Dagelijks leven

Goed voor jezelf kunnen zorgen.

Zorgen voor jezelf. Je grenzen kennen. Kennis van gezondheid. Omgaan met tijd. Omgaan met geld. Kunnen werken. Hulp kunnen vragen.

Op deze pagina geven we jou een aantal tips die jou wellicht verder kunnen helpen. Heb je iets gevonden kijk dan bij de aanbieder, of lees de persoonlijke ervaring van iemand met deze tip. Zie je hier niets staan waar jij naar op zoek bent? Kijk dan op de pagina zoek in alle tips!

Hieronder vind je enkele tips

Brijder
Help, mijn kind kan niet zonder!

Dit is een cursus voor ouders en opvoeders met kinderen van 12 tot 23 jaar die problematisch alcohol drinken of te veel drugs gebruiken, overmatig gamen of gokken. In vier avonden wordt er ingegaan op de communicatie in het gezin en krijgt u praktische informatie over het gedrag met uw kind.

Lees een ervaring >Naar de aanbieder >
Humanitas
Thuisadministratie

Heeft u problemen met uw administratie of financiën? Een vrijwilliger van Humanitas Thuisadministratie helpt u graag. Met een steuntje in de rug, kunt je na een tijd weer zelfstandig de administratie doen.

Lees een ervaring >Naar de aanbieder >
SchuldHulpMaatje Noordwijk
SchuldHulpMaatje

SchuldHulpMaatjes helpen mensen die administratieve of financiële problemen hebben. Zij ondersteunen de hulpvrager om inkomsten en uitgaven op elkaar af te stemmen en weer de baas te worden over de eigen financiële situatie.

Lees een ervaring >Naar de aanbieder >

Misschien vind je dit ook leuk:

ISD Bollenstreek
Sociale dienst

De ISD Bollenstreek is een samenwerkingsverband van de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen. Bij ons kunnen de bewoners terecht voor alle vragen op het gebied van sociale zekerheid en de Wmo.

Lees een ervaring >Naar de aanbieder >
Brijder
Programma Verslaving en Ouderschap (PVO)

Ondersteuning voor een ouder met een psychisch,- en/of verslavingsprobleem, want opvoeden een extra last worden. Voor de kinderen kan dit ook gevolgen hebben, bijvoorbeeld leven met het geheim dat je een ouder met een psychisch/verslavingsprobleem hebt.

Lees een ervaring >Naar de aanbieder >
Kwadraad
Buurtbemiddeling

Vind je het lastig om in gesprek te komen of loopt het gesprek op niets uit? Dan kan je Buurtbemiddeling inschakelen. Je kunt bij ons terecht voor advies of voor bemiddeling. De bemiddelaars zijn vrijwilligers van Kwadraad die getraind zijn in gespreksvoering.

Lees een ervaring >Naar de aanbieder >

Of kijk op deze pagina voor andere leuke tips