Eindelijk weer een beetje rust in mijn hoofd

Niet elk kind heeft een zorgeloze jeugd. Om te voorkomen dat een kwetsbare jongen of meisje echt in de problemen komt, kan een vrijwilliger van Vitalis uitkomst bieden. Zo is Vincent (10) uit Noordwijkerhout gekoppeld aan maatje Martine. Om de week brengen ze een middag samen door bij Martine. Zonder ingewikkelde gesprekken, maar met veel leuke, zorgeloze activiteiten en alle aandacht voor het kind. Het zijn prettige bezoekjes, die zowel Martine als Vincent energie en voldoening geven.

“Als ik samen met mijn maatje Martine ben, krijg ik een beetje rust in mijn hoofd. Dat voelt fijn.”
Vertrouwd

“De eerste keer dat ik Martine ontmoette, zijn we samen gaan fietsen. Ondertussen konden we elkaar een beetje leren kennen. Het voelde meteen goed en vertrouwd. Ik ben vaak druk thuis. Dat is niet voor iedereen leuk. Als ik bij Martine ben, is het minder druk in mijn hoofd. We doen allemaal leuke dingen.”

Leuke dingen doen

“We spelen veel spelletjes. Monopoly is mijn favoriet. Ik ben goed in rekenen, dus ik mag altijd de bank zijn. Kaartspelletjes vind ik ook leuk. Ik speel ook graag met Martines zoontje, dat is mijn kleine vriendje. Het allerleukste vind ik bakken. Brownies en koekjes bijvoorbeeld. Maar ook pannenkoeken bak ik graag. Lekker met spek en kaas. Als het lekker weer is, gaan we naar buiten. Fietsen of klimmen in een klauterbos. We gaan ook wel eens met de bus of trein ergens naartoe. Dat vind ik ook leuk.”


Meer rust

“Ik verheug me altijd op het bezoek aan Martine. Zij is echt mijn maatje, bij haar voel ik me goed. We hebben een echte band opgebouwd. Het is ook altijd gezellig om hier te zijn. We doen veel dingen en toch krijg ik daardoor meer rust in mijn hoofd. Als ik thuiskom, zijn ze altijd blij dat ik er weer ben.”