Geen keukenprins, toch lekker eten

Jarenlang was hij vrijgezel en woonde bijzijn moeder in Noordwijk. Gijsbert Willemse (74) was tien jaar lang mantelzorger voor zijn moeder. Om de zorgtaken iets te verlichten, stapten ze in 2002 over de maaltijdservice. Na het overlijden van zijn moeder in 2015 kreeg Gijs alsnog verkering en trouwde in 2017 met zijn grote liefde. De eet-traditie werd voortgezet: samen met zijn vrouw eet Gijs vijf keer per week via de Maaltijdservice.

"Ik eet al 19 jaar met veel smaak via de maaltijdservice van Groot Hoogwaak. Het is echt een uitkomst en nog lekker ook!"
Geen kilo aangekomen

“Ik kan wel koken, maar ik ben geen keukenprins. Toen ik verkering kreeg, heb ik dat ook tegen mijn vriendin gezegd. Zij vond het geen probleem om door te gaan met de maaltijdservice. We zijn allebei zeer tevreden over wat we voorgeschoteld krijgen. We kunnen elke dag kiezen uit twee maaltijden en eigenlijk is het altijd goed. Ik ben best een Bourgondiëren hou van lekker eten, dus dat zegt genoeg. Toch ben ik in die negentien jaar dat ik nu van de maaltijdservice gebruik maak, geen kilo aangekomen. Ik ben zo gezond als een vis.”

Tijd voor hobby’s

“Het eten wordt gemaakt in de keuken van woon-zorgcentrum Groot Hoogwaak en de kwaliteit is altijd goed. Ik vind de maaltijdservice echt een uitkomst. Het eten wordt vijf dagen in de week rond twaalf uur ’s middags warm thuisbezorgd. Het scheelt bovendien heel veel tijd. Je hoeft niet na te denken wat je wilt gaan eten, je hoeft geen boodschappen te doen en niet te koken. Daardoor heb ik veel tijd over voor mijn hobby’s. Ik ben een echte boeken-en kunstliefhebber. Ook hou ik van tuinieren en biljarten en als het kan, ga ik elke week bij een kringloop langs, op zoek naar boeken en kunstwerken.”

Kant-en-klaar

“Het mooie van de maaltijdservice is dat je maaltijd kant-en-klaar thuisbezorgd wordt, door vriendelijke bezorgers.We kunnen zo aan tafel, echt ideaal. Met kerst of Pasen-zorgen ze ervoor dat er iets speciaals op het menu staat. Mijn favoriet is Captain’s Diner, met kapucijners en uitgebakken spekjes, heerlijk! We zijn sowieso fan van gemakkelijke maaltijden. In het weekend, als we zelf moeten koken, dan eten we graag een Indische kant-en-klare maaltijd. Even in de magnetron en klaar. Of we halen een patatje kapsalon, ook lekker.”