Scouting: op avontuur in de buitenlucht

Ze was te jong voor sommige scoutingclubs in de regio, maar als bijna zes jarige was Lily de Moor (nu 11) uit Rijnsburg wel welkom bij Norvicus in Noordwijk. Sindsdien gaat ze bijna elke zaterdag richting het Troepenhuis in Noordwijk. Voor iemand als Lily die van nieuwe dingen leren, vrienden maken, de natuur en avontuur in de buitenlucht houdt, de perfecte keuze. Op haar uniform zijn al heel wat insignes te vinden.

“Bij de scouting is iedereen gelijk. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn, in de natuur. Bovendien leer je allemaal nuttige dingen. En je mag zo vies worden als je zelf wilt.”
Professioneel fikkiestoken

“Bij de scouting doen we alleen maar leuke dingen buiten en we gaan af en toe op kamp. Je leert ook allerlei handige dingen, zoals vuur maken, een vlot bouwen, tent opzetten, omgaan met zakmessen, koken en zeilen. Als je iets goed kan, krijg je een insigne dat je op je blouse naait. Zo heb ik al heel wat insignes waaronder een knutselinsigne, kookinsigne en eeninsigne ‘professioneel fikkiestoker’. Ik ben begonnen bij de Bevers, dat zijn kinderen tot 8 jaar. Elke twee jaar stroom je door naar de volgende groep. Na de Bevers zijn dat de Dolfijnen en ik zit nu bij de Junioren.”

Elke zaterdag opkomst

“Ik ben graag in de natuur en speel graag buiten. Ik vind het ook niet erg om vies te worden, meestal ben ik de vieste van de groep. Elke zaterdag is er opkomst, zo noemen we dat. We komen dan bij elkaar bij het clubgebouw. Van daaruit gaan we op pad. Het is altijd leuk, ik heb het er enorm naar mijn zin. Heel soms heb ik geen zin of zit ik niet zo goed in mijn vel.Dan zeg ik af. Dat is helemaal niet erg, want het is niet verplicht om te komen. Niks hoeft.”

Respect voor elkaar

“Wat ik ook fijn vind, is dat iedereen elkaar respecteert, kinderen en leiding. Je hoort er echtbij en er hangt altijd een goede sfeer, we hebben veel lol samen. Iedereen is gelijk en het is een leuke groep, ik heb veel vrienden bij de scouting. Je leert ook dingen samen te doen en samen te werken.”

Wateractiviteiten

“Activiteiten op het water zoals kanoën, roeien en vlotten bouwen vind ik het allerleukst om te doen. Dan doen we bij de Junioren ook. Ik kijk er naar uit om over twee jaar naar de Zeeverkenners over te gaan. Dan leer je een boot optuigen en onderhouden. Ook leer je zeilen, het lijkt me echt gaaf mijn zeilvaardigheidsbewijs te halen. Ik vind de scouting zo leuk, dat ik later als leiding wil werken.”