Wij zijn enthousiast over FunCare4Kids

Michelle van der Vijver heeft met haar echtgenoot Bram vier kinderen. De oudste Priscilla is zwaar verstandelijk gehandicapt ter wereld gekomen. Mede omdat zij thuis woont trekt dat een zware wissel op het gezin. Niet in de laatste plaats op haar beide zusjes en broer. Michelle is blij dat het trio gebruik kan maken van de activiteiten van FunCare4Kids. Deze stichting is opgericht om kinderen, die met een chronisch ziek of gehandicapt gezinslid opgroeien, een dagje ‘Fun’ te bezorgen. Ieder kind verdient een onbezorgde jeugd.
Michelle van der Vijver (40), Priscilla (20), Rosalie (17), Bram (13) en Madelijn (11), Noordwijkerhout

"Er worden leuke uitstapjes georganiseerd door de hele streek en soms ook online"
Blij met de activiteiten

Dat oudste dochter Priscilla na de geboorte gezondheidsproblemen had werd na minder dan een half jaar steeds duidelijker voor Michelle en haar echtgenoot. Gaandeweg moest vastgesteld worden dat zij zwaar verstandelijk gehandicapt is waar ook nog epileptische aanvallen en spierspasmen bij kwamen. Priscilla bleek ook moeite te hebben met eten en drinken. Heel veel bezoeken aan het ziekenhuis volgden om nadere onderzoeken te doen. Het zal duidelijk zijn dat dit alles een grote wissel trok op de overige gezinsleden. De beide ouders die zo goed mogelijk met dit verdriet moesten omgaan maar ook hun aandacht moesten besteden aan hun andere drie kinderen. Bij de bezoeken aan het ziekenhuis werden Michelle en haar man gewezen op het bestaan van FunCare4Kids. “Wij zijn tot op de dag van vandaag blij dat wij van hun initiatieven en activiteiten gebruik kunnen maken. Het is voor Rosalie, Bram en Madelijn een mooie mogelijkheid om een dag of een paar uur met andere lotgenoten onbezorgd te kunnen genieten. Of met spelletjes van FunCare4Kids thuis bezig te kunnen zijn. Dat was dé mogelijkheid om ook in coronatijd afleiding te hebben.”

Even er tussenuit

Via een nieuwsbrief, facebook en website worden de ouders op de hoogte gehouden over de activiteiten . Die zijn veelal bestemd voor een bepaalde leeftijd tegelijk. “Dus niet altijd voor onze drie kinderen. Zo is er een Brandweer Fundag voor de jongere kinds. Maar er was ook al een theater Fundag in Noordwijkerhout met workshops waar onze oudere kinderen (12-16 jaar) aan deelgenomen hebben.” Dat dit soort mogelijkheden voor Michelle en haar man van groot belang zijn blijkt ook uit het feit dat er nagenoeg geen vakanties gepland kunnen worden. Een tweetal dagen weg blijkt het hoogst haalbare. En dan nog moet er voor Priscilla heel veel georganiseerd worden. Dat vergt een hoop van Michelle en haar man, maar zeker ook van de drie andere kinderen. Voor Rosalie, Bram en Madelijn is het goed dat FunCare4Kids er is om hen van tijd tot tijd vreugdevolle momenten en afleiding te geven.