Ik woon zelfstandig (met een beetje hulp)

Het echtpaar Gerda en Herman Leenderts woonden al een paar jaar zelfstandig in een inleunwoning bij Munnekeweij van Topaz in Noordwijk toen Herman in 2018 kwam te overlijden. Gerda kwam er alleen voor te staan. Maar van zichzelf goed verzorgen kwam niet zoveel terecht. Op aandringen van haar kinderen koos ze voor het Volledig Thuis Pakket van Topaz. Zo kan ze zelfstandig blijven wonen en wordt er ondertussen een oogje in het zeil gehouden.

"Na het overlijden van mijn man verwaarloosde ik mezelf een beetje. Met wat ondersteuning gaat het veel beter en kan ik zelfstandig blijven wonen."
Verwaarloosd

“Sinds 2014 woonden mijn man en ik in de Munnekeweij omdat het met de gezondheid van Herman steeds slechter ging. Ook was hij aan het dementeren. Elders in het complex, bij het Ontmoetingcentrum Dementie kreeg hij de zorg die hij nodig had en ook ik verzorgde hem thuis. Na zijn overlijden viel ik een beetje in een gat. We waren meer dan zestig jaar bij elkaar geweest. In had totaal geen energie en van koken en eten kwam helemaal niks terecht. Zelf had ik dat niet zo in de gaten dat ik mezelf verwaarloosde en niet goed voor mezelf zorgde, maar mijn kinderen gelukkig wel.”

Zelfstandig wonen

“Ze raadden mij aan om van het Volledig Thuis Pakket van Topaz gebruik te maken. Dat zag ik in eerste instantie helemaal niet zitten, eigenwijs als ik nu eenmaal ben. Maar toen ik er eenmaal mee had kennisgemaakt, ging het me steeds beter bevallen. Ik ben blij dat het zo geregeld is. Ik kan nu in ons eigen appartement zelfstandig blijven wonen en ik krijg de zorg en hulp die ik nodig heb. Bovendien ben ik helemaal opgeknapt en voel me prima.”

Lekker eten

“In het pakket zit onder meer zorg, twee uur huishoudelijke hulp, activiteiten en maaltijden. Elke dag eet ik in de Tuinkamer van de Munnekeweij, het eten is elke dag lekkeren ik vind het gezellig om met andere mensen een praatje te maken.Het personeel let erop dat ik genoeg eet. Het is fijn dat iemand je een beetje in de gaten houdt. Mijn ontbijt en avondboterham maak ik nog zelf hoor, ik wil wel wat blijven doen en actief blijven.”