverhaal is onder pseudoniem met ons gedeeld, ism Brijder)