Albert Heijn
Brijder
Buurtgezinnen
Centrum voor Jeugd en Gezin
De Binnenvest
Funcare4kids
GGD HM
GGZ Rivierduinen
Gemeente Noordwijk
Goed Bezig
Groot Hoogwaak
Humanitas Home Start
ISD Bollenstreek
KWR Water
Kwadraat
Marente
NoordwijkNu
Rijncoepel
Sportbedrijf Noordwijk
Sportraad Noordwijk
Team FIT JOGG
Voorieder1
Welzijn Noordwijk

Preventie akkoord Gezondheid

Het preventieakkoord gezondheid Noordwijk is een verzameling van afspraken en projecten om een gezonde leefstijl te stimuleren. De cijfers laten ons zien dat er voor Noordwijk belangrijke verbetering in zit. Samen met maatschappelijke partners maken we voor inwoners makkelijker om gezonde keuzes te maken. Kijk hieronder naar alle projecten die worden aangeboden.
Kijk ook op de website van de gemeente Noordwijk voor extra informatie over dit akkoord

Aantal gevonden 0 van 0 items.
highlight
Reset All

Organisatie

Clear

Onderwerp

Clear
Aan de slag met typisch peutergedrag! (Workshop)

Vanaf de leeftijd van 1,5 jaar maakt je kind een enorme ontwikkeling door. Je kind is in de peuterfase aangekomen en gaat de wereld verkennen. Niet alleen de wereld, maar ook zijn eigen willetje. 'Nee' wordt een favoriet woord. Hoe kun je op het gedrag van jouw kind reageren? Twee bijeenkomsten.

Centrum voor Jeugd en Gezin
Aan de slag met typisch tienergedrag (Workshop)

Weigert of negeert je tiener jou vaak als je hem/haar iets vraagt? Wisselt jouw tiener ook zo vaak van humeur? Heeft je tiener verkeerde vrienden of loopt elk gesprek uit op ruzie? Als je kind tiener wordt, krijg je te maken met nieuwe uitdagingen. 2-daagse workshop over ouderschap en ongewenst gedrag.

Centrum voor Jeugd en Gezin
Aan de slag met uitdagend kindergedrag 2-12 jaar (Workshop)

In deze CJG-workshop leer je op een positieve manier, volgens de Triple P-methodiek om te gaan met 'uitdagend kindergedrag'. Er zijn 4 onderwerpen: leren luisteren, op stap met je kind, lekker leren slapen, omgaan met ruzie tussen broertjes/zusjes.

Centrum voor Jeugd en Gezin
Advies en ondersteuning opvoeden en opgroeien kinderen

Ieder kind in Noordwijk gezond, veilig en kansrijk laten opgroeien. Gratis advies over het opvoeden en opgroeien in alle leeftijden, voor kinderen, ouders/verzorgers en professionals. Wij staan voor je klaar met een luisterend oor, hulp en ondersteuning.

Centrum voor Jeugd en Gezin
Adviesgesprek of spreekuur na alcoholintoxicatie

Besproken wordt hoe de jongere bewust met alcohol kan omgaan, wat kan je maximaal kan drinken. Daarnaast wordt er veel verteld over het middel alcohol: wat doet het, wat zijn de gevolgen voor een jongere wiens hersenen nog in de groei zijn? Ook na heftige ervaring met alcohol.

Brijder
Beter omgaan met Pubers

Deze cursus gaat over de veranderingen in de puberteit en de ontwikkeling van het puberbrein. We bespreken hoe je goed ocntact met je puber kunt houden zodat je zo weinig mogelijk ruzie hebt.

Centrum voor Jeugd en Gezin Noordwijk
BeweegFIJN

Het plezier staat voorop bij BeweegFIJN met het uiteindelijke doel dat de deelnemers middels dit project structureel meer gaan bewegen. Het unieke aan dit project is het gevarieerde aanbod voor alle leeftijden. Deelname is gratis, iedere woensdag van 10:00-11:00 sportpark Duinwetering in Noordwijk.

Sportbedrijf Noordwijk
Brabbelen en bewegen (Babybijeenkomst)

Deze babybijeenkomst gaat over de ontwikkeling van je baby zoals bewegen, spelen, zitten, kruipen, staan. Ook het praten met je baby komt aan bod. Je krijgt tips en wisselt ervaringen uit met andere ouders.

