Weer een fijne sfeer thuis

Ouders halen alles uit de kast om overmatig middelengebruik van hun kind te staken, omdat dit kan leiden tot ongewenst gedrag.De natuurlijke reactie van de ouders op het gedrag van hun kind, is pogen hun kind ervan te overtuigen dat zij/hij moet stoppen met het gebruik van middelen. Het gevolg daarvan is verzet van het kind en strijd over wel of niet stoppen. Dit overkwam Harry en Caroline Tenssen ook. Om zich minder machteloos te voelen en de regie weer in handen te krijgen, volgde zij deze training bij Brijder, zodat ze met hun zoon het gezin weer in het gareel konden krijgen.

"Niet alleen de verslaving stopte, het nam ook de stress weg en een fijne sfeer kwam terug"
Startpunt voor een nieuwe toekomst

“Wij hebben gedurende 3 jaar geworsteld met de verslaving van onze zoon alvorens deel te nemen aan de cursus 'Help, mijn kind kan niet zonder'. De cursus is voor ons het startpunt geworden van het terugpakken van de controle. Waar wij ons op een zeker moment geen raad meer wisten hadden wij met het volgen van de cursus weer tools in handen om ons gezin weer op de rit te krijgen."

Het ijzer smeden als het koud is

"Enkele zeer pakkende quotes en oneliners hebben wij als een soort tegeltjeswijsheden opgeschreven. Hierop grijpen wij terug op momenten dat het nodig is. Het feit dat de deelnemers van de cursus allemaal in hetzelfde schuitje zitten, dat er respectvol en met aandacht naar eenieder wordt geluisterd heeft ons ook gesteund. Je weet wel dat je nooit de enige bent, maar daadwerkelijk lotgenoten spreken is wel heel fijn! Een ontzettende aanrader dus, deze cursus.”

Ook Chantal volgde de cursus:

“Door deze cursus is de sfeer in huis een stuk verbeterd, wat heel fijn is. Belangrijker vind ik het gevoel weer invloed en regie te hebben in wat er in huis gebeurd. Praktische tip die redelijk gemakkelijk in de praktijk te brengen zijn. De verhalen van andere ouders in dezelfde situatie en de ondersteunende kracht van de begeleiders steunde mij in mijn zelfvertrouwen en maakte het effect van een verslaving duidelijk. In plaats van het afschalen van verwachtingen ben ik aan het opschalen wat een positief effect heeft op het hele gezin. Ik zou willen dat ik deze cursus jaren eerder had gevolgd, niet omdat de verslaving daarmee stopt, maar omdat het veel stress bij mij weg heeft genomen en dat is pure winst.”