Centrum voor Jeugd en Gezin
Brusjesgroep

Deze training is bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar met een broer of zus met autisme. De bijeenkomsten staan in het teken van psycho-educatie over autisme en leren omgaan met hun gevoelens, zodat ze zich minder eenzaam voelen en ervaringen kunnen delen met andere kinderen.

GGZ Rivierduinen
Buurtgezinnen in Noordwijk

Opvoeden doen we samen! Buurtgezinnen koppelt (steun)gezinnen aan (vraag)gezinnen die wel wat steun kunnen gebruiken bij de opvoeding van de kinderen. Buurtgezinnen is er voor alle gezinnen met kinderen in alle leeftijden, die behoefte hebben aan steun bij de opvoeding.

Buurtgezinnen
De Beweegtuin, Sporten voor 50+ in Noordwijkerhout

De Beweegtuin is een sportieve activiteit voor de 50-plusser in de gemeente Noordwijk onder leiding van de buurtsportcoach. In 45 min. worden (bijna) alle spieren van het lichaam gebruikt en getraind. En voldoende ruimte voor het sociale aspect met uw mede-sporters.

Sportbedrijf Noordwijk
Drank, drugs en roken: de verleidingen in de puberteit

Drank, drugs en roken: zomaar wat verleidingen die in de puberteit op de loer liggen. Hoe ga je daar als ouder mee om? Veel jongeren gaan in hun puberteit experimenteren. In deze bijeenkomst krijg je tips over hoe je kind kan helpen om te gaan met verleidingen en hoe weerbaarder te worden.

Centrum voor Jeugd en Gezin
Druktemakers (Themabijeenkomst)

Kinderen zijn vaak druk; dat hoort nu eenmaal bij het kind-zijn. Het hoeft echt niet meteen op ADHD te duiden. Waarom zijn kinderen druk en wanneer is druk nog ‘gewoon druk’? Hoe kun het voorkomen? Of hoe ga je het beste met je druktemaker om? Een interactieve bijeenkomst wat de kenmerken en oorzaken zijn van druk gedrag.

Centrum voor Jeugd en Gezin
Fundagen voor jonge mantelzorgers

Speciaal voor jonge mantelzorgers in de leeftijd van 6 tot 16 jaar bieden wij Fundagen. Deze zijn overal in Nederland en hebben verschillende thema's: Muziek, Survival, Crea, etc. Ook online waar de kinderen veel gebruik van maken.

Funcare4kids
Goed Bezig

Goed Bezig Noordwijk staat voor: Samen naar een gezonde en actieve leefstijl. Daarmee wordt de Noordwijker bewuster van zijn leefstijl en is de mogelijkheid om een gezonde keuze te maken.

Sportbedrijf Noordwijk
Groeien in Ouderschap (Workshop)

Moeder of vader worden verandert je leven enorm. Iedereen gaat daar op zijn of haar eigen manier mee om. Deze interactieve bijeenkomst helpt je in het ouderschap te groeien en de hechting met je baby te versterken. In 2 avonden behandelen we meerdere thema’s.

Centrum voor Jeugd en Gezin
Help, mijn kind kan niet zonder beeldscherm!

Ondersteuning voor ouders met een kind tussen de 12 en 23 jaar die problematisch gebruik maakt van het beeldscherm. In vier avonden en terugkomavond wordt er ingegaan op de communicatie in het gezin en krijgt u praktische informatie over het gedrag met uw kind.

Brijder
Help, mijn kind kan niet zonder!

Dit is een cursus voor ouders en opvoeders met kinderen van 12 tot 23 jaar die problematisch alcohol drinken of te veel drugs gebruiken, overmatig gamen of gokken. In vier avonden wordt er ingegaan op de communicatie in het gezin en krijgt u praktische informatie over het gedrag met uw kind.

Brijder
Home-Start Opvoedingsondersteuning

Home Start is een preventief programma voor opvoedondersteuning aan gezinnen met kinderen tot 18 jaar en vanaf 28 weken zwangerschap, die in een stressvolle situatie zitten en steuntje in de rug kunnen gebruiken met wekelijkse huisbezoeken van 2-3 uur.

Humanitas Home Start
Jeugdhulpverlening

Individuele kindcoaching, sociale vaardigheids- en weerbaarheidstraining 'De Coole Kikker' (groepstraining), KIES (groepstraining voor kinderen in echtscheiding situaties).

Centrum voor Jeugd en Gezin
Join us 12-18jr

Voor jongeren die zich socialer willen opstellen is er twee wekelijks een plek om samen allerlei activiteiten organiseren. Denk aan gamen, film kijken, spelletjes doen of externe activiteiten. Tijdens de avonden zijn er sociaal werkers van Welzijnskwartier bij om de jongeren te begeleiden.

Welzijnskwartier
Join us 18-25jr

Voor jongvolwassenen die zich socialer willen opstellen is er twee wekelijks een plek om samen allerlei activiteiten organiseren. Denk aan gamen, film kijken, spelletjes doen of externe activiteiten. Tijdens de avonden zijn er sociaal werkers van Welzijnskwartier bij om de hen te begeleiden.

Welzijnskwartier
KOPP/KOV

De KOPP/KOV-groepen zijn bedoeld voor kinderen met ouders met psychische problemen en/of verslavingsproblematiek. Deze kinderen hebben een verhoogd risico om zelf psychische klachten te ontwikkelen. Door groepsbijeenkomsten leren hoe zij hiermee om kunnen gaan en dat zij zich niet hoeven schamen voor hun thuissituatie.

GGZ Rivierduinen
Kind en Media (Webinar)

Wat doet je kind op de computer? Is je kind online wel veilig? Hoe lang mogen kinderen eigenlijk spelen op hun telefoon of tablet? Wat past bij de leeftijd? Je krijgt informatie over ontwikkelingen van deze tijd, de beleefwereld van je kind en tips voor opvoeding met beeldschermgebruik.

Centrum voor Jeugd en Gezin
Kinder EHBO (Themabijeenkomst)

Je maakt kennis met een aantal voorkomende 'kindergevaren' en hoe je daarmee omgaat. Een ervaren docent vertelt wat veel voorkomende kinderongelukken in en om het huis zijn. Hoe je het kind in veiligheid brengt, de toestand beoordeelt en EHBO verleent.

Centrum voor Jeugd en Gezin
Landelijk Medisch Spreekuur Partydrugs (LMSP)

Soms ontstaan er aanhoudende lichamelijke of psychische klachten na het gebruik van drugs. Wanneer deze klachten na enkele dagen niet vanzelf over gaan kan contact worden opgenomen met het Landelijk Medisch Spreekuur Partydrugs (LMSP). Wij bieden professionele hulp bij problemen na drugs.

Brijder
Middelengebruik - Advies, Begeleiding en Consultatie (ABC) gesprek

Als middelengebruik uit de hand loopt, kan dat thuis van invloed zijn maar ook op het werk of op school. Gebruikende/drinkende/gamend/gokkende jongeren en volwassenen hebben vragen, maar ook ouders, partners, vrienden of familie maken zich zorgen. Brijder biedt hulp.

Brijder
Mindfulness training voor jongeren

Eén van de effecten van de coronapandemie is dat jongeren en jongvolwassenen zich mentaal slechter zijn gaan voelen. Meer last van stress, piekeren, slaapproblemen of onrust in je hoofd? Deze training is bewezen effectief en helpt jongeren weer positief verder te kijken.

Centrum voor Jeugd en Gezin
Moti-4 gesprekken

Je hebt vier gesprekken met een deskundige die ook veel weet over middelengebruik of gamen. Geen drammerige adviezen en lastige vragen. Een gesprek over wat het voor jou betekent en wat je er verder mee zou willen. Het doel is problemen voorkomen of verminderen.

Brijder
Opvoedondersteuning

Iedereen kan terecht met grote of kleine vragen over opvoeden en opgroeien. Soms heb je een vraag over opvoeden die meer aandacht nodig heeft. Je kunt dan terecht bij de CJG-pedagoog.

Centrum voor Jeugd en Gezin
Peutermanieren (Themabijeenkomst)

Je krijgt informatie over de ontwikkeling van een eigen wil bij je peuter. Ook krijg je tips hoe je op het peutergedrag kunt reageren. Of bekijk de facebookpagina

Centrum voor Jeugd en Gezin
Piep zei de muis

Soms gebeuren er dingen in een gezin waar een kind veel stress bij voelt. Piep zei de muis ondersteunt de kinderen bij het omgaan met de spanningen.

GGZ Rivierduinen
Programma Verslaving en Ouderschap (PVO)

Ondersteuning voor een ouder met een psychisch,- en/of verslavingsprobleem, want opvoeden een extra last worden. Voor de kinderen kan dit ook gevolgen hebben, bijvoorbeeld leven met het geheim dat je een ouder met een psychisch/verslavingsprobleem hebt.

Brijder
Rots en Water weerbaarheidstraining - voor meiden ( 11-15 jaar )

Deze training is een mengvorm van sport, zelfverdediging, sociale vaardigheden en weerbaarheid. Tijdens deze training leert je tiener energie op een positieve manier in te zetten. Omgaan met ingewikkelde sociale situaties en vanuit innerlijke kracht keuzes te maken.

Centrum voor Jeugd en Gezin
Shitzooi: voorlichting over Sexting

Het Shitzooi project biedt scholen de mogelijkheid om het thema sexting preventief op de kaart te zetten door jongeren te wijzen op de risico’s die het gebruik van social media met zich meebrengen.

Welzijnskwartier, HALT, Politie
Slapen, huilen, troosten (Babybijeenkomst)

Tijdens deze bijeenkomst krijg je tips wat je kunt doen als je baby huilt of moeite heeft met doorslapen.

Centrum voor Jeugd en Gezin
Stevig Ouderschap

Als je zwanger bent of pas een kind hebt gekregen, komt er veel op je af. Stevig Ouderschap kan tijdens je zwangerschap (prenataal) of na de zwangerschap (postnataal) gratis aangeboden worden door het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Centrum voor Jeugd en Gezin
Theaterworkshop weerbaarheid (Proefles)- voor jongeren

Het Centrum voor Jeugd en Gezin organiseert samen met ImproBattle theaterlessen voor jongeren van 12 tot en met 16 jaar. De theaterlessen helpen om jongeren steviger in hun schoenen te staan. Theaterervaring is niet nodig om met de workshops mee te kunnen doen.

Centrum voor Jeugd en Gezin
Thuisbegleiding voor gezinnen

Reset is een methodiek waarbij begeleiding geboden wordt aan gezinnen die tijdelijk extra ondersteuning nodig hebben. Bijv. doordat de opvoeding van de kinderen in de knel dreigt te komen vanwege achterliggende problematiek bij de ouders en/of de kinderen. Begeleiding in opvoeding, communicatie in het gezin, huishouden, financiën/administratie en opbouwen/versterken van het sociale netwerk.

Marente Reset
Tiple P - zelfvertrouwen en sociale vaardigheden bij kinderen stimuleren (lezing)

Tijdens deze lezing krijg je tips hoe je je kind kunt helpen om zelfvertrouwen en sociale vaardigheden te ontwikkelen. Het is fijn als je kind zelfvertrouwen heeft, het goed doet op school en goed met anderen kan omgaan. Hiervoor hebben ze bepaalde basisvaardigheden nodig.

Centrum voor Jeugd en Gezin
Triple P - workshop Lekker leren slapen

Sommige kinderen vallen meteen in slaap als ze in bed liggen. Maar bij andere kinderen levert het naar bed gaan elke avond problemen op. Is jouw kind een moeilijke slaper? Je hoort hoe je het gedrag van je kind kunt veranderen en hoe je valkuilen kunt vermijden.

Centrum voor Jeugd en Gezin
Van melk tot boterham (Babybijeenkomst)

Deze babybijeenkomst gaat over de stap van melk naar vaste voeding bij je baby. Je krijgt tips en wisselt ervaringen uit met andere ouders.

Centrum voor Jeugd en Gezin
Veilig Thuis

Veilig Thuis adviseert bij meldingen en neemt meldingen aan over (vermoedens van) huiselijk geweld, kindermishandeling en/of ouderenmishandeling. Met een veiligheidsbeoordeling zorgen wij dat de juiste hulp wordt ingezet door melder en/of samenwerkingspartners.

GGD HM
Workshop ouderschap en Hechting met je baby

Moeder of vader worden verandert je leven enorm. Iedereen gaat daar op zijn/haar eigen manier mee om. Deze interactieve bijeenkomst helpt je voorbereiden op het ouderschap.

Centrum voor Jeugd en Gezin
Helaas niets gevonden, probeer een andere zoekopdracht of neem contact op met www.voorieder1.nl voor persoonlijk advies.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.